Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto lut 02, 2010 22:17 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

Edzina pisze:
Serniczek pisze:ponieważ nie akceptuję sposobu dyskusji na zasadzie cytowania wyrwanych z kontekstu zdań-nie będę odpowiadać więcej Co miałam do powiedzenia powiedziałam-starałam się wyczerpująco odpowiedzieć na Twoje zarzuty.

Eh.. No teraz to kompletnie Cie nie rozumiem. Chcialam wyjasnic moj punkt widzenia. Co nie tak napisalam? Czy cos z tego bylo nieprawda? Chetnie sprostuje.
Powtorze za wwmonnie - nie walczymy z nikim tutaj i nie o to chodzi. Ludzie robia duzo wlasnym kosztem i czasem. Chcemy jedynie zwrocic uwage, ze cos jest nie tak. Ze nie mozna przymykac oczu, kiedy ktos oglasza, ze sa zwierzaki do oddania i ... do kupienia. Nie mozna pomagac pseudohodowcom, nawet tym pod przykrywka ZK i nawet znajomym. Dlaczego reszta pomija to milczeniem, oprocz tych kilku osob, ktore odwazyly sie bronic idei forum?
Ja chetnie dostosuje sie do zasad. Niech mi tylko ktos powie jakie tu panuja?

dyskusja ma wtedy sens jeżeli posługując się cytatem przytaczasz całe zdania a nie na przykład fragment,który akurat pasuje do Twojego pytania, a zupełnie inaczej brzmi w całości.
Piszesz,że nie walczycie z nikim.a to chyba jednak nie jest prawda. Insynuacje maja konkretnego adresata. A nie są poparte żadnymi dowodami.Stanełam w obronie Człowieka,którego złe słowo krzywdzi.Bo wiem jak jest naprawdę. Nie chcecie tego przyjąc do wiadomości-trudno.
Serniczek

Post » Wto lut 02, 2010 22:21 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

a ja tylko tak mimochodem powiem :evil: , że Dorota od ponad tygodnia nie ma w domu wody i temperaturę około 13 stopni, bo zamarzły rury, jak Ona tam mieszka i zajmuje sie zwierzakami to mi się w głowie nie mieści
myślę, że basta dziewczyny
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Wto lut 02, 2010 22:32 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

xandra czy ty chcesz sie policytować na tego typu argumenty?
kto ma więcej kłopotów ?
pytam bo nie bardzo rozumiem o co ci chodzi?
Legnica

Post » Wto lut 02, 2010 22:38 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

Popieram Xandre i Serniczka. Czas skonczyć te nagonkę i roztrząsanie. Po raz kolejny napiszę,ze nie ma na swiecie rozwiązań albo tak albo nie. Jest tez srodek, może nie zawsze do końca złoty ale póki zwierzaki na tym korzystają to niech tak będzie. a swoje frustracje Legnico i żal do całego świata nie trzeba koniecznie przelewać w tym wątku. a mialam juz nie pisac ale szlag mnie trafia jak sie rani innych ludzi. Koniec. Kropka.
ObrazekObrazek

dakoti

Od: Nie wrz 09, 2007 22:04

Post » Wto lut 02, 2010 22:39 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

no właśnie szkoda że nie rozumiesz
i chyba nie zrozumiesz, więc proponuję obu Paniom zająć się własną robotą a tu szukać domu psiakom, też możecie dołączyć obie do poszukiwań, jasne :)

xandra

Post » Wto lut 02, 2010 22:41 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

Szukać domu,proszę bardzo.
Byle nie handlować.
Legnica

Post » Wto lut 02, 2010 22:43 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

xandra pisze:no właśnie szkoda że nie rozumiesz
i chyba nie zrozumiesz, więc proponuję obu Paniom zająć się własną robotą a tu szukać domu psiakom, też możecie dołączyć obie do poszukiwań, jasne :)

Przykro mi ,ale nie mogę pomóc.
Ja wydaję do adopcji wyłącznie zwierzęta po zabiegu sterylizacji/kastracji.
Legnica

Post » Wto lut 02, 2010 22:43 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

posądzasz Dorotę o zysk z tego?
hmmmm, to już chyba sprawa dla moda

xandra

Post » Wto lut 02, 2010 22:49 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

dorcia44 pisze:Szykują się następne pieski z hodowli do zabrania ,tym razem suczki ,starsze będą za dramo , młodsze za pare gr.
trzeba je zabrać ,zasłużyły na człowieka tylko dla siebie.
Czekam jeszcze na decyzje ich opiekuna.

