Owczarek 12 letni potrzebuje leków Pomocy! bardzo chce żyć

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto wrz 01, 2009 18:05 Owczarek 12 letni potrzebuje leków Pomocy! bardzo chce żyć

Bardzo pilnie potrzebuję wsparcia w leczeniu mojego psa bo sama nie jestem w stanie dalej go leczyć :cry: Straciłam pracę i jestem w ciężkiej sytuacji finansowej. Mimo chorej trzustki, padaczki i wypadku samoch. gdzie miał operowane łapy i był 4 m-ce w gipsie Jest do dziś psem sprawnym umysłowo, bardzo wesołym, żywym pełnym energii, lubiącym się bawić i biegać w ogródku jak młody pies mimo swojego wieku.
Od początku stycznia tego roku zaczęły się problemy z chodzeniem, bardzo kulał na tylnie łapy, najgorzej było mu wejść po schodach na 1 piętro. Po podaniu Depo-medrolu 1x na miesiąc stan jego się polepszył. 2 sierpnia po 2 tyg. od podania mu zastrzyku Depo-medrolu -stan nagle się pogorszył, zaczął utykać i ciągnąć łapę za sobą. Otrzymałam lek Metacam i podaje mu 2x dz. oraz Geriadog, Karsivan. Po dwóch dniach polepszyło mu się na tyle, że lekko utykając zaczął chodzić i nie musiałam mu pomagać przy wchodzeniu po schodach. Jednak stan jego się znów pogorszył.
Dodatkowo wprowadziłam mu ArthroStop i Ketonal
Metacam dziś już się skończył ,Karsivan na 6 dni. Bez leków grozi mu bezwład, paraliż tylnych łap. Sama wtedy nie dam sobie z nim rady i nie dopuszczam myśli, że musiałabym uśpić zdrowego psa ze względu na bezwładne łapy:placz:Nie wiem jak i czym mam go dalej leczyć? A bardzo chciałabym utrzymać go przy życiu.
Jeśli ktoś miał podobny przypadek ze swoim pupilem i leczył go tymi samymi innymi lekami albo posiada je i są mu niepotrzebne a chciałby przekazać dla mojego psa Proszę o kontakt na adres e-mail: l-kosek@o2.pl lub wsparcie finansowe na :
Fundacja "Azyl Nadziei"
dla zwierząt potrzebujących pomocy
ul. Warszawska 10/1
45-312 Opole
Organizacja Pożytku Publicznego KRS 297407
Konto Bank PKO BP 18 1020 3668 0000 5202 0177 6103
z dopiskiem " Dżamal "
Bez pomocy nie jestem w stanie nawet kupić leków, nie starcza mi na własne utrzymanie. Pies bardzo chce żyć i myślę że dzięki pomocy mogła bym mu przedłużyć życie. Serdecznie proszę o pomoc w ratowaniu mojego ukochanego psa.

*LK*

Od: Wto wrz 01, 2009 17:32

Post » Czw wrz 03, 2009 0:57 Re: Owczarek 12 letni potrzebuje leków Pomocy! bardzo chce żyć

I ani jenego odezwu :cry: heh :cry:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Czw wrz 03, 2009 8:23 Re: Owczarek 12 letni potrzebuje leków Pomocy! bardzo chce żyć

Jest mi strasznie przykro, że nie mogę pomóc :(
Ale sama mam w tej chwili bardzo napiętą sytuację finansową :(
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Pt wrz 04, 2009 21:02 Re: Owczarek 12 letni potrzebuje leków Pomocy! bardzo chce żyć

Heh, przypomne o owczarusiu
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Nie wrz 06, 2009 15:25 Re: Owczarek 12 letni potrzebuje leków Pomocy! bardzo chce żyć

*LK*, zamieściłaś wątek tutaj: www.dogomania.pl/forum ?

lady_swallow

Od: Czw gru 13, 2007 19:24

Post » Nie wrz 06, 2009 18:23 Re: Owczarek 12 letni potrzebuje leków Pomocy! bardzo chce żyć

lady_swallow Tak zamieściłam też wątek na http://www.dogomania.pl ale czy to jest przestepstwo ? jeśli szukam pomocy dla mego psa

Caragh może więcej osób potrzebuje pomocy niż może jej udzielić

Anuk dzieki za odpowiedź i życzę polepszenia Twojej sytuacji

*LK*

Post » Nie wrz 06, 2009 18:38 Re: Owczarek 12 letni potrzebuje leków Pomocy! bardzo chce żyć

*LK* pisze:lady_swallow Tak zamieściłam też wątek na http://www.dogomania.pl ale czy to jest przestepstwo ? jeśli szukam pomocy dla mego psa

Nie, to nie przestępstwo - wręcz przeciwnie, miałam Ci to doradzić i, jeśli już to zrobiłaś, poprosić o link, żebym mogła pomóc przynajmniej w podnoszeniu :lol:

lady_swallow

Od: Czw gru 13, 2007 19:24

Post » Nie wrz 06, 2009 19:01 Re: Owczarek 12 letni potrzebuje leków Pomocy! bardzo chce żyć

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Nie wrz 06, 2009 19:33 Re: Owczarek 12 letni potrzebuje leków Pomocy! bardzo chce żyć

lady_swallow wysłałam też na : www.owczarki.eu ale zero odpowiedzi :cry: pod tą samą nazwa : Owczarek 12 letni potrzebuje leków ...... pod nickiem " Lusii " trochę mnie to dziwi bo wiele owczarków choruje na łapy tylnie ,myślałam że chociaż ktoś napisze o swoim przypadku i czym go leczył.Każda informacja na temat tej choroby mnie interesuje . A Tobie Dziękuję za zainteresowanie .

