Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu. Zazwyczaj.

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw gru 20, 2012 10:30 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Megana pisze:
tinga7 pisze: zakochałam niezliczoną ilość razy, włączając w to Juniora, skamielinę i Sherlocka...

Sherlocka nie oddam, ale Juniora - BIERZ!!!! BIERZ, BIERZ kobieto !!!!!! Dorzucę ci któregoś geriatrzyka, balon z winem, i szczury!!!! BIERZ!!!!!!! :mrgreen:

Co za rozrzutna kobieta :mrgreen:
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Czw gru 20, 2012 10:39 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

<przypomina sobie najważniejszy argument>

I JAKĄ TEŚCIOWĄ BĘDZIESZ MIAŁA!!!!!!! :twisted:

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Czw gru 20, 2012 10:42 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Argument nie do odrzucenia :mrgreen:

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Czw gru 20, 2012 10:44 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Prawda? :twisted:
<pełna nadziei>

Megana

Post » Czw gru 20, 2012 10:51 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Taką teściową w gratisie dostać pod choinkę, to nie byle co...

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Czw gru 20, 2012 11:16 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Taka co to się i winem podzieli, i geriatrzykiem, a nawet scureckiem :mrgreen:
Obrazek

rastanja

Post » Czw gru 20, 2012 11:30 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Pakiet świąteczny z teściową w bonusie :mrgreen: Kusisz kobieto, ale jak Junior nie załapał po mamuni zacięcia do geriatrii to może być trudno, nawet po zużyciu balona :twisted:
Obrazek

tinga7

Od: Czw gru 13, 2012 11:14

Post » Czw gru 20, 2012 12:24 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Megana pisze:Ala, no co ty, naprawdę sądziłaś, że chłop razową mąkę odróżni...? 8O Przecież oni od innej małpy są...
Teżet nabył mieszankę chlebową, taką co to skład ma kilkulinijkowy i wystarczy do niej wody dolać.
No dobra, dolałam.
Potem kazali mieszać mikserem, pierwsze pięć minut na wolnych obrotach, następne pięć na szybkich.
Nie wiem, jak ichni mikser, ale mój już po pierwszych trzydziestu sekundach zaczął wsysać chlebową papkę do środka siebie, przez te dziurki od mieszadeł. Jak zaczął dziwnie pachnieć, to go wyłączyłam i resztę roboty odwaliłam ręcznie.
Coś tam wyszło, ale skórę ma grubą niemożebnie i twardą jak skała.
Obrazek

Mikser schnie. Mam nadzieję, że jak się wysuszy to się wykruszy. Jak nie, to Teżet mi wisi nowy mikser...

:lol:
Kiedyś kupiłam sobie automat do pieczenia chleba ..... 1 raz słownie jeden raz chleb upiekł się dobrze. Następne próby to był jakiś koszmarek :evil: Oddałam go córce. Sama piekę chleb w piekarniku - pychota. Jak mi "zrobi się" zakwas to jest na zakwasie, ale przeważnie piekę go na drożdżach. Daje mąkę do samodzielnego pieczenia + inne według własnego "widzimiesię" :) Dodaję sól, ziarna i wodę, wyrobię ciasto łychą drewnianą tak trochę, odstawiam by urosło, przekładam do brytfanki, zostawiam do ponownego wyrośnięcia, a potem do piecyka na 1 godzinkę i gotowe. Robota właściwie żadna a chlebek pychotka :)
A wygląda tak:

ObrazekObrazek

Przypomina trochę staropolski ale z ziarnami, bo ja nie lubię takiego 100% razowego ...
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Czw gru 20, 2012 21:51 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Kurcze kobiety ale wy chleby pieczecie , 8O

Kropkaa

Od: Pon sie 20, 2012 22:23

Post » Czw gru 20, 2012 22:07 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

tinga7 pisze:Pakiet świąteczny z teściową w bonusie :mrgreen: Kusisz kobieto, ale jak Junior nie załapał po mamuni zacięcia do geriatrii to może być trudno, nawet po zużyciu balona :twisted:

Ja to akurat zacięcie mam odwrotne, ale domyślam się o co ci chodzi. :twisted:
Większość chłopów w naszej rodzinie ma słabość do geriatrii, a baby do młodszych. Mamusia była od tatusia starsza, od kolejnego męża też, tatuś Juniora był ode mnie młodszy, Młody ma narzeczoną od siebie starszą, a ja to w ogóle idę na rekord, największa różnica między mną a moim aktualnym wtedy mężczyzną wyniosła 18 lat.

Teraz co do chlebka - nie chce mi się cytatów szukać, ale wyjaśniam, że miseczka z wodą w piekarniku pod chlebkami była.
A swój przepis na chlebek mam - jest doskonały i długo świeży. Jak mi się w końcu przypomni, żeby zabrać z dołu przepis na pierniczki, to może i przepis na chlebek wrzucę.

Megana

Post » Czw gru 20, 2012 22:09 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

ALE TERAZ NAJWAŻNIEJSZE!
:twisted:
Nabyłam chipsy prosto z pieca. Bo popkorn mniej lubię. Innymi słowy, jestem gotowa na koniec świata.
Będę chrupać i obserwować...

Megana

Post » Pt gru 21, 2012 8:19 Re: Filozof i reszta futer/głosujcie na KAN z Radomska w Kra

nie nadszedł :(
rozczarował mnie okrutnie :?

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pt gru 21, 2012 8:23 Re: Filozof i reszta futer/głosujcie na KAN z Radomska w Kra

Spoko - to dopiero po 10.00 ileś tam :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt gru 21, 2012 9:47 Re: Filozof i reszta futer/głosujcie na KAN z Radomska w Kra

Chipsy zjedzone :mrgreen: ?
Obrazek

rastanja

Post » Pt gru 21, 2012 9:53 Re: Filozof i reszta futer/głosujcie na KAN z Radomska w Kra

W związku z przesunięciem mexykańskiego czasu względem Europy, koniec świata ma czas do czwartej rano 22 grudnia. Koniec świata uprzejmie prosi o niepoganianie go. Koniec świata pragnie zauważyć, że się zrobić to nie śmichy chichy, nie żadne pitu pitu, tylko prawdziwy rock and roll...

A tymczasem w Miedzeszynie...
ROZMOWY
NA DWIE GŁOWY!

Wstępik dla niezorientowanych:
http://www.youtube.com/watch?v=ehW9GUqyCQk

Meg - Słyszałeś, że powstała nowa wersja piosenki Andrusa "Piłem w Spale, spałem w Pile"?...
Teżet - Nie...
Meg - Ma tytuł: "Piłem w Szczawnicy"
Teżet - ...
Teżet - :mrgreen:

Megana

[poprzednia][następna]