Morderca kotów-co zrobić?

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt paź 30, 2009 10:45 Morderca kotów-co zrobić?

Kochani,
nie wiem co zrobić? Pół roku temu zginął mi roczny kot, a wczoraj okazało się że zaginął mi kolejny kot? Tym razem dorosły...Oba kocury byly bardzo łowne i czasami przynosiły do domu myszki...Mieszkam na wsi pod Warszawą, dom stoi w polu, droga nie jest szczególnie ruchliwa więc nie sądze aby wpadl pod samochód. Dodam jeszcze, że rok temu sąsiadowi równiez zaginęła kotka. W okolicy podobno 2 sąsiadow hoduje gołębie... nie mogę uwierzyć, ze mogliby skrzywdzić moje koty, ale nic innego nie przychodzi mi do głowy :(
W chwili obecnje mam jeszcze kotkę i zupelnie nie wiem co zrobić...czy zamknąć ją w domu? To jednak dorosły kot, ktory lubi wychodzić na zewnątrz i domaga się tego.... Jest to bardzo leniwa kotka, która nie poluje, lubi jeść tylko świeże mięsko i nie oddala się od domu...ale przecież nigdy nic nie wiadomo:( Dodam jeszcze, ze koty nigdy nie zostawały na noc na zewnątrz. Wychodziły na spacery tylko w ciągu dnia. Zupełnie nie wiem co robić?
Pomocy!!!
Aśka

aska_1501

Od: Wto mar 24, 2009 10:08

Post » Pt paź 30, 2009 15:58 Re: Morderca kotów-co zrobić?

Jeśli nie chcesz trzymać kici w domu to zabezpiecz ogrodzenie w taki sposób by nie mogła wychodzić poza posesje. Wtedy twoja kotka będzie mogła bezpiecznie wychodzoć na zewnątrz.

Apsik77

Od: Śro lip 29, 2009 16:31

Post » Pt paź 30, 2009 18:57 Re: Morderca kotów-co zrobić?

a jakie znasz skuteczne metody zabezpieczenia ogrodzenia?

aska_1501

Od: Wto mar 24, 2009 10:08

Post » Sob paź 31, 2009 14:44 Re: Morderca kotów-co zrobić?

Są podane tu na forum, to coś jak by siatka ok 0,5 metra szerokości przyczepione do górnej krawędzi ogrodzenia pod takim kątem , że jej spad jest skierowany do wnętrza posesji.Uff chyba nie bardzo mi to tłumaczenie wyszło :oops: . Spróbuj poszukac na forum tam są zdjęcia to zobaczysz jak to wygląda.

Apsik77

Od: Śro lip 29, 2009 16:31