KOCIE FUTRO - wybory miss i mistera MIAU 2025

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt lut 28, 2025 23:07 KOCIE FUTRO - wybory miss i mistera MIAU 2025

Ponieważ padła propozycja zrobienia konkursu niegdyś prowadzonych kilku edycji przez Ewa L. reaktywujemy tradycje na wcześniejszych zasadach (prawie takich samych, są dwie małe zmiany).

Temat przewodni edycji 2025 - KOCIE FUTRO i jak napisała Atta
Atta pisze:Futerko też może być :D Pojęcie szerokie, więc ogranicza człowieka jedynie jego wyobraźnia. Np u jednego kota będzie jakaś plamka urocza, u innego szczególne pręgi albo łatki, albo taaaaki włos długi bądź krótki.

Czyli napisała prawdę najprawdziwszą.

Jednak ! Zanim dojdziemy do zasad i sesji zdjęciowych futrzastych zbierzemy deklaracje uczestników, bo jak jest konkurs to i musi być nagroda 8)

Zgłoszenie kociego uczestnika - 3 zł za jedno zdjęcie. Zdjęcia będą przesyłane w wiadomości prywatnej. Zdjęć może być kilka.
Zgłoszenie sponsora - tegoroczna edycja odbywa się bez gwarantowanych nagród rzeczowych dlatego sponsorów nie zgłaszamy i sponsorzy też się sami nie zgłaszają.
Zgłaszają się tylko uczestnicy. (a właściwie są zgłaszani).
Dla uściślenia - uczestnik to kot, nie człowiek :wink:

Kto będzie potrzebny:
Liczarki do liczenia głosów :wink:
Skrupulatny skarbnik jesli większością głosów nie będę wiarygodna :wink:
Cierpliwość, bo to nie takie hop siup.

Zapraszam do podawania wlasnych deklaracji zanim ruszymy z kopyta i zaczniemy zbierać hajs :spin2:
Konkurs będzie sensownie otwierać jeśli uzbiera się deklaracja min 10 uczestników.

A w drugim poście najważniejsze (szczególnie dla niewtajemniczonych w temat) ZASADY aby ułatwić podjęcie decyzji (liczę, że Ewa nie będzie miała nic przeciwko za przeklejenie „na żywca” jej zasad, daty nie do końca są aktualne więc na daty nie zwracamy uwagi).

UWAGA ! WAŻNE
DEKLARACJE BĘDĄ PRZYJMOWANIE DO 15 marca 2025.
14 marca zostanie podane oficjalne konto /numer telefonu do wpłat dlatego do 10 marca najpóźniej musi być wyznaczony inny skarbnik jeśli moja osoba nie będzie pasować.
W przypadku jeśli liczba wpłat nie będzie się zgadzać z ilością deklaracji - wybory się nie odbędą, a wpłacone dukaty zostaną zwrócone. To taki kruczek tegorocznych wyborów.

UWAGA WAŻNE 2

Wpłaty (3 zł za jedno zdjecie) proszę wpłacać na konto: (niestety, nie zgłosił sie inny skarbnik)
Paulina
Rachunek : 28 2490 0005 0000 4000 3288 5253
AliorBank
Forum jest publiczne więc przelew na telefon nie jest możliwy.

W tytule przelewu proszę podać : KOCIE FUTRO (nick) miss/mister
Na przykład: KOCIE FUTRO, Chikita, miss
Dlaczego ? Ponieważ ułatwi to namierzenie i wyfiltrowanie wpłat. Jeśli nie będę w stanie rozszyfrować przelewu to niestety, ale przelew będę zwracać :cry: mam nadzieje, że rozumiecie, że nie chce tracić popołudnia po pracy na dochodzenie czyje to może być 3 zł.
Ostatnio edytowano Pt mar 14, 2025 14:18 przez Chikita, łącznie edytowano 12 razy

Chikita

Od: Śro cze 28, 2017 18:05

Post » Pt lut 28, 2025 23:08 Re: WYBORY MISS i MISTERA MIAU 2025 - REAKTYWACJA

Ewa L. pisze:ZASADY KONKURSU:

1. Każda fotka kandydata to koszt 3 zł
2. Kandydatów można prezentować bez limitu zdjęć, miło by też było poczytać co nieco o kandydacie :) Mogą być zdjęcia archiwalne, czyli kotów żyjących i tych za TM.