*LK*

Post » Pon wrz 07, 2009 8:45 Re: Owczarek 12 letni potrzebuje leków Pomocy! bardzo chce żyć

ja mam labradorkę -w wieku 11 lat. Zaczęła utykać-bardzo pomogła jej karma RC-na stawy.Tak mówie w sklepie i wiedzą o co chodzi.Taka z dodatkiem glukozaminy chyba.Royal Canin. Mój wet mówił ,ze takie dolegliwosci są także charakterystyczne dla owczarków.Karsivan czasem mozna zastapić pastą Geri-Pet. Jest bardzo skuteczna. Małam jamniczkę z paralizem tylnych łapek.Nastawiono jej kregosłup skutecznie,ale pastę jadła cały czas. (duża tuba to ok 35 zł) Ponieważ kupowałam Karsivan takze to uważam ,że Geri-Pet jest lepszy bo lepiej odzywia mięsień sercowy.Są tez tabletki niedrogie Geria-dog.Mozna podawań niesterydowy Rimadyl-ale o tym decyduje lekarz..Trzymam kciuki za pieska..(bardzo skromna pomoc przekażę na wskazane konto)
Po 2 tygodniach jedzenia karmy RC-pies chodzi normalnie.naprawde polecam
Serniczek

Post » Pon wrz 07, 2009 12:26 Re: Owczarek 12 letni potrzebuje leków Pomocy! bardzo chce żyć

Serniczek Badzo dziekuję Ci za cenne informacje i skromną pomoc :) Postaram się o pastę Geri-Pet i karmę Royal Canin, Geria-dog podawalam mu ale sie skonczył , wszystkie leki sie pokonczyły :( dzis jadę do wet. i zapytam się o te Rimadyl czy można mu podawać , ale nie wiem czy czasami nie nastapił zanik mięsni :( od wczoraj ma trudności ze staniem na prawej łapie , chyba go boli , kuleje i podnosi ją do góry :(

*LK*

Post » Pon wrz 07, 2009 12:33 Re: Owczarek 12 letni potrzebuje leków Pomocy! bardzo chce żyć

zanik mięśni może wystapic juz po 5 dniach-ale jest odwracalny. Nie martw się. Rimadyl jest lekiem niesterydowym-do długiego stosowania. Ja z powodzeniem leczę nim psa.Jeżeli wydajesz pieniadze n Karsivan-to chyba lepiej jest dac Rimadyl. Będzie dobrze. Napisz mi na pw o wszystkim-będę może mogła Ci jakos pomóc.Kciuki dla psa. Moja druga sunia choruje na raka kości- potrzymaj za nas kciuki-czasu mamy malutko ale nadzieja nie gaśnie. Mam dobrego lekarza...w nim moja nadzieja. Pozdrawiam :D
Serniczek

Post » Pt wrz 11, 2009 18:28 Re: Owczarek 12 letni potrzebuje leków Pomocy! bardzo chce żyć

Z przykrością powiadamiam ,że 8 sierpnia odszedł mój ukochanay owczarek o imieniu Dżamal. :cry: Przepraszam ,że dopiero piszę ale nie mogę dojść do siebie,cały czas go opłakuję :cry: Zostanie w mym sercu i pamięci na zawsze :cry: We wtorek pojechałam z nim do weter. gdyż pogorszył się stan jego łap w celu wykonania RTG kręgosłupa i stawów biodrowych . Ponieważ od paru dni miał kłopoty z oddawaniem kału lekarz przebadał go i wykonał USG jamy brzusznej .Okazało się ,że ma raka prostaty i pr.jądra -pozostało mu od 2 tyg. do 2 m-cy życia. :cry: Stałam przy nim i płakałam ale wiedziałam ,że muszę zdecydować . Z wielkim bólem serca podjełam drastyczną decyzję o uspaniu go,aby mu ulżyc w cierpieniu . :cry: Nie było po nim widać tej smiertelnej choroby ,do końca kulejąc biegał i bawił się w ogródku. Widocznie leki oraz tabletki p-bólowe , które mu podawałam na stawy zagłuszały ból raka.

Składam podziękowanie całej Fundacji " Azyl Nadziei " dzięki , której był leczony oraz osobom ,które pomogły mi finansowo .

*LK*

Post » Pt wrz 11, 2009 18:30 Re: Owczarek 12 letni potrzebuje leków Pomocy! bardzo chce żyć

Przepaszam za pomyłke , 8 wrzesnia 2009r

*LK*

Post » Pt wrz 11, 2009 18:41 Re: Owczarek 12 letni potrzebuje leków Pomocy! bardzo chce żyć

Dżamalku [*]

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

[następna]