Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Post » Czw kwi 23, 2015 21:21 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Widziałam zdjęcie Latte, 100% prawdy, słodziak :)
Robot powinien dać radę, tylko jak raz się zacznie, to się do koktajli wraca :wink: Ale to Wam powinno wyjść tylko na zdrowie.
Na opakowaniu jarmużu jest przepis z serem żółtym i śmietaną, ja się chyba skuszę na taki z Netu, bo jest tam jaglanka i cukinia. No zobaczymy, bo mój zapał jest ostatnio bardzo słomiany.
Zmierzam pod kołderkę, bo przez te kilka dni prawie nie spałam. Jednak nie ma to jak własne łóżko.

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pt kwi 24, 2015 7:49 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Trzym się Aia!
Najlepiej nie mieć żadnych oczekiwań - cieszyć sie z obecności czyjejś jak długo się da.

Jarmuż u mnie tylko na ciepło, podsmażony, uduszony, w zupce.. itp. Czasem można dostać u kogoś kto z działki wykopie. On świetnie zimuje i już teraz wiosną kupowałam taki mały od pani co z działki przynosi jarmuż, topinambur i inne takie. Ale mówi, że już nie posadzi, bo sama nie zje a mało kto kupuje. :placz:
Jesienią kupiłam w realu wielki worek , chyba z kg , podzieliłam, pomroziłam.. Jarmuż powinien być przemrożony, żeby smak gorzki stracił.
A, i ma najwięcej tego czegoś co dobrze robi na oczy! :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt kwi 24, 2015 11:17 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Dziękuję. Mam wypracowane nastawienie, że co ma się zdarzyć i tak nadejdzie, więc tak jak piszesz. Zresztą... trudno oczekiwać i mieć złudzenia, jeśli mój Dziadek jest blisko dziewięćdziesiątki... Najtrudniejsze w tym wszystkim jest Jemu cokolwiek powiedzieć, jeśli On w bólach mówi "Dlaczego ja nie mogę już umrzeć? Wziąć pigułkę i się nie obudzić?" :roll: człowiek wtedy robi się bardzo głupi.

Jarmuż nie kupowany, bo możliwe, że on w ogóle nieznany? Ja wyszperałam go w markecie, w sałatach, bo akurat w tv dwa dni wcześniej widziałam program kulinarny, w którym właśnie podawali przepis na smoothie. Wcześniej zapytana, prawdopodobnie powiedziałabym, że jarmuż to coś żydowskiego :roll: :oops: :oops:
Zupy nie są moimi ulubionymi potrawami, ale możliwe, że spróbuje. Zastanawiam się czy chłodnik nie można z jarmużem zrobić? Chyba pasuje.
Morelowa jakbyś mogła to podaj mi jakieś wskazówki z czym dusić czy gotować, by było dobrze :)
Wiadomość o mrożeniu jest bardzo cenna :D Też mam sporą torbę.

Z drobnych uciech codzienności:
Obrazek
czwarty :) (zobaczyłam go teraz, po powrocie)
(trzeci pęd, oznaczony strzałką, pojawił się niecały miesiąc temu. Dwa pierwsze już rozchyliły listki :1luvu: Moja Żelazna Roślinka zyskała ok 23 cm wysokości. Jest piękny :mrgreen: )

Aia

Post » Pt kwi 24, 2015 11:55 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

https://www.google.pl/search?q=jarmu%C5 ... 65&bih=735
:mrgreen:
można wybrać po obrazkach.
Ja - poniewaz jestem leniwa i uważam, że dla siebie to nie ma co się wysilać - to jak robię jakąś jarzynową ciapkę do kaszy, kartofi itp, to kroję taki zamarznięty i wrzucam z innymi na tłuszcz, i się dusi - smaży, czy co tam woli :P
Jarmuż w kawałeczkach czyli nie zblendowany, ma zupełnie inną konsystencję niż np szpinak. Zawsze zostaje trochę twardawy.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pt kwi 24, 2015 12:01 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

morelowa pisze:(...)
:mrgreen:
można wybrać po obrazkach.
(...)

Też tak często robię :mrgreen:

Aia

Post » Pt kwi 24, 2015 12:22 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Te obrazki... mmmmm... żeby tak ktoś mi gotował .. ech..
W Opolu otwierają - znaczy jest już lokal wybrany :roll: - restauracje wegetariańską. Pierwszą. No, zobaczymy, ale wolę być ostrożna w oczekiwaniach.

Obrazek

morelowa

Post » Pt kwi 24, 2015 12:51 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Może nie będzie zła? Jak to mały lokalik i zdecydowanie na samym początku warto iść odwiedzić, to na pewno będą się bardziej starać :wink: Choć w restauracjach to mnie najbardziej zniechęca cena.. i wielkość porcji :|

Aia

Post » Nie kwi 26, 2015 19:09 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Takie na rozweselenie..
Obrazek

Aia

Post » Nie kwi 26, 2015 19:12 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Kajutek :1luvu:
Ale, Aia, Ty to jesteś jakaś internetowa specjalistka 8O

Obrazek

morelowa

Post » Nie kwi 26, 2015 19:15 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

A dzie tam :oops: takie coś, to samo się robi. Wystarczy wgrać zdjęcia (tak samo, jak się wrzuca na miau) i już, zapisujesz sobie na kompiuterze :)
Strona gifmaker.me

Aia

Post » Nie kwi 26, 2015 19:36 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Moja mordeczka najsłodsza!
Nieznośny Ziemniak robi sceny, jak chcę go pocałować, więc przynajmniej wirtualnie obcałowuję Kajusia.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Nie kwi 26, 2015 20:16 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

A proszę bardzo :) A jak się Kaj nie da, to ja Mu to zrobię, wtedy nie ma zmiłuj :wink:

Aia

Post » Nie kwi 26, 2015 20:30 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Megana pisze:Moja mordeczka najsłodsza!
Nieznośny Ziemniak robi sceny, jak chcę go pocałować, więc przynajmniej wirtualnie obcałowuję Kajusia.

No, proszę Cię... sceny przez pocałunek Megany ? 8O Jak to wygląda? Może nie odbierasz prawidłowo jego zachowania? Chyba, że ucieka... :?

Obrazek

morelowa

Post » Nie kwi 26, 2015 20:56 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Zakrywa łapami oczy i uszy...
No żaden pieszczoch z niego, niestety.
Tylko go głaszcz, żadnych poufałości więcej!

PS - A propos jarmużu
http://mamaugotuje.blog.pl/2015/03/06/chipsy-jarmuzowe/

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Pon kwi 27, 2015 11:39 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Bo Ziemniak to prawdziwy samczy pies, bez zbędnego spoufalania się ;) Jeszcze 5 lat i Mu się zmieni (albo nie będzie maił siły protestować :mrgreen: )

Super chipsy! Chrupałabym. Choć trochę tłusto wyglądają. Jak będę miała dobry piekarnik to upiekę. Swoją porcję zamroziłam. Czeka na majówkę i zrobię z tego zupę :) Na razie powróciłam do koktajli i z przyjemnością popijam ;)

Aia

[poprzednia][następna]