Poszukuje Beagle

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto lip 29, 2008 9:15 Poszukuje Beagle

Witajcie
Moi drodzy mam taką małą prośbę. Poszukuję pieska rasy beagle ok 7-12 miesięcy do domku z ogrodem. Mój niedawny piesek zmarł dwa miesiące temu i teraz poszukuję nowego. Warunki dla pieską są bardzo dobre. Dom jest duży i ma bardzo duże podwórko z ogrodem.Pies tak naprawde jest dla mnie i mojej mamusi która bardzo kocha pieski i potrzebuje kochajacego przyjaciela

Jeżeli znacie kogoś kto ma do oddania w dobre ręce takiego pieska to prosze o kontakt.

Pozdrawiam :)
Obrazek
Yetuś

billycool

Od: Śro lip 23, 2008 12:28

Post » Śro lip 30, 2008 13:54 Re: Poszukuje Beagle

to zapraszam na telezoo.pl

jest troche beaglow :)

telezoo

Od: Pon lip 28, 2008 8:15

Post » Śro sie 06, 2008 22:37

Ja też się podepnę pod temat-rozglądam się za psiaczkiem dla rodziców mojego TZ'ta.
Futra moje dwa:-)
Obrazek

Mrówcia

Od: Nie sty 08, 2006 11:24

Post » Wto sie 12, 2008 16:42

a czy znacie w ogole dobrze wymagania tej rasy?

duzo ludzi bierze beagle bo sa sliczne a te psy wymagaja aktywnego zycia na codzien, siedze w "rasie" od ponad 3 lat i doswiadczenie niestety mowi ze wiekszosc osob nie nadaje sie na bycie domem dla beagla, psy sa zwyczajnie nieszczesliwe, niewybiegane, prowadzane na smyczy zeby nie uciekaly etc

duzo info o beaglach plus adopcje sa na forum.e-beagle.pl, po wczesniejszym zarejestrowaniu

eurydyka

Od: Śro paź 13, 2004 15:05

Post » Czw sie 14, 2008 18:31

eurydyka pisze:a czy znacie w ogole dobrze wymagania tej rasy?

duzo ludzi bierze beagle bo sa sliczne a te psy wymagaja aktywnego zycia na codzien, siedze w "rasie" od ponad 3 lat i doswiadczenie niestety mowi ze wiekszosc osob nie nadaje sie na bycie domem dla beagla, psy sa zwyczajnie nieszczesliwe, niewybiegane, prowadzane na smyczy zeby nie uciekaly etc

duzo info o beaglach plus adopcje sa na forum.e-beagle.pl, po wczesniejszym zarejestrowaniu

Zgadzam się, mi i mojemu mężowi strasznie podoba sie ta rasa, jednak po przeczytaniu o niej paru książek stwierdziliśmy, że to nie pies dla nas, dlatego mamy springer spanielkę i trzy koty (czasem kotów więcej niż trzy :wink: )
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Czw sie 14, 2008 20:34

biamila, i to jest sluszne podejscie, spaniele da sie lepiej ulozyc niz szalone biglaki:)
jest taka piekna odmiana spaniela bardzo fajna do domu i dzieci King Charles spaniel, nie wiem jaka jest nazwa uzywana w Polsce, bardzo duzo tych psiakow widuje zagranica

eurydyka

Post » Pt sie 15, 2008 8:08

eurydyka pisze:biamila, i to jest sluszne podejscie, spaniele da sie lepiej ulozyc niz szalone biglaki:)
jest taka piekna odmiana spaniela bardzo fajna do domu i dzieci King Charles spaniel, nie wiem jaka jest nazwa uzywana w Polsce, bardzo duzo tych psiakow widuje zagranica

Chyba są znane też pod nazwą "kawalier" tzn. tak się wymawia a jak się pisze to musiałabym sprawdzić, ale to cudowne psy. Beagle też są super, ale niestety to psy ze sfory i inaczej trzeba do nich podchodzić niż do spanieli. Najbardziej wkurzyła mnie ostatnio paniusia, która powiedziała, że ma najgłupszego psa na świecie beagla, więc jej zapytałam dlaczego twierdzi, że on jest głupi? a ona mi wymieniła wszystkie cechy wrodzone tej rasy, czyli: że idzie za tropem a nie za panem, że niszczy w domu jak jest sam( wychodzi na 10min. spacery na siusiu, a w niedzielę jak jest ładna pogoda to na godzinkę) itd. ludzie poczytajcie o rasie, z którą chcecie dzielić życie.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pt sie 15, 2008 11:22

naszym sasiadom ostatnio odeszla jamniczka, strasznie sie napalili na beagla, bo znaja naszego, ale jak posluchali o rasie od nas i swoich znajomych zrezygnowali z beagla na rzecz spokojniejszego psiaka

eurydyka

Post » Pt sie 15, 2008 19:58

Mam podobne zdanie. Tak zresztą jest z każdą rasą psa- powinno sie zwracac uwagę na charakter a nie na wygląd.
Próbuję przekonac znajomych,że beagle nie jest dla nich,facet już zrozumial, ale jego narzeczona nie bardzo :roll:
Zdarzają się też tacy, co chcą mieć azjatę w bloku :roll:
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Od: Pt gru 08, 2006 0:28

Post » Sob sie 16, 2008 19:31

Azjatę w bloku??? 8O 8O 8O
niemożliwe...
Mam DC też molosa i warunki do tego ,żeby ją mieć.

Ale zanim ją wzięłam , to chciałam owczarka belgijskiego...
Bo taki fajny.... :lol: :lol:
Jak posłuchałam i poczytałam odechcialo mi się... :lol: :lol:

Ja leniwa , moja sunia też,
a owczarek belgijski piękny , ale pies sportowy.... :roll:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Nie sie 17, 2008 16:07

Jest tak duzo pieknych i ciekawych gonczakow (nawet takich, ktorych nie ma w Polsce) ze nie wiem, po co brac hodowanego pod wystawy i hiperpospolitego beagle :roll:
Pomijajac juz, ze to jest (a przynajmniej powinien byc, hodowla do towarzystwa wypaczyla niektore linie) gonczy - ze wszystkimi tego przymiotami. Uparty, czesto niezalezny i wymagajacy zajecia.

Moda na psy to koszmar, beagle i husky kupowane bo ladne, mnozone na potege i zapelniajace schroniska.

pituophis

Od: Pon paź 30, 2006 10:25