Nie mogę się doczekać kiedy wsadzę do akwarium żywe roślinki

Tylko czytałam na forum bojowników, że przed wsadzeniem trzeba jakieś bakterie wpuścić

Moderator: Moderatorzy
mamuśka pisze:No i uległam![]()
rybka ma duuuuży brzuszek
ale chyba dobrze jej, bo szybko pływa i nie siedzi w roślince
![]()
Nie mogę się doczekać kiedy wsadzę do akwarium żywe roślinki![]()
Tylko czytałam na forum bojowników, że przed wsadzeniem trzeba jakieś bakterie wpuścićKompletnie się na tym nie znam i chyba muszę jakiegoś akwarystyka zaprosić do domu by zrobił coś z tym akwarium
![]()
Apsik77 pisze:Po co kombinować z tym ph . Nie lepij kupić Aquacid ph minus tropicala za ok 5 zeta i tak poradzić sobie z problemem? Pozatym wątpie by ph miało wpływ na wybarwienie neonów moje mają ph w okolicy 7,8 i piękne kolorki. Lepsze kolorki można uzyskać przez odpowiednie oświetlenie .
*anika* pisze:Jak roślin jest dużo, to trzeba. Ale ja tam się nie znamJa nic nie mam i "mniej więcej" rośliny rosną (no, chyba że padną
ale te co nie padną to rosną :mrgreen: ).
wiki89 pisze:Niedawno na SGGW w Warszawie odbył się konkurs wiedzy akwarystycznej. Drugie miejsce zajął Piotr Ubysz z Warszawy. Zdobył 82 punkty.
zutor pisze:mamuśka rośliny wyślę w przyszłym tygodniu, już nie powinno być mrozów.
mamuśka pisze:*anika* pisze:dokupiłam dziś 12 sztuk neonków. Wyglądają teraz przepięknie
zdjęcia![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości