Wspaniała siódemka czyli mój zwierzyniec . ♥

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Sob sty 21, 2012 23:23 Wspaniała siódemka czyli mój zwierzyniec . ♥

Zaczniemy od kotów . :)

Majka , Maja , Majuśka siedmiomiesięczna kotka syberyjskia
Potwornie uparta i wybredna aż wstyd mi za nią wstyd . Wcina same puszki a jak puszeczki dla kotów jej zabraknie to nie pogardzi rybną karmą dla kotów , ale TYLKO i wyłącznie rybna bo po prostu kocha rybki ;)
Paskuda moja cudna . Jak śpi na kanapie i usłyszy że któryś z domowników otwiera lodówke to leci jak szalona ;D Słyszy lodówke nawet z drugiego końcu domu . :P I o dziwo dogaduje się z Sonią , latają po pokojach jak szalone :)

Obrazek

Teraz panowie

Cynamon , Cynamonek , Cynuś , Cynek najstarszy kawaler z kocich muszkieterów :P Rzadko siedzi w domu bo nie chce , woli spać na werandzie z psami w swojej budce . Nie jest wybredny je wszystko co popadnie , dosłownie . :D
A to zdjęcia mojego czarno białego muszkietera :wink:

Obrazek

Obrazek

Garfild albo Garfildek wywinął się od życia na wolności jakiś facet wywalił go i jego brata z samochodu więc przygarnęłam go to było w wakacje nie w te ale w tamte 2 lata temu nie wiem ile ma lat bo nie wiem ile miał jak go przygarnęłam myśle że wtedy miał około 3 miesięcy , a brata Garfilda ma Kasia moja przyjaciółka , brat mojego buraska ma na imie Tofik ale mówimy na niego Fiku , nie wiem czemu ;D Oczywiście moje zwierzaki są na tyle pokręcone żeby spać np .jak Garfild w zmywarce ;p Jest na tyle potulny że daje się męczyć mojej siostrze Oliwi . ;D To dowody :

Obrazek

Obrazek

Teraz psy

Sonia , Soniuśka , Soniulka sześcioletnia kundelka o przenikliwym spojrzeniu i zabójczym temperamencie kocha ,,zjadać" moją poduszke w kształcie serca z loczkami jak u owieczki i nie tylko gryzie wszystko co włochate i mięciutkie , oj jak ona w końcu wygryzie całe loczki z mojej podusi :P Soniuśka nadal wygląda jak mały puchaty niedźwiadek jest wzięta z miejscowości Budy tak jak Majka ; )

Obrazek

Sonia z You ; p

Obrazek

You (Ju) Juhasek ,Juhas owczarek niemiecki jak był mały miał problemy z kośćmi , nie może jeść też kości wtedy ma straszne bule , nie może wstawać . Ma okropną zabawę z Soniuśką jak on ucieka Sońka łapie go zębami za udo i fruwa :P Albo on że tak powiem ,,zjada" jej głowę i przy tym mruczy jak niedźwiadek , i ma coś w sobie z wielkiego kota , bo obciera się o nogi i wydaje dźwięki takie w stylu ryku lub mruczenia :D

Zdjęcia jak był mały miał śmieszne uszyska :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zdjęcia z teraz :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Szczurusieny

Tośka , Tosia , Tosinka trzy letnia szczureńka husky capped niestety jeszcze z zoologa bo nie wiedziałam że nie kupuje się szczurków tylko można adoptować .
Nie długo będzie można ją połączyć z Frugo , bo wtedy już nie będzie pełnojajeczny tylko wykastrowany :P
Tośka jest jak wielka pluszanka lubi mizanko jak leży na moich kolanach :P Wyleguje się i domaga się pieszczot :D Jak na szczura jest wielka ;P

Zdjęcia jak była mała :

Obrazek

Obrazek

Zdjęcia z teraz :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Frugo , Fruguś około ośmiomiesięczny szczurek husky w połowie jest wzięty z zoologa z nim było tak : Poszłam do zoologa po karmę dla Tośki i dwóch dziewczynek które były u mnie jeszcze na domku tymczasowym i zobaczyłam ślicznego husky z hodowli , którą zamknął jakiś facet część szczurków była już w nowych domach a kilka zaniósł on do zoologa i miał iść na pokarm dla węża ale go z tam tąd wyciągnęłam na początku była to dziewczynka a potem wyrosły mu jajka :D I tak szukałam dla niego domu , ale się nie znalazł więc ten wielki przytulas zostaje u mnie i niedługo ma kastracje i wreszcie trafi do klatki Tosi :)

