Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro lut 05, 2014 8:53 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Ciekawie byłoby to zobaczyć!! :mrgreen:

No, tak, zaniedbywany nastolatek.., z poczuciem braku miłości..[poczuciem, a nie rzeczywistym brakiem! ] może dziwaczyć.
Mówisz mu, że go kochasz codziennie przed wyjściem do pracy?
Żartuję - wiem, że kochacie i mówicie jak tylko czas pozwala :D Nie przeskoczysz pewnych rzeczy.
Dorośnie, zobaczysz.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw lut 06, 2014 0:34 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

morelowa pisze:(...)
No, tak, zaniedbywany nastolatek.., z poczuciem braku miłości..[poczuciem, a nie rzeczywistym brakiem! ] może dziwaczyć.
(...)

W sumie to wszyscy mu mówią, że jest go kochają :P Wygląda jak wielki, pluszowy, wielkanocny zając - to łatwo się w nim zakochać. A on bezczelnie to wykorzystuje. Na dodatek Balcio jest strasznie zazdrosny ...

Ale w sumie te problemy to nic. Motto na dziś
za każdym razem gdy mówię "już bardziej spieprzyc się nie może" życie odpowiada "OK. Przyjmuję wyzwanie"
Ozio ma oderwane (?) odnóże :roll: Jak mama zadzwoniła do mnie do pracy i powiedziała, że nie działa Oziowa łapa, byłam przekonana, że to ta łatana. Ale okazało się, że nie - tym razem przednia. Może to i dobrze. Jutro znowu wet ... pewnie mantra - kot jest za gruby :roll: I na dodatek jeże walą w ściany ... no po prostu oszaleć można.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Czw lut 06, 2014 8:50 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Hmm.. taki początek horroru by być mógł:
Oziu ma oderwane odnóże..
Jeże walą w ściany..

Co Ty chcesz przez to powiedzieć :?: 8O
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Czw lut 06, 2014 21:39 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Jak to walą w ściany? Czym?
I co z łapką Ozia?
Nie streszczaj tak, pisz dokładniej!

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Czw lut 06, 2014 23:41 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

No więc, jak wróciliśmy wczoraj do domu - przednia łapa oziowa wisiała bezwładnie, jakby była oderwana i trzymała się tylko dzięki skórze. Ale przemieszczał się sam, wykorzystując trzy (co okazało się później niejakim problemem). Doktora od łap już nie było w lecznicy, więc siłą rzeczy zmuszeni byliśmy doczekać do dziś.

Jak zwykle oporządziłam towarzystwo, Ozio w tym czasie przebywał grzecznie zamknięty w sypialni. Zamknięty, ponieważ szczenię mu dokucza. Bez złych zamiarów. Po prostu szczenię uważa, że Ozio to taki dziwny pies i próbuje się z nim bawić. Ale na noc sypialnię musieliśmy otworzyć. Ozio umieścił się sofie, która przyjechała jakiś czas temu (nawet dość długi), żeby zastąpić pufy, zdewastowane przez szczenię. Z powodu braków czasowych sofa nadal jest w fabrycznym opakowaniu :? No to pomyślałam sobie, że zamknę Ozia w łazience - niech się wygrzewa na ciepłej podłodze. Bardzo nie spodobał mu się ten pomysł i darł się pod drzwiami jakby, go ktoś obdzierał ze skóry. OK - niech idzie. W tak zwanym międzyczasie szczenię urządziło pikietę pod blatem w kuchni. Pomyślałam - niech leży, jak sobie chce. I to był błąd. Tacka z obierkami, czekająca na wyrzucenie została zuchwale porwana, obierki zostały gustownie porozrzucane wszędzie, a tacka zawleczona do posłania (ostatniego ocalałego) celem .... nie wiem, może skonsumowania ? W każdym razie tackę wyszarpnęłam, obierki pozbierałam, szczenięciu, które przeniosło się z protestem pod lodówkę zapchałam paszczę jedzeniem. Próbowałam go też przekonać do umieszczenia się w posłaniu i udaniu się spać. Za nic nie chciał wejść na posłanie - okazało się, że leżą tam 4 przerażające marchewkowe obierki, gotowe w każdej chwili, bezwzględnie zaatakować malucha :roll: W końcu udało mi wprowadzić plany w życie - psy śpią, Ozio drzemie na sofie ....

