Świnki morskie do adopcji - permanentnie i coraz więcej :(

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon sie 17, 2009 0:31

Prosze napiszcie tam , bo facet szuka samca do pokrycia koteczki w rui

http://allegro.pl/item716174394_poszuku ... asowy.html

Ja juz napisałam ...

Nie widzisz nic złego w rozmnazaniu nie rasowych kotów czytaj bez rodowodu to prosze odwiedź piersze z brzegu schronisko , przytulisko , zapytaj sie wolatariuszy jak ciężko jest znaleźć dobry dom dla kociąt ,
Ile z nich traci życie a jesli to do Ciebie nie przemawia to czy cie bedzie stac na zaszczepienia i odrobaczenie całego miotu, czy wiesz jak kocieta moga Ci zniszczyc mieszkanie a czy wiesz że kocica może nie przezyc porodu ???
Czy wiesz ze jesteś odpowiedzialna za te jeszcze nie narodzone kocięta ???

Człowik który naprawde kocha swoje zwierze to jest za nie odpowiedzialny i je poddaje kastracji , sterylizacji ....

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Czw paź 01, 2009 12:09 Re: Świnki morskie do adopcji - permanentnie i coraz więcej :(

Pozdrawiam prosiaki;)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt paź 02, 2009 15:01 Re: Świnki morskie do adopcji - permanentnie i coraz więcej :(

śmieszne te prosiaki :) gdyby mój kot nie był taki ciekawski, to bym wzięła jakąś na tymczas, ale jestem pewna, że Mru nie odstąpiła by klatki na krok. Trzymam kciuki za świnki :ok:

dragonfly.87

Od: Wto lut 24, 2009 16:43

Post » Wto paź 06, 2009 22:37 Re: Świnki morskie do adopcji - permanentnie i coraz więcej :(

my mamy prosiaka,
świetnie sobie radzi z kotami
jedna z naszych brytek chyba nawet nie jest pewna, czy to nie jej dziecko czasem, choć trochę inne :lol:
bardzo sympatyczne są świnki, bystre i kontaktowe,
czasem aż za bardzo kontaktowe :lol:
Obrazek

O-l-g-a

Od: Śro sie 11, 2004 1:46

Post » Sob paź 10, 2009 23:33 Re: Świnki morskie do adopcji - permanentnie i coraz więcej :(

Uf, dawno mnie tu nie było - miałem kłopoty z logowaniem się na miau, plus zmiana kompa.
Z adopcjami jest w miarę, choć teraz mam 8 tymczasów na głowie. Ważne, że nie ma jakichś drastycznych przypadków.
Nadal odsyłam na nasze forum, bo wklejenie tu ok. 50 zdjęć mija się z celem.
Koleżanka ma 3 świnki i 2 kotki. Zasadniczo rządzą gryzonie :D . Sam zresztą byłem świadkiem ataku samiczki na kotkę (w obronie młodych) - kota dostała cafki ;)
Od 13 sierpnia jesteśmy zarejestrowanym stowarzyszeniem :ok:
Obrazek

Elurin

Od: Wto sty 02, 2007 12:17

Post » Nie paź 11, 2009 9:05 Re: Świnki morskie do adopcji - permanentnie i coraz więcej :(

ja mam gekony i strasznie im Mruśka żyć nie daje, ale może faktycznie futrzaka by inaczej traktowała :)

dragonfly.87

Post » Śro paź 28, 2009 14:56 Re: Świnki morskie do adopcji - permanentnie i coraz więcej :(

Witam mogę dać dom tymczasowy dla świnek ,moje GG:11116123 Proszę o kontakt.

kotek95monika

Od: Sob wrz 12, 2009 11:16

Post » Pt gru 18, 2009 19:35 Re: Świnki morskie do adopcji - permanentnie i coraz więcej :(

Tak jak napisał Elurin jesteśmy już zarejestrowanym Stowarzyszeniem Pomocy Świnkom Morskim.

Obecnie na adopcję czekają świnki:
http://www.swinkimorskie.eu/adopcje_male_female.php
Lista jest w miarę na bieżąco aktualizowana.

Niedługo też będzie możliwość zakupienia kalendarza 2010 ze świnkami morskimi. Chętnych prosimy o zgłaszanie się na wątku:
http://www.swinkimorskie.eu/forum/viewt ... 229#p88229
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Pon sty 11, 2010 11:47 Re: Świnki morskie do adopcji - permanentnie i coraz więcej :(

Karena

Post » Pt sty 15, 2010 20:48 Re: Świnki morskie do adopcji - permanentnie i coraz więcej :(

jakiej klatki potrzebuje taka świnka? brudzi? śmierdzi? uczula? Lepiej trzymać jedną, czy w parze? lepsza samiczka, czy samiec?

