BŁAGAM O POMOC Ile kosztuje życie??

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto sie 28, 2012 14:00 BŁAGAM O POMOC Ile kosztuje życie??

Witam ponownie, jak się okazało taka zbiórka pieniędzy jest nielegalna. Dziękuję za uświadomienie mnie.

Zaszła pewna pomyłka, ja nie mieszkam w Tarnobrzegu a więc nie mam żadnego prawa ubiegać się o pomoc od tamtejszych fundacji. Nazywam się Irena Mróz i mieszkam na wsi w województwie podkarpackim (w pobliżu obecnie nie ma żadnych organizacji ani fundacji). Kobieta wymieniona w tym poście udostępniła mi swoje nieużywane konto (bardzo przejęła się losem psa, a że nie mogła pomóc finansowo, chciała w inny sposób) ponieważ ja takowego nie posiadam. Oddała mi też konto na molosach, bo chciałam jak najszybciej poinformować że taki piesek potrzebuje pomocy (na rejestrację konta trzeba czekać parę dni).

Co do Oskarka to był on pod opieką pewnej fundacji która została rozwiązana. Z fundacją miałam takie relacje, że na przykład gdy mnie prosili podwoziłam im jakiegoś psa, czasami zgłaszałam że jakieś zwierzę potrzebuje pomocy. Praktycznie nie dołożyła się do leczenia psa, pozostawiając tą kwestię domowi tymczasowemu. Dopóki miałam jakieś fundusze pies był leczony.
Jak już gdzieś pisałam ma nierozsianego raka wątrobowokomórkowego i ratunkiem dla niego jest wycięcie części wątroby i leczenie wspomagające.
Zdjęcia psiakowi zrobiłam ja, jak po niego przyjechałam.

Pisząc ten post byłam pod wielkim wpływem emocji, bo można powiedzieć, uratowany przeze mnie pies (i to z takich warunków ''życia'') zostanie uśpiony z powodu braku pieniędzy. Nigdy nie miałam pod opieką aż tak chorego psa. Trochę się w tym pogubiłam. Nie wiedziałam że prosząc o taką formę pomocy robię coś nie właściwego.

Wszystkich serdecznie przepraszam za kłopot!! I dziękuję tym którzy chcieli pomóc.

No cóż pozostaje mi tylko zgłosić się do jakiejś fundacji. Z tego co wiem na podkarpaciu nie ma nawet jednostki TOZ-u (a barrrdzo by się tu przydał bo w każdej wsi jest parę takich Oskarków)
Ostatnio edytowano Czw sie 30, 2012 11:12 przez Irene55, łącznie edytowano 1 raz

Irene55

Od: Pon sie 13, 2012 21:31

Post » Wto sie 28, 2012 14:32 Re: BŁAGAM O POMOC Ile kosztuje życie??

Powtarzasz, że jest brzydki, a on przecież jest ładnym psem.
Pomóc finansowo nie mogę, to chociaż kciuki.

andua

Od: Pt lut 11, 2011 12:49

Post » Wto sie 28, 2012 15:33 Re: BŁAGAM O POMOC Ile kosztuje życie??

A teraz jak wygląda? Masz jakies jego zdjecia po zabraniu go od ''właścicieli"?
Na jakiej podstawie został zdiagnozowany nowotwór watroby, i jak zamierzacie go leczyć?
czy mogę zobaczyć wyniki badań psiaka?
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Wto sie 28, 2012 18:58 Re: BŁAGAM O POMOC Ile kosztuje życie??

Jak możesz pisać, że psiulo jest brzydki? :evil:
On jest prześliczny :1luvu:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto sie 28, 2012 20:06 Re: BŁAGAM O POMOC Ile kosztuje życie??

To nie ma znaczenia, czy pies jest ładny/brzydki/rasowy/mieszaniec, bo uroda jest pojęciem względnym, a ''piękno psa rośnie w człowieku". Nie o tym wątek, i nie wiem, co ma ładność psa do pomocy mu. Mam nadzieję, że założycielka wątku się jeszcze odezwie.
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Nie wrz 09, 2012 10:54 Re: BŁAGAM O POMOC Ile kosztuje życie??

Proponuję poczytać ten wątek: http://www.forum.molosy.pl/showthread.php?t=28899
Zapraszamy na bazarek: viewtopic.php?f=20&t=149261

blackobsession

Od: Wto lis 30, 2010 23:57

Post » Czw wrz 13, 2012 15:52 Re: BŁAGAM O POMOC Ile kosztuje życie??

Jest bardzo uroczy, życzę powodzenia w szukaniu pomocy

Blue_Sky

Od: Czw wrz 13, 2012 15:44