» Sob lut 09, 2008 21:12
09.02.2008 brutalnie porzucony przez ludzi jamnikowaty Wiercik znalazł swój nowy dom na zawsze. Zamieszkał dzisiaj w domu z ogrodem w Piasecznie. Nowa rodzina: pani Ewa i pan Wiesław + dorosły syn, przyjęli psa z wielką otwartością – Wiercik po kilku minutach zwiedzania parteru domu zaczął bawić się piłką i wywracał się na grzbiet, domagając się pieszczot. Wiercik jest cudownym, wesołym psem, który z pomocą wielu życzliwych ludzi: Marcina (transport), Ewy (znalezienie domu tymczasowego), pani Marii i Jej rodziny (zapewnienie troskliwej opieki - dom tymczasowy), Bożenki (ogłoszenia w GW) oraz z pomocą Fundacji, czyli mojej, trafił do ludzi, dla których pies jest ważnym i potrzebnym członkiem rodziny.
dzwoniłam już do Wiercika - wszystko w najlepszym porządku: piesek pojadł, pospał, pilnuje pani domu, zwiedził cały dom, bardzo spodobał mu się syn (26 latek), obszczekał wychodzącego syna z dziewczyną (jak on lubi mieć wszystkich w domu!!!).
A świat jest mały - pani Ewa była podwładną mojego bardzo dobrego znajomego (obecnie już emeryta).
Jedym słowem - życie Wiercika odmienili na lepsze sami znajomi znajomych.
Dziękuję i pozdrawiam - udało się kolejny raz - jak ja to kocham!