jamnik szorstkowłosy poszukiwany :)

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt mar 05, 2010 19:45 jamnik szorstkowłosy poszukiwany :)

Jak w tytule, znajomi wymarzyli sobie jamniora szorstkowłosego. Myślę, że to będzie fajny dom dla psa :) Zbierają na rasowego, ale zwrócili się też o pomoc w znalezieniu jakiegoś jamnikowatego pieska do adopcji bo może zapadnie im w serce. W dogomanii się zupełnie nie orientuję stąd temat na miau. Może ktoś zna jakiś klub jamników do adopcji czy coś w tym stylu?.
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Pt mar 05, 2010 20:31 Re: jamnik szorstkowłosy poszukiwany :)

znalazłam coś takiego:
http://www.dogomania.pl/threads/173573- ... -ej-Polski
ale chyba same krótkowłose...
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Pt kwi 02, 2010 21:27 Re: jamnik szorstkowłosy poszukiwany :)

:( znajomi upatrzyli sobie pieska "po rodowodowych rodzicach" . Próbuję im to wybić z głowy wszystkimi argumentami na temat pseudo, ale: on jest taki słodki, malutki (ma tylko 6 tygodni) a suka była pokryta dla zdrowia (ciekawa jestem który raz). Piesek jest po mocno polujących rodzicach, już widzę co się będzie działo jak go zamkną w mieszkaniu :? Może ktoś zagląda na Paluch i widział tam jakieś jamniki szorstkowłose? albo zna porządną hodowlę godną polecenia.
Obrazek

15pietro

Post » Nie kwi 04, 2010 21:40 Re: jamnik szorstkowłosy poszukiwany :)

napisz na dogo.

a na "rasowego po rodowodywych" skusiła się koja znajoma.
'yorczek' był zarobaczony fest,za młody i nie zaszczepiony ani razu :evil:
sama kuracja na robale kosztowała chyba z ćwierć tego co za psa zapłaciła :roll:
jak ich nie przekona taki przykład z życia,to pokaż zdjęcia z pseudo-jak może wyglądać jego mama i w jakich warunkach może być trzymana.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Post » Pon kwi 05, 2010 11:41 Re: jamnik szorstkowłosy poszukiwany :)

Na Paluchu jest jamnik, ale nie szorstkowłosy. Jakub się nazywa jak dobrze pamiętam. Jest na Dogomanii. Na dom czeka już chyba 2 lata w boksie na samym końcu... Może akurat.
Może też warto wybrać się na Paluch. Tam tyle psów, to szorstkowłosy jamnik możliwe, że też jest.
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pon kwi 05, 2010 12:26 Re: jamnik szorstkowłosy poszukiwany :)

Obrazek

kinia098

Post » Pon kwi 05, 2010 12:27 Re: jamnik szorstkowłosy poszukiwany :)

Tak, wiem wiem, że nie wszystkie szorstkowłose albo jamniki, ale warto coś podrzucić. Może akurat. :oops: :oops:
Obrazek

kinia098

Post » Pon kwi 05, 2010 15:42 Re: jamnik szorstkowłosy poszukiwany :)

Niestety sprawa wygląda beznadziejnie. Ich zdanie o adopcjach jest aktualnie takie: Jeżeli ktoś pozbywa się swojego psa to chyba oznacza ze coś z tym psem jest nie tak. Decydują się na psa z pseudo z pełną świadomością co to jest. Mają wszystkie wskazówki jak znaleźć dobra hodowlę i na co uważać, poleciłam im kilku solidnych hodowców z którymi mogą porozmawiać to i tak wybierają opcję szybko i tanio.
Na dogo nie udaje mi się założyć konta.
bardzo wam dziękuję.
Obrazek

15pietro

Post » Pon kwi 05, 2010 20:16 Re: jamnik szorstkowłosy poszukiwany :)

ech,znam ból-niedawno próbowałam namówić koleżankę,żeby kota nie kastrowała.kastracja to pikuś-staram sie ją namówić żeby swojego kota regularnie odrobaczała i szczepiła :( .aktualne zdanie-"nie mam na to pieniędzy.".koniec,kropka.
niestety,to znajomi,nie obce osoby,najchętniej bym odpisała że skoro nie ma kasy to czemu ma zwierzę,jakiekolwiek?
acz nie chcę sporem o kocie zdrowie przekreślić znajomości z podstawówki.
ech...
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Post » Pon kwi 05, 2010 20:37 Re: jamnik szorstkowłosy poszukiwany :)

Na odrobaczenie miała bym pomysł, ale nie wiem czy realny Nabywasz tabletkę zawijasz w ładny papier i dajesz znajomej z tekstem to prezent dla np: Mruczka. Sama zamierzam tak zrobić dla kotki wujostwa.

persiak1

Od: Sob paź 17, 2009 17:04

Post » Śro kwi 07, 2010 20:44 Re: jamnik szorstkowłosy poszukiwany :)

Koszmaria pisze:ech,znam ból-niedawno próbowałam namówić koleżankę,żeby kota nie kastrowała.kastracja to pikuś-staram sie ją namówić żeby swojego kota regularnie odrobaczała i szczepiła :( .aktualne zdanie-"nie mam na to pieniędzy.".koniec,kropka.
niestety,to znajomi,nie obce osoby,najchętniej bym odpisała że skoro nie ma kasy to czemu ma zwierzę,jakiekolwiek?
acz nie chcę sporem o kocie zdrowie przekreślić znajomości z podstawówki.
ech...

hmmm, nie bardzo rozumiem to znaczy ze jestes przeciwna kastracji kotów 8O
Małgorzata
Obrazek

margherita

Od: Pon cze 25, 2007 18:17

Post » Śro kwi 07, 2010 21:52 Re: jamnik szorstkowłosy poszukiwany :)

podkreślone zdanie jest wyrwane z kontekstu,może wypowiedź jest źle obsadzona znakami interpunkcyjnymi.
skoro koleżankę ciężko namówić na choćby regularne szczepienie i odrobaczenie,to na kastrację jej nie namówię.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Post » Pt kwi 09, 2010 21:52 Re: jamnik szorstkowłosy poszukiwany :)

przeczytałam calą Twoja wypowiedz, nie wyrwalam nic z kontekstu bo zacytowalam calosc i wlasnie tak ja zrozumialam ze jestes przeciwna kastracji. oczywscie zrozumialam takze ze kolezanka nie chce takze ani szczepic ani odrobaczac swojego kota co jak wiadomo jest gorsze niz nie obciecie jajek. Wlasnie , moze gdzies brak jest przecinka, ale potem sie nie dziw jak dostajesz takie zapytania jak moje :oops:
Małgorzata
Obrazek

margherita

Od: Pon cze 25, 2007 18:17

[następna]