Szukam pieska :) piesek jest :))))

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie cze 14, 2009 20:57

Współczuję dziadkom, bo pieski cudne są :)

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Pon cze 15, 2009 13:35 Re: Szukam pieska :)

milenap pisze:Tak, jak w temacie, szukam pieska dla moich dziadków :D

Wiem, że najlepszym miejscem jest dogomania, ale przyznaje szczerze, ze nie umiem się odnaleźć na tym forum :oops:

Trochę informacji o moich dziadkach:

Oboje na emeryturze, mieszkają w bloku, ale nie w centrum miasta, niedaleko bloku sa pola, dziadek bardzo lubi spacery, długie spacery z psiakiem.
Karmienie: gotowane, domowe jedzenie (oczywiście takie specjalnie dla psa), jako podstawa, do tego suche i jakieś smakołyki. Od zawsze uczą też kolejne psy jedzenia marchewki :wink: takiej całej, surowej (obranej), jako formy gryzaka :wink:
Regularne szczepienia/opieka weterynaryjna - oczywiscie tak.
Dziadkowie "zawsze" mieli pieska w domu, miesiąc temu musieli uśpić swoją suczkę, miała kilkanaście lat, niestety nowotwór, nie była operowana ze względu na problemy z sercem, były podejmowane próby leczenia, niestety szybko pojawiały się kolejne przerzuty, wątroba, trzustka :(

Dziadkowie najpierw nie chcieli pieska, ale teraz mówią, ze im smutno, dziadek teskni za spacerami, więc szukają psiaka, który ukradnie ich serca.

Wymagania dziadków:
Koniecznie sunia (zawsze mieli suczki i teraz tez chcą), fajnie by było gdyby była juz po sterylce, ale jesli nie, to oczywiście wysterylizują
Nieduża (mieszkanie w bloku)
Woleliby taką o któtkiej sierści (względy estetyczne, takie wolą, ale kto wie? :wink: )

Dopisze jeszcze od siebie :wink:

Chciałabym, zeby był to młody piesek, zdrowy. Dziadkowie są starszymi ludźmi, bardzo przezyli śmierć Psotki, potrzebują radości, jaką daje młody i zdrowy piesek.

Dziadkowie mieszkają w Słupsku (woj.pomorskie).

Mój mail: milena.podkowa@op.pl , wszystkie kandydatury :wink: przekaze dziadkom, to oni będą decydować.

Jeśli chciałabyś jakąś fajną sunię polecam stronę fundacji www.afn.pl
tam są suczki i pieski które są opisane w dziale adopcje. Historie życia piesków.Fundacja działa na terenie warmińsko-mazururskim. Jest zawsze możliwość dowiezienia pieska lub spotkania gdzieś w połowie drogi :) POLECAM :P

iza.73

Od: Pon cze 15, 2009 13:26

Post » Pon cze 15, 2009 18:06

Na pewno zajrzę :D a dziadkowie myślą.... :wink:
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Pon cze 22, 2009 23:05 Re: Szukam pieska :)

iza.73 pisze:Jeśli chciałabyś jakąś fajną sunię polecam stronę fundacji www.afn.pl
tam są suczki i pieski które są opisane w dziale adopcje. Historie życia piesków.Fundacja działa na terenie warmińsko-mazururskim. Jest zawsze możliwość dowiezienia pieska lub spotkania gdzieś w połowie drogi :) POLECAM :P

AFN działa nie tylko w warmińsko-mazurskim :wink:
Ja sobie np w Kielcach dzialam a też jestem wolontariuszką AFN 8)
Trzymam kciuki za psiaka.
Mam u siebie suńkę do adopcji ale ona się raczej nie nada... :roll:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Wto cze 23, 2009 6:25

Mileno, jakbyś nie znalazła psa na forum (w co wątpię), to możesz wysłać dziadków do mojej siostry do jej przychodni: http://www.alwet.pl/index.html. Ona ściśle współpracuje ze słupskim TOz-em - na pewno coś tam wynajdą dla dziadków :)
Niech się na mnie powołają, to Kaśka im coś naprawdę fajnego wybierze.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Wto cze 23, 2009 19:48

CoolCaty dziękuję bardzo za informację! bardzo mi się przyda, nie tylko ze względu na dziadków :wink:

Wszystkie zdjęcia nadal przekazuje dziadkom, a oni oglądają, im wiecej zdjeć, tym mniej wiedzą :wink: :lol: ciężki strasznie wybór, tym bardziej, ze piesia mogą mieć jednego :(

milenap

Post » Sob lip 04, 2009 22:01

Chciałam Wam wszystkim bardzo podziekować za pomoc i napisać, ze piesek już jest :wink:

Dziadkowie zdjecia oglądali, debatowali, ale w końcu postanowili jeszcze pojechać do słupskiego schroniska (wcześniej dzwonili, zresztą niezbyt dobrze się tam dzieje, dziadkowie się bali po informacjach z mediów).

Trafili na ok. 1,5 roczną sunie, ktoś ją wyrzucił, w schronie była ok. 4 dni, przerażona, zestresowana, dziadka się bała, mogła być bita.

Jest u nich 3 dni, na razie nai razu nawet nie szczeknęła, widac, ze się boi zachowywać głosno :( do dziadka już się tuli :wink:

Będzie za jakiś czas wysterylizowana, na razie jest za bardzo zestresowana na zabieg.

Dziękuję raz jeszcze za pomoc :D

milenap

Post » Nie lip 05, 2009 5:50

No to gratulacje! Wspaniale, że psina ze schroniska znalazła swój domeczek!

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

[poprzednia]