30 psów:(-REAKTYWACJA.Kolejne sterylki?Sunia w ciąży!!!str 8

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro lut 06, 2008 15:35

:ok: za resztę sterylek :)

mikrejsza

Od: Nie sty 20, 2008 13:14

Post » Pt lut 08, 2008 7:33

baba jest nienormalna...
wyproadziła mnie wczoraj z równowagi....

nie wiem czy uda sie zabrac te ostatnie szczeniaki...zreszta nie sądzę że to naparwde są ostatnie szczeniaki :(

Baba sama wczoraj sie przyznała że do urzedu miasta nie zglosiła wszytskich psów....i że czy ma ich 30, 33 czy 37 to jej sprawa, mi nic do tego i praktycznie dostałam opieprz ze wtracam sie w nie swoje sprawy i za duzo chcę wiedzieć...

Zastanawiam się nad dalszymi krokami...
nikt tego cuchnącego jaja nie chciał ruszać...straz miejska byla u bab kilkakrotnie, byli weci...urzad miasta wie o sytuacji i kazdy stosuje spychologię...
zastanawiam się nad:
1.zawiadomieniem kogo trzeba (hm powiatowy???) że cześć tych psów nie ma aktulanych szczepien na wsciekliznę ( :arrow: za to chyba jest mandat tak?)
2. zawiadomic odpowiedni Urzad o niezapłaconym podatku od psów

nie wiem jakie byłoby skutki, narazie głosno mysle....
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Pt lut 08, 2008 8:57

berni pisze:baba jest nienormalna...
wyproadziła mnie wczoraj z równowagi....

....
Baba sama wczoraj sie przyznała że do urzedu miasta nie zglosiła wszytskich psów....i że czy ma ich 30, 33 czy 37 to jej sprawa, mi nic do tego i praktycznie dostałam opieprz ze wtracam sie w nie swoje sprawy i za duzo chcę wiedzieć...

....

:evil: :evil: :evil:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pt lut 08, 2008 9:37

:evil:
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Pt lut 08, 2008 14:29

:cry: biedne psiaki :cry:

mikrejsza

Od: Nie sty 20, 2008 13:14

Post » Pt lut 08, 2008 14:46

czyli jednak akcje nie dobiega końca...głupia baba!
a myślisz że mandat coś da?

aneta od zwierzyńca

Od: Pt gru 02, 2005 14:29

Post » Sob lut 09, 2008 0:36

a ja się zastanawiam, czy nie lepiej zainteresować sprawą lokalne media, z nagłośnieniem najdrastyczniejszych przypadków, gdy zwierzętom było źle.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw wrz 02, 2010 7:29 Re: 30 psów:(-REAKTYWACJA.Kolejne sterylki?Sunia w ciąży!!!str 8

reaktywacja tematu.....

nastapiła nagle w poniedziałkowy wieczór, kiedy niespodziewanie zadzwonił babsztyl...i słodkim tonem zapytał się czy ją jeszcze pamiętam (jakże mogłabym zapomnieć :x ) i że przypomnieć że zostały jeszcze 3 suczki do sterylizacji...

nie wiem co się stało że nagle baba się reaktywowała, znów chce sterylek,...nawet wspomniała coś o kastracji psów 8O

Babsztyl zarzeka się że są tylko jeszcze te 3 suczki, że już żadnej więcej.
Że je pilnowała więc nie ma szczeniaków, poza 1 który urodził się rok temu...oczywiście tylko 1 i chłopak :roll:

wiem że to może naiwne, ale może faktycznie to już ostatnie suczki, może babę coś przysisnęło znów (skargi sąsiadów, etc)...ale sama się doprasza o sterylki...
nie wiem jak rozsądnie ugryźć temat, żeby można było tę sprawę rozwiązać całkiem, z korzyścią dla psów. Chciałabym żeby po prostu móc wejść na teren, pokastrować, poszczepić, jakoś oznakować te psy...może wydać jakieś do adopcji...ale po prostu nie wiem jak sie za to zabrać, gdzie uderzyć,nie mam na to sił ani czasu....
ale chciałabym jeszcze te 3 sunie wysterylizować.

