Znalezione maleńtasy juz w swoich DS-powodzenia!

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie paź 23, 2011 21:16 Re: Wyrzucone szczeniaczki-Dżeki i Czarus szukaja DS

Krzysiekbolo pisze:
BOZENAZWISNIEWA pisze:Niezła rozpierduche miałam w domu.Ten niby domek co miał jechac dzisiaj Czarus to jakis zart.Wparował mój podopieczny(NIELETNI I Z BUJNA DZIAŁALNOSCIĄ) i psa pakuje.Maz chciał nas z domu wyrzucic, bo nie wydałam Czarusia dla "własciciela-widmo"Za jakis czas zadzwoniła matka(tak się przedstawiła),ze pies do nich ma jechac.No mówie,żeby przyjechali z dowodem osobistym i psa wydam o ile sie zgodzi ,ze bede miała kontakt z ich rodzina....Rozłaczyła się.
Maż się wściekł i powiedział,ze zaraz i koty na dwór wypieprzy jak sie psów nie pozbędę...
wyzebrałam ostatni tydzień...normalnie na zawał zejdę...Pomózcie prosze Czarus to domowy widac jest, Dżeki woli na dworze byc ...spiernicza mi jak tylko wyjdziemy...Gania gówniok na około domu,a stara baba za nim..sasiedzi maja niezła polewkę,a mi nie do śmiechu...
Dzień do bani...

Zupełnie nie rozumiem tej sytuacji. Dzisiaj (tzn. wczoraj.) pies miał zmieniać dom, a tu wszystko niedograne?
Dlaczego nalegałaś, żeby to przyszła właścicielka do Ciebie przyjechała z dowodem?
Dlaczego sama nie pojechałaś tam, żeby zobaczyć warunki, jakie mogą zapewnić potencjalni właściciele i na spokojnie z nimi porozmawiać? :roll:

Krzysiek..Osoba jaka chciała psa jest nieletnia...tyle...Nie ma zamiaru Czarusia wykastrować,ani podpisac zadnego zobowiazania...Nie dam psa na gebe nikomu....Wystarczy,ze mi koty wróciły...z adopcji "renomowanych"domów...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie paź 23, 2011 21:17 Re: Wyrzucone szczeniaczki-Dżeki i Czarus szukaja DS

Lili8522 pisze:Wysłałam wiadomość na dogo na PW odnośnie piesków do bozenazwisniewa

zaraz zajrzę...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie paź 23, 2011 21:38 Re: Wyrzucone szczeniaczki-Dżeki i Czarus szukaja DS

BOZENAZWISNIEWA pisze:
Krzysiek..Osoba jaka chciała psa jest nieletnia...tyle..

No ale za zgodą i w porozumieniu z rodzicami ( czy rodzicem)- mama przecież dzwoniła do Ciebie.

BOZENAZWISNIEWA pisze:Nie ma zamiaru Czarusia wykastrować,ani podpisac zadnego zobowiazania...

Czy to usłyszałaś, czy wywnioskowałaś?
BOZENAZWISNIEWA pisze:Nie dam psa na gebe nikomu....Wystarczy,ze mi koty wróciły...z adopcji "renomowanych"domów...

Wpierw pogadaj, postaraj się wytłumaczyć. A jeśli uważasz, że zabezpieczeniem jest papierek, to rozmawiaj o nim dopiero po przekonaniu drugiej strony do swoich racji.
A nie każ obcej osobie do Ciebie z dowodem osobistym ( w pysku) się wstawiać, bo Ty zaniedbałaś sprawę.
Krzysiekbolo

Post » Nie paź 23, 2011 21:51 Re: Wyrzucone szczeniaczki-Dżeki i Czarus szukaja DS

Krzysiek...dziewczyna z dogo chce adoptowac Czarusia.Jest DT Fundacyjnym...podoba mi się Jej zyciorys i Czarus bedzie miał dom jaki dla niego marzyłam...a nie miske przy budzie na wsi...Poza tym nie skreslam ludzi ,którzy chca psa adoptowac.Problem z mama był taki,ze to nie ona chce psa, a jej dziecko...i ona nie podejmie sie opieki nad Czarusiem...
Ja chce jak najszybciej wydac psy...ale do dobrych domów.Chciałbym,żeby miały co najmniej jak moje...do końca kochane, zaopiekowane...w swoim domu...
Pani oferujaca domek Czarusiowi już się tu zalogowała jak widzisz i dogadujemy szczegóły...
Problem jest tylko z transportem,bo daleko...trzeba szukać...

Ogłoszenia jak mówiłam wczesniej robi Cat Angel..i znajdziemy najlepszy dom obu psiakom.Mój maz skapitulował,prosił tylko,żeby "rok nie mieszkały"Obiecał sie nie wtracać i mnie nie stresować...Także mamy czas... :ok:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie paź 23, 2011 21:56 Re: Wyrzucone szczeniaczki-Dżeki i Czarus szukaja DS

Krzysiekbolo napisał:
"Wpierw pogadaj, postaraj się wytłumaczyć. A jeśli uważasz, że zabezpieczeniem jest papierek, to rozmawiaj o nim dopiero po przekonaniu drugiej strony do swoich racji.
A nie każ obcej osobie do Ciebie z dowodem osobistym ( w pysku) się wstawiać, bo Ty zaniedbałaś sprawę."

8O 8O 8O
Nie zrozumiałes mnie, albo znowu napisałam jedno myslac inaczej...Chcodzi o to,ze nie dam psa dzieciakowi, jesli jego rodzina ma to w dupie...Nie chcą się psem zajmowac, bo dziecko chce.Nie obchodzi ich cos takiego jak szczepienie, czy kastacja..Pies miał jechac na wieś...mieszkam na wsi i naprawde znam mentalnosc ludzi..zwierze JEST rzecza..Teraz ładny Czarus stanie sie zbednym Czarkiem za jakis czas i zostanie uczepiony na łańcuchj bo urosnie...Nie chcę tego...Znalazłam domy takim "brzydkim"starym psom kiedys i wiem ,ze szczeniaki znajda dobre domki .Dzieki Wam takze i Waszej pomocy jaka mi udzieliliscie i udzielacie...

Poza tym Krzysiek mam "nosa"do ludzi po tylu latach ...Sama podpisuje umowy adopcyjne,zeby było jasno i na temat...sam wiesz jak jest, jak ludzie na "gebe"się dogaduja, a potem wypierają...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie paź 23, 2011 21:59 Re: Wyrzucone szczeniaczki-Dżeki i Czarus szukaja DS

Nie ma co się martwić.
Małego weźmie pod swój dach na stałe Lili :)
Cud dziewczyna :)
Ręczę za nią głową.
Współpracuje z naszą bielską fundacją, wystarczy napisać do _bubu_ ona wszystko powie :)

necianeta89

Od: Wto sie 16, 2011 0:27

Post » Nie paź 23, 2011 22:01 Re: Wyrzucone szczeniaczki-Dżeki i Czarus szukaja DS

Lili8522 pisze:
necianeta89 pisze:A no jestem, dla naszej fundacji kochana :)
No i kawał drogi :)

Zobaczymy jak to będzie...

No witaj..odebrałam wiadomości na dogomanii,wole jednak tutaj wszystko dogadywac.Nie bardzo czasowo mam teraz :wink:
To Ty chcesz Czarusia, tak?
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie paź 23, 2011 22:05 Re: Wyrzucone szczeniaczki-Dżeki i Czarus szukaja DS

necianeta89 pisze:Nie ma co się martwić.
Małego weźmie pod swój dach na stałe Lili :)
Cud dziewczyna :)
Ręczę za nią głową.
Współpracuje z naszą bielską fundacją, wystarczy napisać do _bubu_ ona wszystko powie :)

Jak najbardziej potwierdzam...dostane "rekojmię"na pismie,dogadujemy szczegóły adopcyjne...Trzeba szukac transportu...Im szybciej tym lepiej.Psa do Warszawy moge podwieźć(tzn męza poproszę) :oops: Potem ktos go przejmie...i zawiezie...
No ja kiedys z Mazur jechałam po psa do Zakopanego pociagami i dojachałam ,więc teraz na pewno bedzie sprawniej...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie paź 23, 2011 22:08 Re: Wyrzucone szczeniaczki-Dżeki i Czarus szukaja DS

Odnośnie transportu można przestudiować wątek transportowy a jeśli tam nic nie będzie to będziemy ap[elowac na wątku, cos się znajdzie :ok:
Obrazek

Amanli

Od: Wto sie 23, 2011 17:23

Post » Nie paź 23, 2011 22:11 Re: Wyrzucone szczeniaczki-Dżeki i Czarus szukaja DS

Tak, to ja jestem zainteresowana Czarusiem.
Możemy wszystko obgadywać tutaj nie ma żadnego problemu.

