BIAŁYSTOK i okolice- szczeniaki i mama czekają na pomoc

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon paź 25, 2010 7:14 BIAŁYSTOK i okolice- szczeniaki i mama czekają na pomoc

W Białymstoku, w okolicznym lesie dokonano dramatycznego odkrycia - znaleziono 8 małych szczeniaków i ich wygłodzoną i wykończoną matkę, które ktoś bestialsko tam porzucił. Trudno jest zrozumieć tak bezduszne „ludzkie” zachowanie, tym bardziej nie rozumie ich przestraszona sunia, która z niepokojem i nieufnością spogląda teraz na człowieka. Maluchy mają około 4 tygodni. Ich matka po tak smutnych przeżyciach boi się ludzi.

Szczeniaki i ich mama codziennie otrzymują jedzenie i ciepłe mleko od ludzi, którym nie był obojętny ich los, jednak nie mogą oni zapewnić im stałego dachu nad głową. Każda noc z przymrozkami może zakończyć się dla nich tragicznie. Dlatego pilnie poszukujemy dla psiaków domu, w którym zostaną otoczone opieką i miłością.

Jeśli ktoś podejmie się zaopiekowania także suczką, nie poniesie kosztów sterylizacji. Osoby które znalazły psią rodzinę organizują zbiórkę na ten zabieg. Wśród szczeniaków jest 5 piesków i 2 suczki. Psiaki są w trakcie odrobaczania i zostały odpchlone.

Nie pozostawajmy obojętni na los naszych braci mniejszych, którzy kochają nas przecież najszczerszą, najwierniejszą i najbardziej bezinteresowną miłością.

Pomóżmy tym uroczym psiakom przetrwać zimę, one pragną naprawdę niewiele – dachu nad głową i pełnej miski. W zamian odwdzięczą się wiernością i całym swoim psim sercem.

KONTAKT: Dorota tel.: 602 786 881

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt lis 19, 2010 15:21 Re: BIAŁYSTOK i okolice- szczeniaki i mama czekają na pomoc

Ludzie to jednak bezduszne świnie (przepraszam wszystkie świnki) to wszystko się w głowie nie mieści, mam nadzieję że maluszki szybko znajdą dom i ich mamusia też, mocne kciuki za domki :ok: :ok: i proszę o jakieś wieści co z psią rodzinką.
ObrazekObrazek
Obrazek Obrazek

wrozka

Od: Nie lip 25, 2010 15:59

Post » Sob lis 20, 2010 17:38 Re: BIAŁYSTOK i okolice- szczeniaki i mama czekają na pomoc

Aga, jak duże będą szczeniaczki? 4 tyg. to trochę mało żeby je odłączać od mamy :(

wiem, mniejsze zło...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro lis 24, 2010 5:01 Re: BIAŁYSTOK i okolice- szczeniaki i mama czekają na pomoc

jest duża szansa, że wszystkie maluchy mają już domy- poprosiłam o potwierdzenie, wtedy skupimy się na szukanie domu dla mamuni. Przekazałam Twoje pytanie osobom odpowiedzialnym za adopcję rodzinki.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09