3. Kandydatów podajemy OD 28 LUTEGO 2025 ROKU DO 15 MARCA 2025 ROKU włącznie do północy.
3a. 16 MARCA BĘDZIE PODANE KONTO DO WPŁAT.
3b. OD 17 MARCA DO 20 MARCA 2025 BĘDZIE CZAS NA WPŁATY I WYSŁANIE ZDJĘĆ.
3c. 22 MARCA UZUPEŁNIAM KANDYDATKI I KANDYDATÓW I ROZPOCZYNAMY GŁOSOWANIE.
3d. GŁOSOWANIE BĘDZIE TRWAĆ OD 22 MARCA DO 29 MARCA 2025.
3e. 30 MARCA OGŁASZAMY ZWYCIĘZCĘ.

4. Wybór Miss i Mistera Miau będzie trwał OD 22 MARCA 2025 ROKU DO 29 MARCA 2025 ROKU włącznie do północy.

5.Linki do zdjęć kandydatek i kandydatów należy przesyłać do mnie na PV ( TAK JAK WSTAWIACIE FOTKI NA SWOJE WĄTKI ) a ja będę umieszczać je na wątku konkursowym .

6. Beneficjent bazarku będzie jeden, jeśli Duzi Miss i Mistera zgodzą się przekazać wygrane na jeden cel. Jednakże, jeśli zaistnieje taka potrzeba, Beneficjentów może być dwóch - jeden wskazany przez Miss, a drugi przez Mistera.

7. Beneficjentem może być kot biorący udział w konkursie, ale nie może być to nasze własne kotomstwo.
Np., jeśli wygra kot z DT u państwa X, może on, jako beneficjenta wskazać innego kota biorącego udział w konkursie, ale nie może wskazać sam siebie czy też innego kota z tego samego DT, niezależnie, czy ten bierze udział w konkursie czy nie.

8. Nie dopuszcza się przerabiania fotek w programach do obróbki zdjęć - tzn. nie dopuszcza się dorabiania elementów np. wielkanocnych, walentynkowych itp., nakładania jednego zdjęcia na drugie w celu uzyskania np. zdjęcia tematycznego. Wszelkie takie fotki będą dyskwalifikowane.

9.Można zgłaszać koty nie tylko swoje ale i znajomych stając się na czas konkursu oficjalnym opiekunem tychże kotków.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ZASADY GŁOSOWANIA

1. Głosować może każdy, ale tylko RAZ. Niedopuszczalne jest zakładanie drugiego konta, by ponownie zagłosować na swoich faworytów. W razie moich wątpliwości będę prosiła adminów o sprawdzanie IP. Z jednego IP można głosować tylko raz.

2. Nie głosujemy na własne "kotomstwo"!
Dopuszczalne to jest tylko wtedy gdy nie jesteśmy osobą zgłaszającą kota do konkursu. Jeśli naszego kota zgłosi inna osoba to na czas trwania konkursu staje się ona opiekunem kota i wtedy mamy prawo do głosowania na niego.
Przykład :
Na co dzień Myszka jest kotem Myszolandii ale na konkurs została zgłoszona przez Ewa L.
Myszka nr 4 od Ewa L.
Myszolandia ma prawo oddać głos na Myszkę ale Ewa L. już nie.

3. Głosujemy tak:
KANDYDATKI:
10 pkt - imię kotki nr - od : nick Dużego
5 pkt - imię kotki nr - od : nick Dużego
wyróżnienie ( nieobowiązkowe ) imię kotki nr - od: nick Dużego

KANDYDACI:
10 pkt - imię kocurka nr - od : nick Dużego
5 pkt - imię kocurka nr - od : nick Dużego
wyróżnienie ( nieobowiązkowe ) imię kotki nr - od: nick Dużego

Przykład:
10 punktów - Pysia (nr 1) od milagros

4. Bardzo proszę o pisanie nr Kandydata/Kandydatki i podawanie nicku Dużego. Może się zdarzyć, że będą kandydowały dwa kotki o tym samym imieniu - dzięki podaniu numeru i nicku Dużego będę wiedziała, komu przypisać punkty.

5. Głosujemy tylko raz.

6. Agitowanie na wątkach i wysyłanie pw z prośbą o oddanie głosu na swojego faworyta będzie karane. Dopuszcza się jedynie agitowanie zapraszające do wzięcia udziału w konkursie i zagłosowania wg własnego sumienia. Ale nie na konkretnych kandydatów. Wyłącznie na wątku kandydującego np. w postaci zdjęcia kandydata z napisem: kandydat na mistera miau i banerku w podpisie.

7. Istnieje możliwość (natomiast nie jest to konieczne) przyznania wyróżnienia. W tym konkursie będzie można wyróżnić dwie kotki i dwóch kocurków JEDNO WYRