Może zdarzy się cud w życiu Kajtusia - KRAKÓW

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro paź 28, 2009 20:33 Re: Może zdarzy się cud w życiu Kajtusia - KRAKÓW

Co u Kajtusia?

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Nie lis 01, 2009 15:27 Re: Może zdarzy się cud w życiu Kajtusia - KRAKÓW

queen_ink pisze:Co u Kajtusia?

Niestety bez zmian :( A coraz zimniej się robi i biedaczek nie ma domu. Strasznie się o niego martwię. Ma też wątek na dogomanii, ale na razie cisza. Można byłoby go umieścić w hoteliku, aby tam czekał na dom w te zimowe miesiące, ale to kosztuje 450 zł miesięcznie. Szukanie domu dla niego może potrwać wiele miesięcy. Gdyby udało nam się zebrać deklaracje comiesięcznych wpłat na pokrycie kosztów Kajtusia w hoteliku, to byłoby super. Edit_f zadeklarowała, że może miesięcznie na Kajtusia dawać 100 zł, ja w obecnej sytuacji mogłabym dawać 50 zł. Nadal brakuje 300 zł :(
Szkoda, że ten staruszek, którego życie nie oszczędzało nie ma własnego kącika na starość, na te ostatnie lata życia, które mu zostały...
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Nie lis 01, 2009 17:37 Re: Może zdarzy się cud w życiu Kajtusia - KRAKÓW

Biedna psinka, sama, zmarznięta, nikt się nie interesuje nim ... a on tylko pragnie ciepłego kąta i ciepłej dłoni, która go od czasu do czasu podrapie za uszkiem ...

Czy Kajtuś ma ogłoszenia na jakichś portalach???? Może dzięki ogłoszeniom ktoś by go prędzej zauważył.

Aaaaa, Kundel bury i kocury w TV Kraków - gdyby ktoś dał radę się tym zająć ... ten program ma sporą popularność, sama znam trzy osoby, które zabrały do siebie pieski zaprezentowane właśnie tam ... oni mają najczęściej takie właśnie przypadki, umarł właściciel, wyrzucił, opiekuje się sąsiadka, ale nie może wziąć do siebie, a zwierzę nie trafiło jeszcze na szczęście do schronu. Może to jest jakiś pomysł, co Wy na to?
Nie wiem jak tam się zgłasza, jak długo czeka itp, no ale dowiedzenie się takich rzeczy to jest najmniejszy problem ... oni o niektórych zwierzakach kręcą krótkie reportaże albo są tylko ogłoszenia, różnie ...
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Wto lis 03, 2009 9:36 Re: Może zdarzy się cud w życiu Kajtusia - KRAKÓW

Kajtuś na razie ma wyróżnione allegro http://www.allegro.pl/item800979978_kaj ... rakow.html
gumtree http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ps ... Z165425948
strona internetowa dziennika - przygarnij zwierzaka http://www.dziennikpolski24.pl/Przygarn ... 374.0.html

prosiłam też Panią w firmie, która wydaje taką gazetkę reklamową na osiedle Ruczaj (http://www.twoj-ruczaj.pl/), aby umieściła w kolejnym wydaniu gazetki ogłoszenie Kajtka (już dwa razy drukowali mi takie ogłoszenia ze zdjęciem)..

kundla znam i myślę o nim, ale potrzebne są jeszcze zdjecia kajtka.. w niedzilę byłyśmy z anna09 z zamiarem zrobienia fotek Kajtkowi, ale go nie było.. będziemy jeszcze próbować..

tak wygląda miejsce, w którym Kajtuś żyje:

Obrazek

Obrazek
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Wto lis 03, 2009 9:42 Re: Może zdarzy się cud w życiu Kajtusia - KRAKÓW

tak, jak pisała anna09, zbieramy deklaracje miesięcznej wpłaty na hotel dla Kajtka, gdyby zapadła decyzja, że go tam zabieramy.. hotel jest pod Wieliczką.. miesięczny koszt to 450 zł.. trzeba zdawać sobie sprawę, że 1) takie szukanie domku może trwać długo, więc te deklaracje muszą być odpowiedzialne i zakładać długi czas, 2) Kajtusia w tym hotelu trzeba będzie odwiedzać i wyprowadzać (to piesek włóczykij, a tam będzie siedzieć w kojcu, pracownicy wyprowadzają psy na krótkie tylko spacery, wolontariusze muszę jeździć tam, bo to jedyna szansa na długi spacer - oczywiście na smyczy)..

