12.04 SGGW-akcja ZAPYTAJ MINISTRA (s.91)

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Sob mar 19, 2011 12:55 Re: KOALICJA. 33,8 tyś. podpisów, zbieramy dalej. Mapa str.7

W przyszłym tygodniu dziewczyna zawiezie wszystko, co na razie udało nam się zebrać. Nie tylko moje, ale razem będzie pewnie dwa razy więcej. Na szczęście nie działam sama.
Mimo wszystko, w świetle sumy, której wciąż brakuje, wydaje się to mało.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Sob mar 19, 2011 20:14 Re: Koalicja-15,5 tyś podpisów, brakuje 84,5 tyś czy damy radę?

agal pisze:
aka_nina pisze:
PumaIM pisze:Chciałam posiać propagandę w przychodni, ale okazało się, że już zbierają - to Przychodnia Weterynaryjna "Bokserska", Obrzeźna 1A (przy pętli autobusowej Bokserska).

Taaaaa, moja przychodnia :ryk:

Może być, że się tam spotykamy, nie wiedząc o wspólnym "pochodzeniu" z miau :mrgreen:

Poszukam gdzie to jest i też tam wstąpię - codziennie jestem dwa razy dziennie w pobliżu, może Was tam spotkam :D
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto mar 22, 2011 21:26 Re: KOALICJA. 33,8 tyś. podpisów, zbieramy dalej. Mapa str.7

Jak zobaczysz czarnego jamnika i ktoś będzie mówił Aro, Arulek itd. to będzie mój psion :D

Do kiedy te podpisy?
jak się gdzieś pomylę, coś zapomnę- krzyczeć! :) nr do mnie 668250065

aka_nina

Od: Czw paź 01, 2009 10:53

Post » Wto mar 22, 2011 21:54 Re: KOALICJA. 33,8 tyś. podpisów, zbieramy dalej. Mapa str.7

majaczy mi się, że od 28 lutego trzy miesiące.

Megana

Post » Czw mar 24, 2011 19:47 Re: KOALICJA. 33,8 tyś. podpisów, zbieramy dalej. Mapa str.7

Dodaję do mapki - Gdańsk -CH Osowa ul. Sapcerowa 48 - sklep ZOOLANDIA - dziś ponad 50 podpisów (tylko z dziś) ale w weekend na pewno się uzbiera dużo więcej :mrgreen:

Trójmiasto tak mi pusto wglądało to się troszkę zakręciłam :twisted: w zasadzie to najwięcej zdziałał TŻ :mrgreen: no to pozwoliłam mu za to iść piffko :twisted:

Ludzie chętnie podpisują w sklepach zoo bo są zwierzolubni - zwłaszcza dobrze działa info z zaostrzeniem kar dla znęcających się. Oczywiście wgląd mają i nikt tam nikomu nic nie wkręca. Potem spróbuje jeszcze druknąć plakat.

Do Koalicji już wysłałam maila z taką informacją.
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Sob mar 26, 2011 19:54 Re: KOALICJA. 33,8 tyś. podpisów, zbieramy dalej. Mapa str.7

aka_nina pisze:Do kiedy te podpisy?

Czy ktoś dokładnie wie?
Obrazek

kasiaaaaaa

Od: Sob cze 26, 2004 9:18

Post » Nie mar 27, 2011 9:40 Re: KOALICJA. 47,9 tyś. podpisów, zbieramy dalej. Mapa str.7

około 3,5 m-ca jeszcze - taką inf dostałam od p. Grzegorza.

Sin

Post » Nie mar 27, 2011 11:02 Re: KOALICJA. 47,9 tyś. podpisów, zbieramy dalej. Mapa str.7

Informacja ze strony Koalicji:http://www.koalicja.org.pl/
W poniedziałek 21 marca otrzymaliśmy z Sejmu pismo, proszące o uzupełnienie naszego wniosku o zarejestrowanie Komitetu Inicjatywy Ustawodawczej - chodzi o zdobycie opinii dwóch instytucji nt.naszej ustawy. Prośby o opinie wysłaliśmy od razu tego samego dnia i czekamy na nie do końca przyszłego tygodnia. Jeśli nie nadejdą to złożymy w Sejmie dowód, że nadaliśmy do listy, co jest wystarczające. Od tego momentu będą 2 tygodnie na rejestrację Komitetu przez Marszałka Sejmu.
Po zarejestrowaniu Komitetu przez Marszałka Sejmu Komitet ma 3 miesiące na przedłożenie Marszałkowi list z podpisami przynajmniej 100 tyś. osób. Podpisy już zebrane są do tej liczby wliczane.
25.03.2011 - mamy 47 996 podpisów brakuje jeszcze 52 004
Czasu mamy jeszcze sporo, ale powiniśmy przekroczyć znacznie minimalną ilość podpisów wymaganą w ustawie.
Im więcej będzie podpisów tym poważniej do kwestii zmiany obecnego stanu prawnego w zakresie ochrony zwierząt będą podchodzić politycy (Vox populi, vox Dei - Hezjod)
Twój głos może zmienić sytuację wielu zwierzaków w Polsce, wspólnie jako świadomi swoich praw obywatele możemy tego dokonać.
http://www.koalicja.org.pl # http://zespoldlazwierzat.pl ^Parlamentarny Zespół Przyjaciół Zwierząt -informacja ze strony sejmowej

