Sam, Frodo i 7. ich uszatych krewnych- szukają nowych domów

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt gru 09, 2011 17:35 Sam, Frodo i 7. ich uszatych krewnych- szukają nowych domów

Wataha z Wałcza- bo takie miano nosi na górka królików- to 9-tka królików miniaturowych, zabranych od ludków w Wałczu.
Głównie samiczki- czwórka takich 4-ro miesięcznych, jedna-Roszpunka- 7-dmio miesięczna oraz roczna, ciężarna Muza. I dwa maleństwa- 3. miesięczne: Sam(panienka) i Frodo. Oraz Hibi- 4. miesięczny chłopak.
Szukają nowych, kochających domków.
Ogólnie- cała ta "paczka" ma dosyć podobne charaktery. To wesołe, radosne, pro-ludzkie króliki, dające się podnosić bez szarpaniny, cieszące się doskonałym apetytem. Część umie korzystać z kuwet, część się dopiero uczy.
Są również w podobnych kolorach- widać, że są z jednej matki :? Mamuśką 3 i 4 miesięcznych jest Muza.
Króliki znajdują się pod opieką Stowarzyszenia Pomocy Królikom. Do nowych domów trafią zdrowiutkie, odchuchane i-w miarę naszych możliwości finansowych- wysterylizowane.
Kontakt w sprawie adopcji:
patrycja.sowisz@kroliki.net lub: 787 713 808

A oto zdjęcia- Sam i Froda :)

Frodo:
Obrazek
Obrazek

Sam:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Pt gru 09, 2011 18:45 Re: Sam, Frodo i 7. ich uszatych krewnych- szukają nowych domów

jakie fajne słodziaki :mrgreen:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Nie gru 11, 2011 19:50 Re: Sam, Frodo i 7. ich uszatych krewnych- szukają nowych domów

Banerek dla uszatków :1luvu: :D

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hjql7][IMG]http://i.imgur.com/HNQxe.gif[/IMG][/url]

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon gru 12, 2011 19:28 Re: Sam, Frodo i 7. ich uszatych krewnych- szukają nowych domów

Podkradłam banerek.
FORZA!
ITALIA

bianco nero

Od: Czw gru 11, 2008 2:12

Post » Pon gru 12, 2011 19:43 Re: Sam, Frodo i 7. ich uszatych krewnych- szukają nowych domów

Śliczne są :1luvu:
Ja niestety jestem straaaasznie uczulona na coś w królikach :?
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Pon gru 12, 2011 20:17 Re: Sam, Frodo i 7. ich uszatych krewnych- szukają nowych domów

Ale z nich pięknoty :1luvu: Domki się o nie pobiją :D

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Wto gru 13, 2011 9:56 Re: Sam, Frodo i 7. ich uszatych krewnych- szukają nowych domów

Ślicznoty zostały wczoraj wysterylizowane/wykastrowane :mrgreen: Takie okruszki, a Sam już zaczynała rujkować.
Dzisiaj są sterylizowane- niestety aborcyjnie- dwie 4-ro miesięczne samiczki. Jutro jeszcze jedna, w czwartek kastracja moje tymczasowicza- Hibiego- a w piątek kolejna aborcyjna- 7 mio miesięcznej samiczki. Zostanie nam tylko jedna do sterylki- również aborcyjnej- na przyszły tydzień.
No i jedna ciężarna, która lada chwila urodzi. Już zaczęła wić sobie gniazdo, a pękata jest jak butelka.

A domki już się zaczęły zgłaszać. Tylko jak z rudymi kotami- trzeba dobrze przesiać niestety.
Misss- a co cię uczula w królikach? To takie fajne ADHDowe niszczarki :lol:

sebriel

Post » Śro gru 21, 2011 15:03 Re: Sam, Frodo i 7. ich uszatych krewnych- szukają nowych domów

Sam i Frodo mam nadzieję wkrótce pojadą do nowych domów- jutro wizyta przed adopcyjna.
A tutaj zdjęcia części reszty uszaków:

Huba:
Obrazek Obrazek

Buba:

Obrazek Obrazek

Bella vel Sztuciec:

Obrazek

sebriel

Post » Czw gru 22, 2011 20:56 Re: Sam, Frodo i 7. ich uszatych krewnych- szukają nowych domów

sebriel pisze:Misss- a co cię uczula w królikach? To takie fajne ADHDowe niszczarki :lol:

