Problem z posiłkami.

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Sob paź 17, 2009 17:28 Problem z posiłkami.

Witajcie.

Jestem personelem pomocniczym dla trzech kotów i tu zaczyna się problem. Mam z karmieniem bardzo wybrednego kocura kastrata persa o imieniu Ralf. Kot jada od mokrej puszki po przez suche i surowe mięso. Wszystko niby dobrze , ale on potrafi nie jeść nawet dwa dni. Sama nie wiem co robić , a do wetów w mojej okolicy nie mam zaufania. Kotek ma prawie 9 lat.
Może wie ktoś jaką karmę mu podawać ostatnio był royal indor 27 oraz whiskas mokry i kitekat na przemian z surową piersią z kurczaka i wołowinką.

persiak1

Od: Sob paź 17, 2009 17:04

Post » Nie paź 18, 2009 19:48 Re: Problem z posiłkami.

A musi być ten Whiskas i Kitkat? Wiesz, za zdrowe to to nie jest. Może i smaczne ale witamin mało i mięsa w mięsie też nie za dużo. Ot taki koci Mcdonald. Chyba, że kotek nie je nic innego? Ja mam przypadek kota który jada tylko kitkata :| W takim wypadku niestety je tylko surowe mięso i chrupki.
Obrazek

zorba

Od: Śro lis 12, 2008 19:24

Post » Nie paź 18, 2009 21:03 Re: Problem z posiłkami.

Ten pers to ma fazy raz uwielbia whiskasa a innym razem nie zje kęsa. Obecnie jada mokrego whiskasa i suchego kitekata do tego czasami zwłaszcza w wekendy kiedy w domu jest siostra surowe mięsko. Czasem od wielkiego dzwonu zjada kawałeczek wędzonej ryby. Pozostale koty jedzą niemal wszystko.

persiak1

Post » Nie paź 18, 2009 21:33 Re: Problem z posiłkami.

Hmmm .... A możesz mu podawać droższe karmy mokre? Np. Sheba, Purina ( to i tak jedne z tańszych a już coś porządniejszego)? Wrzuć do miseczki kit kata mokrego i łyżeczkę Sheby.Codziennie zmniejszaj proporcje dopóki kot nie zacznie jadać wyłącznie dobrej karmy. Od tych kit katów może być potem na prawdę poważny problem. Sama mam persa więc wiem co to za charaktery. Lalunia je wszystko ale drugi pers już nie :twisted:
Mas może dostęp do na prawdę dobrego sklepu z karmami dla zwierząt? Kup odrobinę karmy dla kotów wybrednych lub np. Profilum. Wiem to drogie karmy ale ja kupuję po kilka gram raz na jakiś czas a nie od razu duże paczki.
Obrazek

zorba

Od: Śro lis 12, 2008 19:24

Post » Pon paź 19, 2009 8:18 Re: Problem z posiłkami.

No sheba jest drogawa i testowałam ją na persie i nic. Po za tym trudno mi dopilnować aby tak zwany plebs nie wyjadał persikowi.
Z drogich karm to przez kilka lat jadał indor 27 , a potem one puryna. Często zaopatruję się w necie w karmy bo w domu mam jeszcze dwa akwaria i mama ma pudle miniatury dwa.

persiak1

Post » Pon paź 19, 2009 18:43 Re: Problem z posiłkami.

Szarpnęłam się i nabyłam takie oto karmy http://www.krakvet.pl/thumbnails/profil ... _50_82.jpg http://www.krakvet.pl/purina-chow-adult ... -4015.html Czy one są dobre dla persika i reszty?

persiak1