WROCŁAW . Cień psa uciekł z DT . POMOCY !!!!

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie paź 25, 2009 19:33 WROCŁAW . Cień psa uciekł z DT . POMOCY !!!!

Kopiuję z dogomanii :

"Strach ma wielkie oczy, ale on ma zdecydowanie większe!!

Ok. 2 mies. temu do Pabianickiego schroniska trafiły z Szydłowca dwa psy, parka. Wyciągnięto je z jakiejś meliny, były masakrycznie wychudzone i wystraszone. Sunia wyglądała jak szkielet naciągnięty skórą, ale po paru tygodniach wyrobiła się, przytyła i czasem podchodzi do osoby, którą już zna, ale Bruno...to osobna historia...

Odkąd trafił do schroniska nie zmienił nawet pozycji!! Pracownicy nawet nie wiedzieli, że w tym boksie jest pies bo tak się ukrył w budzie, a gdy mu ją zasłonili, aby nie uciekał, to wszedł za budę :( i tak przesiedział miesiąc :( Je tylko w nocy kiedy jest cicho i ciemno, Załatwia się prawdopodobnie pod siebie bo nieziemsko cuchnie. Przenieśliśmy go miesiąc temu do magazynku gdzie są szczeniaki, jest ciszej i ciemniej i nic... nawet nie drgnął :( jak tylko słyszy człowieka, sika pod siebie i próbuje zrównać się ze ścianą. Przy tym całym przerażeniu nie jest w ogóle agresywny, nawet nie wiemy czy ma struny głosowe, bo milczy...
Co musiał zrobić mu człowiek, że jest taki przerażony?? nie wiem. Mogę się tylko domyślać. Moja wersja jest taka, że całe życie spędził w ciemnej szopie/komórce, bez widoku człowieka i teraz są efekty, albo był bity! Co dziwne pozwala zrobić ze sobą wszystko, strach go paraliżuje. Mam wrażenie że boli go dotyk człowieka !! Gdy wzięłam go na ręce to zsikał się ze strachu :(
Wyniosłam go dzisiaj na spacer, przytuliłam i nic, tak się wyrywał, że bałam się że go stracę. Uciekł mi pod samochód! Jest tak masakrycznie chudy, że to się w głowie nie mieści!! On nie waży chyba 10kg!! A powinien...z 15kg "

Znaleźliśmy dla psa DT we Wrocławiu. Wierzyliśmy, że się uda .. Że będzie juz coraz lepiej ..
Ale niestety los nie oszczędza Bruna ...
Oto najnowsze wieści

" nie udalo sie..........
zanim Pan Jurek dojechal..Bruno uciekl..przechodzili ludzie z psami...moja mama z daleka prosila ich by obeszli ja...
a mily Pan powiedzial...ja dla Pani przyjemnosci kolek robil nie bede
Pan byl z psem,ktorego wystarszyl sie Bruno i ucielk przed samym przyjazdem Pana Jurka
na tym trenie sa takie opuszczone budynki...tam sa jakies stare meble,sofy....wszystko jest zadaszone i opuszczone...tam mysle Bruno sie schowa....za pol godzini moja mama jeszcze raz tam sie przejdzie...
i jutro od nowa zaczniemy polowania.......... "

BŁAGAM O POMOC W ODNALEZIENIU BRUNA !!! To jest cień psa, który zginie !!!

Jego wątek na dgm : http://www.dogomania.pl/forum//showthread.php?t=148465

Pozdrawiam

PS: Nie jestem obeznana na forum, więc jeśli w złym miejscu umieściłam wątek to przepraszam, a zarazem proszę o przeniesienie .

ShaniQa

Od: Pt cze 05, 2009 23:18

Post » Pon paź 26, 2009 18:14 Re: WROCŁAW . Cień psa uciekł z DT . POMOCY !!!!

jejku, jaka biedna psinka :(
Przeczytałam wątek na dogo i bardzo mocno trzymam kciuki za powodzenie akcji złapania Bruna. Przecież ta przerażona psinka nie da sobie sama rady...
Niestety mogę tylko podrzucić temat, bo mieszkam 200 km od Wrocławia :(
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Sob paź 31, 2009 13:33 Re: WROCŁAW . Cień psa uciekł z DT . POMOCY !!!!

Baaardzo proszę o pomoc ! :(

ShaniQa

Post » Sob paź 31, 2009 22:13 Re: WROCŁAW . Cień psa uciekł z DT . POMOCY !!!!

czy Bruno nadal się nie znalazł :?: 8O
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Nie lis 01, 2009 21:05 Re: WROCŁAW . Cień psa uciekł z DT . POMOCY !!!!

Aż ciarki przechodzą, czytając historię Bruna:( Mam nadzieję, że pies szybko się znajdzie i nic mu nie grozi. Ogromnie współczuję

camelek

Od: Śro wrz 30, 2009 8:35

Post » Wto lis 03, 2009 13:52 Re: WROCŁAW . Cień psa uciekł z DT . POMOCY !!!!

Nie otwiera mi sie temat, napisz, gdzie uciekł pies.
Czy kontaktowałaś sie ze schronem, jeśli pies tam trafi ma nikłe szanse, jeśli nikt nie będzie go tam szukał.
Daj znać, są tu ludzie - wolont ze schronu, myślę, ze nie odmówią pomocy
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Wto lis 03, 2009 22:24 Re: WROCŁAW . Cień psa uciekł z DT . POMOCY !!!!

Cudna psinka, takie ślepia biedne, przestraszone...trzymam kciuki zeby sie odnalazł
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Śro lut 17, 2010 23:44 Re: WROCŁAW . Cień psa uciekł z DT . POMOCY !!!!

Wszystkim bardzo dziękuję za odzew ! : ))
Przepraszam, że tak długo się nie odzywałam ..

.. Historię Bruno mozna poczytac na wątku : http://www.dogomania.pl/threads/148465- ... IE-SZUKAAE

Cały czas szukamy przestraszonego Uciekiniera :(

ShaniQa

Post » Czw lut 18, 2010 9:00 Re: WROCŁAW . Cień psa uciekł z DT . POMOCY !!!!

Ech.... :(
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Czw lut 18, 2010 18:35 Re: WROCŁAW . Cień psa uciekł z DT . POMOCY !!!!

To przykre ale w tej sprawie wrogiem jest czas jaki upłynął.

persiak1

Od: Sob paź 17, 2009 17:04