Psia rodzinka bezpieczna, szukamy domów dla 3 maluszek

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Sob gru 04, 2010 12:41 Psia rodzinka bezpieczna, szukamy domów dla 3 maluszek

http://wroclaw.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=245793460

napisałam do autora/ki ogłoszenia z prośbą o updaty :) a Was proszę o przeklejanie :)

Bezdomna suczka oszczeniła się mniej wiecej w polowie października na działkach w miejscowości Szczaniec k/Świebodzina. Psiaczki sa dokarmiane przez dobrych ludzi, ale przyszła zima i trzeba koniecznie coś z nimi zrobić. Nie wiem jeszcze jakiej są płci, ale wiem, że pilnie potrzebują ciepła i opieki.

Gdyby ktoś się zdecydował na opiekę lub chociaż mógł zapewnić tymczasową opiekę to bardzo prosze o kontakt tel. 600 938 977

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Czw gru 09, 2010 3:45 przez VeganGirl85, łącznie edytowano 2 razy
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto gru 07, 2010 23:44 Re: ok. ŚWIEBODZINA- bezdomne psiaki i mama do adopcji

przeklejone

http://www.dogomania.pl/threads/197845-ok.-ŚWIEBODZINA-bezdomne-psiaki-i-mama-do-adopcji?p=15886749#post15886749
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Śro gru 08, 2010 3:44 Re: ok. ŚWIEBODZINA- bezdomne psiaki i mama do adopcji

dziękuję bardzo :D
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Śro gru 08, 2010 21:48 Re: ok. ŚWIEBODZINA- bezdomne psiaki i mama do adopcji

Dziewczyny
Przy okazji aukcji szczeniaków na allegro dostałam od polskiego księdza pełniącego posługę na Ukrainie prośbę o pomoc w znalezieniu i adoptowaniu psa-towarzysza. Zwierzak ma mieszkać w domu, do dyspozycji jest też duży teren wybiegowy.
Przeprowadziłam wywiad i wyszło mi, że:
- pies powinien być mały ewentualnie średnio-mały
- może być pies lub wysterylizowana suczka
- szczeniak lub młody
- generalnie kundelek, ale jak się trafi rasowy to też może być
- raczej spokojny (ADHD odpada )
- może być lekko kudłaty lub gładkowłosy
- kolor nie gra roli
- nie może być agresywny ze względu na częste kontakty opiekuna z obcymi ludźmi
- może być po przejściach - znaczy się ksiądz wie, że trzeba mu będzie poświęcić sporo czasu i uwagi, cierpliwości i serdeczności
Psiak ma pojechać z księdzem na Ukrainę, bo ksiądz planuje pozostać tam jeszcze dłuższy czas.
Ksiądz ma być w Polsce w połowie stycznia i chciałby zabrać do domu swojego nowego przyjaciela lub przyjaciółkę.

Jeśli ktoś mógłby coś więcej o tych maluchach się dowiedzieć szczególnie pod kątem powyżej podanych kryteriów i jakies lepsze zdjęcia malcom porobił, to ja bym je dołączyła do zestawienia, które robię dla księdza
ObrazekObrazekObrazek

Selenga

Od: Wto kwi 01, 2008 10:46

Post » Śro gru 08, 2010 22:11 Re: ok. ŚWIEBODZINA- bezdomne psiaki i mama do adopcji

Aga wiesz cos na dzien dzisiejszy ?
mialas jakis kontakt z tym panem/pania
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Czw gru 09, 2010 3:38 Re: ok. ŚWIEBODZINA- bezdomne psiaki i mama do adopcji

info od fundacji:

Cała rodzinka jest już bezpieczna:) Zajęli się nimi pracownicu Urzędu Gminy. Pod koniec tygodnia będę w tamtych stronach to dowiem się więcej. Najważniejsze, że mają już opieke i ciepłe schronienie, a suczka ma być wysterylizowana.

pod opieką tej samej fundacji są do adopcji jeszcze 3 maluchy- suńki, mieszańce rottweilera i amstaffa, czyli dla bardzo odpowiedzialnych właścicieli:

http://azylebra.jimdo.com/nasze-zwierzęta-adopcje/
chętni na kota
-
---

VeganGirl85