Zaczęło się od Freda, od przygarnięcia go przez Eulalię, od wizyty w Jej Zwierzyńcu....
A potem było poczucie, że coś trzeba zrobić. Dla Freda i takich jak on nieszczęśników. I udało się - papiernia dała papier, drukarnia zasponsorowała druk i zmaterializowała się piękna książka ---- "A PIES SIEDZI I PATRZY" Barbary Borzymowskiej !!!
Znacie pewnie "Modlitwę konia z transportu", "Moje psie niebo", "Psią duszę", bo wiersze te krążą od lat po Internecie.
Teraz zostały zebrane i w towarzystwie świetnych rysunków Autorki wydane w książce, która oprócz szlachetnego przesłania ma równie szlachetny cel - wspomóc podopiecznych Fundacji "Zwierzęta Eulalii".
Zajrzyjcie tu:
www.eulalia.pl i obejrzyjcie kilka umieszczonych tam stron - prawda, że niezwykłe?
Czuje się w tym serce!!!
Nie mam wątpliwości, że na tym Forum nie ma ani jednej osoby, której nie wzruszy ta książka...
A kto mieszka w Warszawie będzie miał okazję poznać Barbarę Borzymowską, która bardzo wiele dobrego robi dla zwierząt i innych Przyjaciół zwierząt, bo na pewno tylko tacy przyjdą na promocję książki .
Ja tam na pewno będę !
Kto wie - może do zobaczenia !!!
[/img]
http://www.eulalia.pl/pl/galeria/