Autoagresja, samookaleczanie, depresja u psa/kota...

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt gru 18, 2009 16:49 Autoagresja, samookaleczanie, depresja u psa/kota...

Witam, jak w temacie, szukam osób, które miały bądź mają doświadczenie w tej chorobie, szukam informacji o objawach, jakie podjęto leczenie i jak ono skutkowało.
Mam fretkę, u której po wielu miesiącach leczenia różnych problemów, badań i wyjazdów do wetów, stwierdzono autoagresję psychiczną, zwierzak rozgryza sobie brzuch i tylne łapy do krwi, musi żyć w kołnierzu, bez niego zapewne doszłoby do rozprucia brzuszka :(
Może znacie weterynarzy znających tą chorobę, z którymi można skontaktować się "na odległość", niestety na tę chwilę większość kończy rozmowę przy "muszę zobaczyć", a mnie nie uśmiecha się wozić biedaka po Polsce, tylko po to, żeby sobie ktoś go pooglądał.
Będę wdzięczna za jakąkolwiek, nawet najmniejszą pomoc.
Mój piesek - serduszko u moich stóp [*]

harpia

Od: Sob lis 15, 2003 23:43

Post » Sob gru 19, 2009 0:25 Re: Autoagresja, samookaleczanie, depresja u psa/kota...

Terapia kroplami Bacha?
U forumowej-ryśki.Na odległość.
Skoro pomaga ludziom,kotom,psom to i fretce powinna pomóc.
Legnica

Post » Sob gru 19, 2009 2:17 Re: Autoagresja, samookaleczanie, depresja u psa/kota...

Legnica pisze:Terapia kroplami Bacha?
U forumowej-ryśki.Na odległość.
Skoro pomaga ludziom,kotom,psom to i fretce powinna pomóc.

Znam przykład fretki, której nie pomogło, boje się wtapiać w coś, co nie ma potwierdzonego działania u fretek :(

harpia

Post » Sob gru 19, 2009 13:26 Re: Autoagresja, samookaleczanie, depresja u psa/kota...

Nie ma weta doświadczonego w tego typu chorobach? :(

harpia

Post » Śro gru 23, 2009 17:21 Re: Autoagresja, samookaleczanie, depresja u psa/kota...

Z coraz mniejszą nadzieją, hop :(

harpia

Post » Śro gru 23, 2009 17:44 Re: Autoagresja, samookaleczanie, depresja u psa/kota...

Prosze wbij w wyszukiwarke nick Gibutkowa. Jej kot ma chyba cos podobnego. Przecztaj watek Gibutkowo. Ona tam wyjasnia te chorobe. Jest z Wrocławia :ok: :ok:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Śro gru 23, 2009 20:23 Re: Autoagresja, samookaleczanie, depresja u psa/kota...

IKA 6 pisze:Prosze wbij w wyszukiwarke nick Gibutkowa. Jej kot ma chyba cos podobnego. Przecztaj watek Gibutkowo. Ona tam wyjasnia te chorobe. Jest z Wrocławia :ok: :ok:

Dziękuję!

harpia