Yorki są z rod.

Bardzo proszę kochani ,poszukajcie wśród znajomych chętnych ,poprzednio przywiozłam z abrakadabra 6 ...wszyscy są niezmiernie szczęśliwi ,chociaż przyznam że łatwo nie było ,nauka siusiania ...hodowanie kojcowe bardzo wyrazne .
ale zero agresji ,wszystkie pieszczochy nad pieszczochami.

oferta piesków za parę groszy,jest według mnie ofertą sprzedaży,inaczej ofertą handlowa
to co napisałaś w poprzednim poscie to twoja interpretacja :wink:
Legnica

Post » Wto lut 02, 2010 22:54 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

Teraz rozumiem dlaczego nikt z hodowców nie chce szukać domów dla wycofywanych z hodowli swoich podopiecznych ani przez miau ani przez ogłoszenia. By nie spotkać się z taką krytyką.

Legnica pisze:oferta piesków za parę groszy,jest według mnie ofertą sprzedaży,

Zwrot kosztów szczepień, odrobaczeń to też handel?
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto lut 02, 2010 22:56 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

nie rozumiesz nadal i nie zrozumiesz, proponuję Ci zatem obecność w innych wątkach nie dlatego, że nie możesz tu pisać, tylko dlatego że nie pomagasz
tyle, to takie proste :)
likwiduje się hodowla, ludzie chcą kasę - lepiej by je kupił ktoś spoza forum i mnożył? ucho po zabiciu psiaka też można pociąć, nie znajdzie się właściciela
zdziwiłabyś się, ilu osobom z forum odmawia Dorota zwierząt "rasowych" - nie dlatego, że boi się o rozmnożenie, ale dlatego że chce wybrać jak najlepiej a i nie bać się o rozmnożenie, dlatego forum

xandra

Post » Śro lut 03, 2010 0:55 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

Legnica pisze:oferta piesków za parę groszy,jest według mnie ofertą sprzedaży,inaczej ofertą handlowa
to co napisałaś w poprzednim poscie to twoja interpretacja :wink:

czyli wynika z tego, że skoro zwróciłam DT koszt szczepień i usuwania kamienia z zębów kota, który szczepiony być nie powinien nie wspominając o narkozie i usuwaniu kamienia, czyli zrobiłam niezłego deala zapłaciłam za gwoździe do trumny mojego kota...czyli właściwie idąc tym tokiem rozumowania.... kupiłam jako zdrowego kota, chorego kota i to na dodatek z forum miau, z DT.
Czyli DT w momencie, gdy ktoś zwraca nawet część poniesionych kosztów handlują kotami, psami i Bóg jeden wie czym jeszcze. Czyli mniejsze ryzyko kupić z pseudo, bo wg tego na miau jest sporo kotów chorych, może wyliniałych i jakiś tam jeszcze.

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Śro lut 03, 2010 8:05 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

MariaD pisze:Teraz rozumiem dlaczego nikt z hodowców nie chce szukać domów dla wycofywanych z hodowli swoich podopiecznych ani przez miau ani przez ogłoszenia.

Nie o to tu teraz chodzi. Rozumiem, ze hodowla, zeby sie rozwijac - musi wymieniac reproduktorow. Ale inaczej jest kiedy to robi dobra hodowla, oddaje po kastracji i szuka domow. Nie wyreczajac sie innymi. Tutaj jest tak, ze to jest pseudohodowla, bo inaczej nie da sie tego nazwac, ludzie pozbywaja sie starych psow rekami Dorci i hoduja dalej. Dla mnie to jest
kolosalna roznica.
xandra pisze:likwiduje się hodowla, ludzie chcą kasę - lepiej by je kupił ktoś spoza forum i mnożył?

