Zaadoptuję yorka

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro lut 18, 2009 21:28 Zaadoptuję yorka

Wszyscy się dziwią że pojawia się coraz więcej ogłoszeń o przygarnięciu za darmo yorka. Nie ma się co dziwić. Sama szukam yorka od pół roku. Wszystkie schroniska jakie obdzwoniłam (mimo opinii że są yorki do adopcji) nie są w stanie mi pomóc. Nie mam kasy żeby zapłacić za psiaka 1000 zł, a marzę o nim od zawsze. Może tego nie rozumiecie, ale natknęłam się na wielu oszustów, a kwota którą proponuję za psiaka dla mnie jest bardzo dużo a hodowcy (nielegalni bo to psiaki nie rasowe) mnie wysmiewają bo fakt mogą sporo zarobić na takim szczeniaczku.

JA NAPRAWDĘ SZUKAM SZCZENIACZKA YORKA I LICZĘ ŻE JEDNAK ZNAJDZIE UCZCIWY CZŁOWIEK I SPRAWI RADOŚC MI I MOJEJ RODZINCE.

JEŚLI MACIE UCZCCIWE PROPOZYCJE I CHCECIE ODDAĆ PSIAKA PROSZĘ NAPISZCIE.

mranisz

Od: Śro lut 18, 2009 21:11

Post » Śro lut 18, 2009 22:15

Za darmo to i ja bym chętnie dla mamy wzięła... :-/

Troszkę dziwny ten post tak szczerze mówiąc. Może zacznij oszczędzać i w końcu za jakiś czas kupisz sobie szczeniaka z hodowli? Wątpię żeby ktoś ci tak nagle znalazł szczeniaka i oddał za friko. Szukaj dalej po prostu.
Obrazek
Czy na pewno chcesz rasowego zwierzaka? Zobacz:
http://www.strimoo.com/video/12166264/D ... ideos.html

sohee

Od: Nie mar 02, 2008 22:07

Post » Czw lut 19, 2009 2:07

Nie ma szans, na yorka, który wygląda jak york jest młody i zdrowy. Na dogo zdarzają się staruszki albo bardzo schorowane yorki. Utrzymanie yorka też kosztuje sporo, mimo niewielkich rozmiarów psiaka (odżywki, szampony itd.) Proponuję odkładać co miesiąc kwotę, którą przeznaczyłabyś na utrzymanie yorka, aż uzbierasz.

Odradzam kupowanie psiaków bez rodowodu, wyrastają z nich najczęściej yorkopodobne nieduże psiaki, suczki z takich pseudohodowli spędzają swój żywot w klatkach i żyją tylko po to, aby rodzić.

A może rozważysz adopcję jakiegoś uroczego mini kundelka? Taki z pewnością by się znalazł.
Pozdrawiam!
Obrazek Obrazek

Patsi

Od: Pon wrz 04, 2006 23:52

Post » Czw lut 19, 2009 8:34

mranisz... jeżeli nie stać cię na kupno psa to co będzie z kosmetykami dla yorka ,z leczeniem gdyby zachorował psiak? bo jedzonko drogie ale taka psina je mało ,więc na długo starcza.

jak się o czymś marzy ,można latami zbierać aż spełni się swoje marzenie ,a jaka jest pózniej radość

:wink:

coś wiem na ten temat.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw lut 19, 2009 15:35

sohee pisze:Za darmo to i ja bym chętnie dla mamy wzięła... :-/

Troszkę dziwny ten post tak szczerze mówiąc. Może zacznij oszczędzać i w końcu za jakiś czas kupisz sobie szczeniaka z hodowli? Wątpię żeby ktoś ci tak nagle znalazł szczeniaka i oddał za friko. Szukaj dalej po prostu.

chyba lepiej, że autorka wątku chce pomóc jakiemuś psiakowi, niż żeby miała rozmnażać czy wspierać pseudohodowców? Czasem już tak jest, że komuś jakaś rasa tak zapadnie w serce, że się nie da namówić na innego zwierzaka...

także będę wdzięczna za powstrzymanie się od złośliwych komentarzy i pomoc w spełnieniu marzenia naszej nowej forumowej koleżanki 8)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw lut 19, 2009 16:52

Ech, ech... bez przesady, przecież nie namawiam do pseudohodowli. Raczej do tego, żeby dalej szukać i ewentualnie składać pieniądze jeśli z szukania nic nie wyniknie. Troszkę mnie tylko mierzi to, że tak od razu z grubej rury "wezmę yorka, za darmo". Ciekawe czy autorka wątku weźmie za darmo yorka starego i schorowanego? Dobra ja już nic nie mówię, nie chcę mieszać.
Obrazek
Czy na pewno chcesz rasowego zwierzaka? Zobacz:
http://www.strimoo.com/video/12166264/D ... ideos.html

sohee

Od: Nie mar 02, 2008 22:07

Post » Czw lut 19, 2009 22:34

sohee pisze:Ech, ech... bez przesady, przecież nie namawiam do pseudohodowli. Raczej do tego, żeby dalej szukać i ewentualnie składać pieniądze jeśli z szukania nic nie wyniknie.

ja to wiem, ale nie każdy jest kilka lat na forum :)

Troszkę mnie tylko mierzi to, że tak od razu z grubej rury "wezmę yorka, za darmo". Ciekawe czy autorka wątku weźmie za darmo yorka starego i schorowanego? Dobra ja już nic nie mówię, nie chcę mieszać.

faktem jest, że na portalach ogłoszeniowych jest sporo anonsów pt. "yorki za darmo" stąd rozumiem, że może liczyć na podobną okazję... ja bym jej nie skreślała :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09