na razie mamy takie deklaracje - to są opłaty miesięczne, które trzeba będzie pokrywać przez dłuższy czas:
- anna09: 50 zł
- edit: 100 zł

czy ktoś chce dołączyć?
Obrazek

edit_f

Post » Wto lis 10, 2009 20:12 Re: Może zdarzy się cud w życiu Kajtusia - KRAKÓW

30 zł

KUNDEL BURY I KOCURY to bardzo dobry pomysł :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Śro lis 11, 2009 21:46 Re: Może zdarzy się cud w życiu Kajtusia - KRAKÓW

mb pisze:30 zł

KUNDEL BURY I KOCURY to bardzo dobry pomysł :ok:

dziękujemy za deklarację :) na razie miałybyśmy:
- mb: 30 zł

dziś znowu z anna_09 próbowałyśmy namierzyć Kajtusia.. i znowu go nie było koło swojego "domu".. ktoś tam zostawia mu jedzenie, no i też nie było śladów poprzedniej naszej karmy, więc napewno tam bywa, tylko może znalazł sobie na spanie coś cieplejszego, biedak.. w łikend znowu go będziemy namierzać.. musimy zrobić mu zdjęcia do ogłoszeń i przyniesiemy mu budkę ze styropianu.. jego legowiska przesiąknięte są wodą..
Obrazek

edit_f

Post » Śro lis 11, 2009 22:30 Re: Może zdarzy się cud w życiu Kajtusia - KRAKÓW

edit_f pisze: przyniesiemy mu budkę ze styropianu.. jego legowiska przesiąknięte są wodą..

Bidulek ... gdzie on się podziewa ... :(
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Sob lis 14, 2009 22:32 Re: Może zdarzy się cud w życiu Kajtusia - KRAKÓW

co u Kajtka?
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Sob lis 21, 2009 20:24 Re: Może zdarzy się cud w życiu Kajtusia - KRAKÓW

gaota pisze:co u Kajtka?

:?: :?: :?:

mb

Post » Sob lis 28, 2009 22:49 Re: Może zdarzy się cud w życiu Kajtusia - KRAKÓW

dziś widziałam Kajtusia.. rankiem przyniosłam coś do zjedzenia, a on trząsł się biudulek i strasznie wtulał, aż przewrócić chciał.. "budę" wypchałam polarem.. sprawa hotelu aktualna i poważna..
czy ktoś chciałby dołączyć się do poniższych deklaracji na hotel? miesiąc pobytu to 450 zł.. ehh..
na razie mamy:
- mb: 30 zł

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

edit_f

Post » Nie lis 29, 2009 20:49 Re: Może zdarzy się cud w życiu Kajtusia - KRAKÓW

Biedna psina :cry:

mb

Post » Nie gru 06, 2009 22:33 Re: Może zdarzy się cud w życiu Kajtusia - KRAKÓW

A gdyby w tym miejscu, w którym mieszka postawić mu budę z prawdziwego zdarzenia, ocieploną?
petycja w sprawie kotów w stoczni w Gdyni. wejdź i podpisz! uratujmy je!http://www.petycje.pl/petycja/4529/zaglada_kotow_w_stoczni_w_gdyni.html

kalina m.

Od: Czw sie 06, 2009 20:26

Post » Pon gru 07, 2009 8:33 Re: Może zdarzy się cud w życiu Kajtusia - KRAKÓW

kalina m. pisze:A gdyby w tym miejscu, w którym mieszka postawić mu budę z prawdziwego zdarzenia, ocieploną?

dałyśmy tam bardzo fajną budę ze styropianu, owiniętą w folii, wypchaną ścinkami z polaru.. zniknęła.. ponoć ktoś ją przełożył w inne miejsce, gdzie ponoć Kajtuś sypia, ale ja go widuję tylko w tej pseudo budzie z pilśni.. w sobotę zrobimy nową budkę ze styropianu i spróbujemy włożyć ją do tej dużej z płyty.. on trzesie sie z zimna..

Kajtuś w czwartek był w Kundlu.. żadnego telefonu..
http://ww6.tvp.pl/7400,20091203946598.strona
Obrazek

edit_f

Post » Pon gru 07, 2009 22:04 Re: Może zdarzy się cud w życiu Kajtusia - KRAKÓW

Czy on śpi na w tej budzie na czyimś terenie ( prywatnym ), czy na tzw. niczyim? Bo ja myslałam by mu postawić taką ocieploną budę z desek, porządną, ciężką, nie do przeniesienia.
petycja w sprawie kotów w stoczni w Gdyni. wejdź i podpisz! uratujmy je!http://www.petycje.pl/petycja/4529/zaglada_kotow_w_stoczni_w_gdyni.html

kalina m.

Od: Czw sie 06, 2009 20:26

[poprzednia][następna]