Może by tu wkleić takie małe info, bo ja nie szukałam, ale z chęcią bym przeczytała ;) może wtedy ktoś by też wziął jakąś świnkę do siebie, albo na tymczas?

dragonfly.87

Post » Pt sty 15, 2010 21:05 Re: Świnki morskie do adopcji - permanentnie i coraz więcej :(

dragonfly.87 pisze:jakiej klatki potrzebuje taka świnka? brudzi? śmierdzi? uczula? Lepiej trzymać jedną, czy w parze? lepsza samiczka, czy samiec?

Może by tu wkleić takie małe info, bo ja nie szukałam, ale z chęcią bym przeczytała ;) może wtedy ktoś by też wziął jakąś świnkę do siebie, albo na tymczas?

świnka powinna mieć dużą, króliczą klatkę taką 100-120 cm
trochę dziwne te pytania.....czy brudzi i śmierdzi? :? chyba jak każde wydalające stworzenie, jeśli po nim się nie posprząta lub sam nie posprząta po sobie (jak np. człowiek...) świnka morska, kot, pies, koń, człowiek - jedzą i wydalają i kwiatkiem to nie pachnie prawda? tak więc owszem - świnka brudzi w tym sensie i jeśli nie wymienisz ściółki to śmierdzi.
Świnka morska jest dość mocno uczulającym zwierzątkiem. Także warto testy zrobić. Uczulać kogoś może także siano, które świnka spożywa caly czas. Albo nawet olejki z trocin. Świnki jako zwierzątka stadna najlepiej chowają się razem.
Samiec czy samica? Co lepiej? A komuś kto chce przygarnąć co byś powiedziała? że któraś płeć jest lepsza? ;)
jeśli chce się trzymać dwie świnki to leepiej tej samej płci, jeśli nie będzie się samczyka kastrować. Kastrować można, ale dla świnki narkoza to spore zagrożenie.
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt sty 15, 2010 22:12 Re: Świnki morskie do adopcji - permanentnie i coraz więcej :(

magdaradek pisze:trochę dziwne te pytania.....czy brudzi i śmierdzi? :? chyba jak każde wydalające stworzenie, jeśli po nim się nie posprząta lub sam nie posprząta po sobie (jak np. człowiek...) świnka morska, kot, pies, koń, człowiek - jedzą i wydalają i kwiatkiem to nie pachnie prawda? tak więc owszem - świnka brudzi w tym sensie i jeśli nie wymienisz ściółki to śmierdzi.

- co ja ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć, to to że szczury mimo codziennego sprzątania śmierdzą, bo znaczą teren, ja tam tego nie czułam, ale każdy kto do mnie przychodził niestety komentował zapaszek. Wiem, że wiele osób boi się takich smrodków. Do tego szczury uwielbiają gryźć i robić swoje własne porządki w mieszkaniu- więc myślę, że takie pytania co do gryzoni są jak najbardziej potrzebne ;)

dragonfly.87

Post » Pt sty 15, 2010 23:29 Re: Świnki morskie do adopcji - permanentnie i coraz więcej :(

Świnki nie śmierdzą. Śmierdzieć może niewymieniana zbyt długo ściółka ;-) Samce czasami potrafią puścić smrodka, np. na wybiegu przy spotkaniu z innym samcem, ale zapach szybko się ulatnia. Podstawowe informacje o świnkach są na stronie głównej, więcej na forum Caviarnia.
http://www.swinkimorskie.eu/porady.php

Karena

Post » Śro sty 27, 2010 17:39 Re: Świnki morskie do adopcji - permanentnie i coraz więcej :(

Karena

Post » Śro lut 03, 2010 17:12 Re: Świnki morskie do adopcji - permanentnie i coraz więcej :(

zauważyłam na forum terrarystyki, że AGAM oddaje króliki miniaturki i świnki:

http://www.terrarium.com.pl/forum/viewt ... p?t=425368

generalnie u niego na DT źle mieć nie będą, on hoduje ssaki nie na karmówkę, ale wiem, że ma ich sporo, więc jakby ktoś zajrzał to byłoby dobrze

dragonfly.87

[poprzednia][następna]