czy są na forum pracownicy STRAŻY MIEJSKIEJ z WOLI/Wwa?

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Sob gru 31, 2011 20:03 Re: czy są na forum pracownicy STRAŻY MIEJSKIEJ z WOLI/Wwa?

No tak, w takiej rzeczywistości żyjemy :cry:
Nie chcę mówić, jakie myśli mi przyszły do głowy, kiedy przeczytałam o zabijaniu kociaków i wrzucaniu ich karmicielce na balkon. Nie były to dobre myśli dla tego, kto to zrobił.
Nie dziwię się w ogóle, że się boisz o koty, i o siebie również.
Co do Straży Miejskiej, to jedyny sposób na nich to pismo z pokwitowaniem wpłynięcia. Na pismo muszą zareagować, a telefony będą dalej olewać.

A może napisać do jakiejś gazety? Zdarza się, że podejmują podobne tematy, np. GW Stołeczna albo ŻW.

sky_fifi

Od: Czw gru 09, 2010 10:19

Post » Nie sty 01, 2012 1:27 Re: czy są na forum pracownicy STRAŻY MIEJSKIEJ z WOLI/Wwa?

Z tego co wiem (choć ja się na tym nie znam) to to narusza całą masę przepisów. Zabronione jest przecież - "prowadzenie tresury zwierząt w celu zwiększenia ich agresywności", "takie postępowanie ze zwierzętami, które może narazić je, ich potomstwo lub ludzi i inne zwierzęta znajdujące się w ich otoczeniu na ból, cierpienie lub śmierć", a także - ale to jeśli puszcza tego psa bez adresówki a pewnie tak "dopuszczanie do zaginięcia zwierzęcia, w szczególności wypuszczanie psów poza posesję bez widocznego ich oznakowania zawierającego informację o sposobie kontaktu z właścicielem lub opiekunem". Na pewno jest tego więcej, nie mówiąc już o samym zakazie spuszczania ze smyczy.
Z tymże to jest chyba z tej nowej ustawy, ale przecież wchodzi już w życie. A poza tym w starej też jest mnóstwo punktów które narusza.
Jak pisałam - nie znam się. Ale czy to nie jest przestępstwo? Czy nie można tego zgłosić na policję?... policja robi zdecydowanie większe wrażenie niż SM...

KrysiaS

Od: Sob lis 27, 2010 19:56

Post » Pon sty 02, 2012 8:08 Re: czy są na forum pracownicy STRAŻY MIEJSKIEJ z WOLI/Wwa?

KrysiaS pisze:Czy nie można tego zgłosić na policję?... policja robi zdecydowanie większe wrażenie niż SM...

Teoretycznie. W praktyce -jeśli pies nie zagryzł dziecka, albo nie biega z odgryzioną ludzką kończyną w zębach- odsyłają do SM. Dwukrotnie mnie przekierowali do straży. Nawet jak powiadomiłam pieszy patrol w parku...

O siebie w ogóle się nie boję, o koty -tak.

annafreesprit

Od: Wto lut 08, 2011 8:26

[poprzednia]