A bez pomocy nic nie zrobię, potrzebna kasa na zabiegi i tymczas posterylkowy albo kasa na przechowanie suczek po zabiegu w lecznicy.
Najlepiej byłoby je wszystkie naraz wyciąć w 1 dzień, ale pewnie się nie uda ze wzgledu na to że nie ma gdzie ich przechować :(

Baba mówi że jedna suczek zaczyna się zaokraglać.
Bardzo chciałabym ją wysterylizować w pierwszej kolejności żeby te szczeniaki nie urodziły się gdzieś w gnoju, stogu siana etc.

Koszt sterylizacji to ok. 200 zł
Koszt przechowania to 20 zł/ dobę.

cóż mogę napisać....
bardzo bardzo bardzo proszę o pomoc..........

berni

Post » Pt wrz 03, 2010 7:05 Re: 30 psów:(-REAKTYWACJA.Kolejne sterylki?Sunia w ciąży!!!str 8

o matko :crying:
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Czw wrz 09, 2010 6:58 Re: 30 psów:(-REAKTYWACJA.Kolejne sterylki?Sunia w ciąży!!!str 8

bardzo prosze o pomoc...

5 zł, 10 zł to już coś, ziarnko do ziarnka i może uda się uzbierać na sterylkę dla tych suczek (w pierwszej kolejności ta co się zaokrągla)....

Wiem że tak bez zdjęć zainteresowanie nie będzie zbyt wielkie, szkoda że nie działa link do tego wątku z dogo. Tam były zdjęcia suczek, szczeniąt...

berni

Post » Czw wrz 09, 2010 13:29 Re: 30 psów:(-REAKTYWACJA.Kolejne sterylki?Sunia w ciąży!!!str 8

czy ktoś mógłby chociaż po naprawde parę złotych przeznaczyć na sterylki dla tych suczek???
ja już nie proszę, ja błagam o pomoc

baba właśnie dzowniła, ona naprawde nie chce już szczeniaków, nie ma sił pilnować tych 3 suczek podczas cieczek....zresztą nie wyobrażam sobie co tam musi się dziać....tam jest ok. 20 niekastrowanych samców...

ja naprawde nie mam z czego zapłacić za te sterylki. Bez pomocy nic się nie uda :(

berni

Post » Czw wrz 09, 2010 18:45 Re: 30 psów:(-REAKTYWACJA.Kolejne sterylki?Sunia w ciąży!!!str 8

Berni może podaj jakiś numer konta na który można wpłacać pieniążki.

Tajfuś

Od: Śro lut 24, 2010 16:05

Post » Pt wrz 10, 2010 0:37 Re: 30 psów:(-REAKTYWACJA.Kolejne sterylki?Sunia w ciąży!!!str 8

Kurcze, tylko 3 suczki - może się uda uzbierać kasę.
Obrazek

ryb-ka

Od: Pon wrz 04, 2006 12:30

Post » Pt wrz 10, 2010 8:17 Re: 30 psów:(-REAKTYWACJA.Kolejne sterylki?Sunia w ciąży!!!str 8

na razie nie wiem gdzie będę zbierać kasę

podczas tamtej akcji kasa była zbierana na konto fundacji Biafry, ale nie wiem czy ma sens teraz wciąganie jeszcze Biafry w to wszystko. Ona ma na głowie fundacje,małe dziecko i osuwisko (jest jej watek podlinkowany na górze). Nie chcę jej jeszcze zawracać głowę wyciągami bankowymi, żeby sprawdzała wpłaty.

Dlatego pomyslałam że może na moje konto.

Ale też zastanawiam się czy jest sens wysyłać już teraz nr, jak zainteresowanie tematem miminalne :cry: . Pozbieram kasę żeby leżała na koncie...to bez sensu...musi się uzbierać cała kwota za 1 suczkę żebym mogła działać...bo nie jestem w stanie dołożyć ani złotówki teraz :( :oops: ( obecnie mam 12 tymczasów, które pochłaniają wszystkie pieniądze jakie mam)

Na razie mam deklaracje od Dobrych Duszyczek na 20 zł :1luvu: to już coś.

berni

Post » Pt wrz 10, 2010 8:36 Re: 30 psów:(-REAKTYWACJA.Kolejne sterylki?Sunia w ciąży!!!str 8

O kurcze... :|

A na dogo jest wątek? Może dogo by się coś dołożyło?

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

[poprzednia][następna]