Ale jeże, jakby ktoś polał wrzątkiem. W sześciu klatkach mieszka sześć jeży. Trzy przypadki beznadziejnie i trzy "nadziejne". Nadziejne uważały, że leczenie zakończone i waliły w ścianki klatek, żeby powiedzieć, że leczenie zakończone i czas udać się do dziczy. Beznadziejne miały gorszy dzień, przewracały się, wierzgały nogami szeleściły gazetami... Słonko mieszka w klatce transportowej dla psów, z metalową podłogą - walił tą podłogą o dno klatki, jakby jakiś szatan w niego wstąpił. Oczywiście pod pupą nie ma metalu - jako podłoże doskonale sprawdza się tektura budowlana.

Ozio był dziś u doktora - okazało się, że to tylko naciągnięte części miękkie. Dostał leki i od razu poczuł się lepiej.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Pt lut 07, 2014 7:23 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Ale się u Was dzieje :roll:
Niech już idzie ku lepszemu :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt lut 07, 2014 8:34 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

:D no, to nadziejnie wygląda sprawa łapki oziowej, co? :ok:
Ale te jeże i szczenior :strach: zdecydowanie rozrywkowe są :mrgreen:
Dobra, wierzę, że nie jest to śmieszne jak się człowiek spać by wybrał najchętniej .

Obrazek

morelowa

Post » Sob lut 08, 2014 23:52 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Jutro kontrola, ale Oziowa łapa wygląda całkiem nieźle. Ja właśnie zakończyłam uroczą, jeżową imprezę i udaję się oglądać film, który lubi Megana, z aktorem, który mi się nie podoba, ponieważ ma rozstrzelone oczka i mówiłam sobie, że go nigdy, przenigdy oglądać nie będę .... Ale ponieważ tak się wylegiwał na biurku, wyciągnięty dla mamy - zajrzałam i wciągło mnie :P Oczka nie są tak bardzo rozstrzelone, a głos ma nadspodziewanie miły :P
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Nie lut 09, 2014 10:05 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

NIgdy, przenigdy nie widziałam tego aktora! [w Hobbicie zdaje sie głosem robił ?] Ciągle nie mam dostępu do fimów ulubionych przez niektórych :mrgreen: - ściągnięcie moim chorym kompem nie wchodzi w grę.
Ale tak ze zdjęć... no, to nie jestem zachwycona :D

Obrazek

morelowa

Post » Pon lut 10, 2014 23:16 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Nie znacie się. :P
Ale głos ma zarąbisty, tego to już nikt nie krytykuje.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Wto lut 11, 2014 8:05 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Niewykluczone, że masz racje co do głosu, ale zafascynowana Hobbitem [jako takim] dopiero w napisach końcowych mignęło mi nazwisko.. eee.. pana Benedicta :D A i tak kojarzę człowieka tylko po forumowych zachwytach :lol:

Obrazek

morelowa

Post » Wto lut 11, 2014 12:40 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Megana pisze:Nie znacie się. :P
Ale głos ma zarąbisty, tego to już nikt nie krytykuje.

Wiesz co, bo on to chyba źle wychodzi na zdjęciach statycznych. Im więcej oglądam, tym bardziej się do niego przekonuję :-) I wydaje mi się Morelciu, że zachwyty są uzasadnione - jest świetnym aktorem, to trzeba mu przyznać.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Wto lut 11, 2014 13:24 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

O kim Wy piszecie? 8O

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto lut 11, 2014 14:06 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

ObrazekObrazekObrazek

Nemi

[poprzednia][następna]