Bożenowe Tymczasy :)

miluś

Od: Nie wrz 14, 2008 8:43

Post » Czw kwi 07, 2011 19:41 Re: KOALICJA. 62,4 tyś. podpisów, zbieramy dalej. Mapa str.7

Mam nową metodę - "jest pan/i zainteresowana/y podpisaniem listy...? Tak...? ... dziękuję, a teraz proszę, tu jest czysta lista, proszę zebrać podpisy od męża/żony/kochanków, dorosłych dzieci, sąsiadów, rodziców, pacjentów... a ja za tydzień się po nią zgłoszę"
Bo wydaje mi się, że problem nie w podpisach, ale w tym, że ludziom się nie chce drukować list, xerować, wysyłać... Ale jak im się to zdejmie z glowy, to wykazują się przynajmniej podstawową aktywnością.
Oczywiście nie zawsze, ale czasem działa całkiem skutecznie.

Megana

Post » Czw kwi 07, 2011 19:44 Re: KOALICJA. 62,4 tyś. podpisów, zbieramy dalej. Mapa str.7

Wysłałam wczoraj ok 70 podpisów - sama uzbierałam :)
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Czw kwi 07, 2011 19:47 Re: KOALICJA. 62,4 tyś. podpisów, zbieramy dalej. Mapa str.7

Megana pisze:Mam nową metodę - "jest pan/i zainteresowana/y podpisaniem listy...? Tak...? ... dziękuję, a teraz proszę, tu jest czysta lista, proszę zebrać podpisy od męża/żony/kochanków, dorosłych dzieci, sąsiadów, rodziców, pacjentów... a ja za tydzień się po nią zgłoszę"
Bo wydaje mi się, że problem nie w podpisach, ale w tym, że ludziom się nie chce drukować list, xerować, wysyłać... Ale jak im się to zdejmie z glowy, to wykazują się przynajmniej podstawową aktywnością.
Oczywiście nie zawsze, ale czasem działa całkiem skutecznie.

Nie, raczej problem w tym, że większość ludzi ma małe pojęcie o takich akcjach : )

Nights

Od: Nie gru 19, 2010 1:53

Post » Czw kwi 07, 2011 20:13 Re: KOALICJA. 62,4 tyś. podpisów, zbieramy dalej. Mapa str.7

Nights pisze:
Nie, raczej problem w tym, że większość ludzi ma małe pojęcie o takich akcjach : )

jesli tak, to pretensje mozna miec raczej do organizatorow, ze nie docieraja do szerszego grona :roll:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu.

Obrazek

jojo

Od: Pon kwi 26, 2004 19:52

Post » Pt kwi 08, 2011 8:59 Re: KOALICJA. 62,4 tyś. podpisów, zbieramy dalej. Mapa str.7

a z mojej miejscówki to sami proszą o listę żeby pozbierać :mrgreen:
Wczoraj poszło 280 podpisów :dance:

Sin

Post » Pt kwi 08, 2011 9:04 Re: KOALICJA. 62,4 tyś. podpisów, zbieramy dalej. Mapa str.7

czy z tym projektem chodziły dziewczyny na wystawie w Jaworznie

- w tym formacie nie przejdzie - ubój nie zgodny z dyrektywami UE (pisząc ustawę nie należy skupiać się tylko co z bezdomnymi zwierzetami, hodowlanymi np. koty ale poszukać fachowców zajmujących się / znających przepisy z zakresu uboju zwierzat)
tam macie np. że zwierzę ma nie widzieć .... przegroda zgodnie z dyrektywami ma to być pomieszczenie w rozumieniu ściany, sufit, podłoga itd
wykrwawianie też niezgodne z dyrektywami UE
to tyle .... nie ma szans aby przeszło .... niestety po raz kolejny coś nie wyszło

to tak na szybko co przyjaciółka i ja zauwazyłysmy czytając projekt na wystawie

pomysł szlachetny ale realizacja .....
http://www.kocieforum.pl (MCO i nie tylko ...)
Obrazek
"Tajemnica sukcesu: mieć pod ręką jakiegoś Smoka" ze Shrek'a http://mco-kocury.manifo.com/
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=84343&hilit=Smok+i+amor

sunshain

Od: Nie lis 16, 2008 17:36

Post » Śro kwi 13, 2011 19:32 Re: KOALICJA. 62,4 tyś. podpisów, zbieramy dalej. Mapa str.7

sunshain pisze: ...to tyle .... nie ma szans aby przeszło .... niestety po raz kolejny coś nie wyszło
pomysł szlachetny ale realizacja .....

Zaden projekt ustawy nie jest idealny i jest prawie w 100% pewne, że Sejm i Senat wprowadzi do niego zmiany. Najważniejsze dla mnie jest to, że temat nowelizacji ustawy o ochronie zwierząt będzie wprowadzony do Sejmu i że Sejm i Senat będzie zobowiązany nad tą ustawą pracować. Będzie to wielki sukces, a w czasie prac nad projektem ustawy każdy z nas za pośrednictwem posłów i senatorów może wnosić własne wnioski i uwagi.
Twój głos może zmienić sytuację wielu zwierzaków w Polsce, wspólnie jako świadomi swoich praw obywatele możemy tego dokonać.
http://www.koalicja.org.pl # http://zespoldlazwierzat.pl ^Parlamentarny Zespół Przyjaciół Zwierząt -informacja ze strony sejmowej

Bożenowe Tymczasy :)

miluś

Od: Nie wrz 14, 2008 8:43

[poprzednia][następna]