Zdjęcia :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Najlepsza jego fotka w transporterku zawsze wywołuje we mnie uśmiech :

Obrazek

Za tęczowym moste,

Myszoskoczek Kłopot :

Zdjęcia : Obrazek

Obrazek

Kacper , Kacperek żył 10 lat . Po jego stracie było mi strasznie smutno i żal . Był mi bardzo bliski . Nigdy go nie zapomnę [*]

Zdjęcie :

Obrazek

Rudy kot , jakiego więcej nie będę posiadać był niesamowity wcale się nie bawił zawsze leżał albo mi na kolanach albo koło mnie . Jak wylegiwałam się na dywanie i przekręcałam z metr żeby więcej mi nie wbijał pazurków jak na mnie leżał , to dalej lazł za mną i z powrotem na mnie właził . Najwspanialszy kot na świecie [*]

Zdjęcie :

Obrazek

Kitka , Kiteczka , Kituśka nie ufna , ufała tylko mi nikomu więcej . Była cudowna , Śliczna , kochana moja . Zginęła 2 miesiące po Rudym , i już jej nie znalazłam [*]

Zdjęcie : Obrazek

Powalająca pozycja do spania Kacperka :

Obrazek

Rudy i jego sposoby do picia mleka :

Obrazek

Rudy z Kacperkiem sen :

Obrazek

A teraz przyznajcie się czy przeczytaliście całość moich wypocin ?

Nikt u mnie w stadzie nie bije się z nikim tylko Garfild z Cynamonkiem bo walczą o to kto jest samcem alfa , ale przewage ma dużo większy i cięższy od Garfilda Cynek ;)

Moje szkraby i ja czekamy na opinie ; )
Ostatnio edytowano Nie sty 22, 2012 19:32 przez Vika .., łącznie edytowano 2 razy

Vika ..

Od: Pt sty 20, 2012 19:33

Post » Sob sty 21, 2012 23:24 Re: Wspaniała siódemka czyli mój zwierzyniec . ♥

Kolejna porcja fotek będzie jutro :kotek:

Vika ..

Post » Nie sty 22, 2012 14:59 Re: Wspaniała siódemka czyli mój zwierzyniec . ♥

Witaj ,przeczytałam z przyjemnością i czekam na więcej :kotek:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie sty 22, 2012 19:34 Re: Wspaniała siódemka czyli mój zwierzyniec . ♥

Fotki Majki z dzisiejszej sesji ;)

Maja wylegująca się koło okna (zwróćcie uwagę na jej ogon) :

Obrazek

Miała dość że sesji więc poszła spać :

Obrazek

Obrazek

Skoro już się obudziła przeszła 2 kroki z kanapy na parapet , w bardzo ważnej sprawie :P
Jak widać umyć się ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po myciu od razu poszła spać ;) :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Maja czeka na opinie ;) Ona już ucieka gdy widzi mnie z aparatem , bo kocham ją fotografować i mam mnóstwo jej zdjęć ale daje tylko te z dzisiaj ;)

Vika ..

Post » Nie sty 22, 2012 20:01 Re: Wspaniała siódemka czyli mój zwierzyniec . ♥

piękna szylkretka :wink:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie sty 22, 2012 20:02 Re: Wspaniała siódemka czyli mój zwierzyniec . ♥

Maja jest cudna! Wygląda jakby ją napadł szalony malarz z rudą farbą i pochlapał :). A ten ogon taaaaki grubaśny :)

RatMaga

Od: Wto maja 03, 2011 18:48

Post » Nie sty 22, 2012 22:04 Re: Wspaniała siódemka czyli mój zwierzyniec . ♥

RatMaga z tym ogonem to lepiej uważać , jak się wkurzy na Garfilda to dopiero go napusza :D
Za to po kąpieli wygląda jak fredka :lol:

Vika ..

Post » Pt sty 27, 2012 2:15 Re: Wspaniała siódemka czyli mój zwierzyniec . ♥

Pewnie nikt juz tu nie zagląda ale i tak dodam kolejne zdjęcia ale tym razem aniołków za TM :1luvu:
Rudy i Kitka : Obrazek
Obrazek
Obrazek

Święta trójca razem :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kitka:
Obrazek
Obrazek

Rudy:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kacperek:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Vika ..