Moderator: Moderatorzy
agal pisze:aka_nina pisze:PumaIM pisze:Chciałam posiać propagandę w przychodni, ale okazało się, że już zbierają - to Przychodnia Weterynaryjna "Bokserska", Obrzeźna 1A (przy pętli autobusowej Bokserska).
Taaaaa, moja przychodnia
Może być, że się tam spotykamy, nie wiedząc o wspólnym "pochodzeniu" z miau
Po zarejestrowaniu Komitetu przez Marszałka Sejmu Komitet ma 3 miesiące na przedłożenie Marszałkowi list z podpisami przynajmniej 100 tyś. osób. Podpisy już zebrane są do tej liczby wliczane.W poniedziałek 21 marca otrzymaliśmy z Sejmu pismo, proszące o uzupełnienie naszego wniosku o zarejestrowanie Komitetu Inicjatywy Ustawodawczej - chodzi o zdobycie opinii dwóch instytucji nt.naszej ustawy. Prośby o opinie wysłaliśmy od razu tego samego dnia i czekamy na nie do końca przyszłego tygodnia. Jeśli nie nadejdą to złożymy w Sejmie dowód, że nadaliśmy do listy, co jest wystarczające. Od tego momentu będą 2 tygodnie na rejestrację Komitetu przez Marszałka Sejmu.
Czasu mamy jeszcze sporo, ale powiniśmy przekroczyć znacznie minimalną ilość podpisów wymaganą w ustawie.25.03.2011 - mamy 47 996 podpisów brakuje jeszcze 52 004
Megana pisze:Mam nową metodę - "jest pan/i zainteresowana/y podpisaniem listy...? Tak...? ... dziękuję, a teraz proszę, tu jest czysta lista, proszę zebrać podpisy od męża/żony/kochanków, dorosłych dzieci, sąsiadów, rodziców, pacjentów... a ja za tydzień się po nią zgłoszę"
Bo wydaje mi się, że problem nie w podpisach, ale w tym, że ludziom się nie chce drukować list, xerować, wysyłać... Ale jak im się to zdejmie z glowy, to wykazują się przynajmniej podstawową aktywnością.
Oczywiście nie zawsze, ale czasem działa całkiem skutecznie.
Nights pisze:
Nie, raczej problem w tym, że większość ludzi ma małe pojęcie o takich akcjach : )
sunshain pisze: ...to tyle .... nie ma szans aby przeszło .... niestety po raz kolejny coś nie wyszło
pomysł szlachetny ale realizacja .....
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 34 gości