Kwestie szczepień też bierzemy na siebie tylko z transportem trzeba pokombinować...
Również będę się za czymś rozglądać, jakoś damy radę.

Lili8522

Od: Wto cze 14, 2011 9:32

Post » Nie paź 23, 2011 22:16 Re: Wyrzucone szczeniaczki-Dżeki i Czarus szukaja DS

Amanli pisze:Odnośnie transportu można przestudiować wątek transportowy a jeśli tam nic nie będzie to będziemy ap[elowac na wątku, cos się znajdzie :ok:

Jasne, tylko trzeba podjac decyzję...Państwo niech sie zastanowia co do adopcji, czy sa pewni i działamy.Czarek z dnia na dzień rosnie i troche juz ciezko go "nosić",wiec im szybciej bedzie na swoim tym lepiej...Teraz jest dobry czas, bo ludzie jeżdza na groby w rózne miejsca..chyba to jedyne swieta w roku,ze takie mogracje sa...Napisze do Salice, Ona czesto jeździła na południe ...moze i teraz sie wybiera...Ale jak mówie.Decyzje Państwo przemysla, podejma i działamy...

Lili8522
Rozumiem,ze sprawa adopcji Czarusia jest pewna?Jak tak to wycofuje go z ogłoszeń...u Cat Angel..bedziemy tylko Dżekusia ogłaszały...No jak ludzie widzą "zestawienie"to kazdy Czarusia chce....a Dżeki "pospolity" :(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie paź 23, 2011 22:21 Re: Wyrzucone szczeniaczki-Dżeki i Czarus szukaja DS

Lili8522
dokad jestescie w stanie po Czarusia wyjechać?do jakiego wiekszego miasta na trasie?Warszawa-Bielsko-Biała?

Ja sie juz zegnam, bo rano dzieci mi zazwyczaj od 5-tej pobudke robią...pa
Ostatnio edytowano Nie paź 23, 2011 22:27 przez BOZENAZWISNIEWA, łącznie edytowano 1 raz
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie paź 23, 2011 22:25 Re: Wyrzucone szczeniaczki-Dżeki i Czarus szukaja DS

Tak jak najbardziej pewna, możesz go spokojnie wycofać z ogłoszeń.

Możemy po niego wyjechać do Katowic (zresztą i tak pisała Necianeta na tym wątku w którym zgłaszany był psiak)
Zapytam jedną Ciotkę czy będzie jechać w najbliższym czasie na tracie Warszawa-Katowice i jutro będę wiedzieć.

Wy też gdzieś popytajcie ja się na miau nie znam bo jestem zdecydowanie psia niż kocia

Lili8522

Post » Nie paź 23, 2011 22:32 Re: Wyrzucone szczeniaczki-Dżeki i Czarus szukaja DS

Lili8522 pisze:Tak jak najbardziej pewna, możesz go spokojnie wycofać z ogłoszeń.

Możemy po niego wyjechać do Katowic (zresztą i tak pisała Necianeta na tym wątku w którym zgłaszany był psiak)
Zapytam jedną Ciotkę czy będzie jechać w najbliższym czasie na tracie Warszawa-Katowice i jutro będę wiedzieć.

Wy też gdzieś popytajcie ja się na miau nie znam bo jestem zdecydowanie psia niż kocia

To moze i Dzekusiowi cos pomozecie znaleźć?
Masz mojego e-maila,podaj na pw Twojego..wysle fotki wszystkie Czarusia i dogadamy sobie szczegółtyy na pw...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie paź 23, 2011 22:37 Re: Wyrzucone szczeniaczki-Dżeki i Czarus szukaja DS

BOZENAZWISNIEWA pisze:
Lili8522 pisze:Tak jak najbardziej pewna, możesz go spokojnie wycofać z ogłoszeń.

To moze i Dzekusiowi cos pomozecie znaleźć?
Masz mojego e-maila,podaj na pw Twojego..wysle fotki wszystkie Czarusia i dogadamy sobie szczegółtyy na pw...

Wejdź na pocztę już tam do Ciebie pisałam, także mojego maila już masz.

Lili8522

[poprzednia][następna]