Ale zrozum - ONI NIE LIKWIDUJA HODOWLI. Te psy pojawiaja sie okresowo i co jakis czas.
Na druga czesc zapytam znow - jesli kupie od pseudo zwierzaka(przeciez jestem z forum, wiec trafi dobrze) - to rozumiem, ze otrzymam poparcie?

Czy ktos mi odpowie na moje pytanie? Jakie zasady panuja na miau? Chcialabym, zeby to ktos jasno okreslil. Ja sie zastosuje.
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Śro lut 03, 2010 8:46 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

Między innymi dlatego ci ludzie nie chcą abym podała nazwy ich hodowli. :cry:
MariaD trafnie to ujęłaś .
Wielokrotnie na miau były wykupywane koty ,jedni to popierają inni nie ,pieniądze zawsze trzeba zwrócić.

Przepraszam że nie czytam całości ,chyba chcę sobie niektórych zjadliwości oszczędzić.

Estraven dziękuje za upomnienie dostosuje się.
czy w taki razie mogę pisać za zwrot kosztów szczepienia ?

Legnica ,jasne zarabiam na tym ,niestety ta biedna dziewczyna z dogo . jadąc kawał drogi z 200km nie bierze za benzynę grosza.
pozwala mi się w samej obłowić :mrgreen:
nawet deklaruje że teraz też by ze mną pojechała.

po części niektórych rozumiem ,bo problem jest złożony i wcale nie prosty.
wiem jedno dla tych psiaków to dobrodziejstwo.
pełna micha to nie wszystko.
wiem też że w dużej mierze rozchodzi się o to że to rasowce ,a nie kundeliki ,ale kiedyś założyłam wątek o kundelkach na trasie Otwock -Józefów widziałam na działce kilkadziesiąt malutkich lub średniej wielkości psiaczków ,jeżdziłam wtedy do męża,nikt tematu nie podłapał,nikt. :cry:
a ja mogę wziąść ale tylko pod warunkiem że ktoś już czeka na tego psa.

problem jeszcze jeden ,po psiaka zgłosiła się pewna osoba ,która na poświadczenie że jest dobrym ,solidnym domkiem wybrała jedną z was atakujących i co ja mam teraz zrobić :lol:

Edzina ,nie wszystkie hodowle kastrują i sterylizują przed oddaniem bardzo często podpisujesz umowę że sama to zrobisz.
Oczywiście ja też się dostosuje ,wydawało mi się że pisanie o kosztach ogólnie jest uczciwsze niż na pw.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro lut 03, 2010 9:23 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

dorcia44 pisze:Między innymi dlatego ci ludzie nie chcą abym podała nazwy ich hodowli. :cry:
MariaD trafnie to ujęłaś .
Wielokrotnie na miau były wykupywane koty ,jedni to popierają inni nie ,pieniądze zawsze trzeba zwrócić.

Dorcia ja sądzę ze bulwesujące (dla mnie również) są następujące fakty jeśli chodzi o tą "hodowlę"
- fakt trzymania psów w klatkach tak ze załatwiają się tam gdzie stoją praktycznie - mogę domniemywać, że psiaki nie prowadzac normalnego życia niezbyt często widują też człowieka,
- brak własnego zaangażowania w znalezienie psom domów, brak dbałości o te zwierzęta ze strony właścicieli - w zamian żadanie zapłaty - to jest bardzo wygodne podejście i ja się nie dziwię ze włascicele nie zamierzaja ograniczyć hodowli czy zadbać o zwierzęta - nie muszą Dorciu bo zadzwonią do Ciebie podesperują, nakłamią zagrożą i sprawa załatwiona znajdziesz psom domy a oni mają problem z głowy

sądzę Dorciu że żle robisz chroniąc tą "hodowlę" i pomagając w konsekwencji jej właścicielom - nie szkoda Ci tych psów które zostają w klatkach, są rozmnażane bez ładu i składu? nie masz poczycia winy, że ich miejsce zajęły inne? w czym one są gorsze od tych zabranych?
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

[poprzednia][następna]