No nie wiem, chyba sierść. Kilka lat temu kupiłam sobie króliczka. Ku mojemu zdziwieniu okazał się mega miziakiem. Ale już na drugi dzień rano moje ciało, a szczególnie szyję i uszy pokryła drobniutka czerwono pomarańczowa wysypka(strasznie swędząca :evil: ) Jak już wpadło mi do głowy, że może to królik zaniosłam go do znajomych na kilka dni i ... przeszło. Chciałam jednak go zatrzymać więc po ustąpieniu objawów przyniosłam go z powrotem i niestety to samo. Króliś musiał zostać u znajomych :(
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Pt gru 23, 2011 0:15 Re: Sam, Frodo i 7. ich uszatych krewnych- szukają nowych domów

śliczne są, nie mogę się napatrzeć :)
FORZA!
ITALIA

bianco nero

Post » Pt gru 23, 2011 0:29 Re: Sam, Frodo i 7. ich uszatych krewnych- szukają nowych domów

śliczne :kotek:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro sty 18, 2012 19:39 Re: Sam, Frodo i 7. ich uszatych krewnych- szukają nowych domów

Czy coś się dzieje u królików? Poznajdowały domy? :)

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Śro sty 18, 2012 20:40 Re: Sam, Frodo i 7. ich uszatych krewnych- szukają nowych domów

Sam i Frodo są już w nowym, wspólnym domu :) Nowy dom szykuje się również w Łodzi dla Buby i Belli. Hibi zmienił dom tymczasowy na... inny dom tymczasowy. Cała reszta- nadal do adopcji. Była chętna na Roszpunkę ale niestety wszystko umilkło.
Tak więc domu szukają jeszcze: Muza, Nutka, Huba, Roszpunka, Hibi. Z tej całej paczki Muza, Nutka i Hibi są wysterylizowani/wykastrowani, Huba będzie "ciachana" w przyszłym tygodniu :) Wszystkie piękne, zdrowe, bardzo przymilne :)

sebriel

Post » Śro sty 18, 2012 21:42 Re: Sam, Frodo i 7. ich uszatych krewnych- szukają nowych domów

Wkleję tutaj info, może się przyda.

http://www.facebook.com/#!/pages/Niedzi ... 4597733708

ZAPROSZENIE NA DARMOWE BADANIE SERCA U KRÓLIKÓW!

Choroby serca u królików wielokrotnie nie są rozpoznawane. W dotychczasowych dokumentacjach medycznych opisywane są następujące choroby układu krążenia: niedotlenienie mięśnia sercowego związane z nietypowym rozmieszczeniem naczyń wieńcowych (odpowiedzialnych za prawidłowe ukrwienie mięśnia sercowego), arytmie (często wtórne do chorób układu rozrodczego lub układu oddechowego), jak również wady zastawkowe. Mimo usilnych starań lekarzy weterynarii, choroby serca stosunkowo rzadko są diagnozowane. Wynika to w dużej mierze z braku ustalonych norm dla niektórych badań
np. dla usg serca. W trosce o naszych pacjentów organizowane jest darmowe badanie kardiologiczne dla królików.
Powyższe badanie obejmuje:
- rozmowę z właścicielem na temat samopoczucia zwierzęcia,
- ogólne badanie: osłuchanie pracy serca i płuc, oraz pomiar tętna.
- badanie EKG
- badanie usg serca (inaczej ECHO)
Czas trwania konsultacji kardiologicznej wynosi około 40 minut. Badania są niebolesne, niestresujące dla pacjenta i nie wymagają znieczulenia farmakologicznego. Po zakończonym badaniu właściciel otrzymuje wypis z konsultacji, z ewentualnym zaleceniami (jeżeli będą konieczne). W trakcie wizyty istnieje możliwość zaczerpnięcia porady odnośnie żywienia, utrzymanie, pielęgnacji i zdrowia króliczka.

Miejsce w/w konsultacji:
Centrum Diagnostyki i Leczenia Chorób Małych Zwierząt „Niedzielski”
ul. Komandorska 53P Wrocław
tel. 71 367 01 30

Daty badania:
26. 01.2012 r. (czwartek) 10:00- 14:00
29. 01. 2012 r. (niedziela) 10:00- 17:00

Chętnych prosimy o wcześniejsze zapisanie się telefoniczne na konkretny dzień i godzinę badania.
Zapraszamy!
FORZA!
ITALIA

bianco nero

Post » Pt sty 20, 2012 15:05 Re: Sam, Frodo i 7. ich uszatych krewnych- szukają nowych domów

Dziękuję :mrgreen: Podesłałam informacje Julicie z SPK z Wrocławia.
Gdybym nie mieszkała tak daleko, chętnie wzięła bym udział z moimi uszakami w taqkim badaniu :(

sebriel

[następna]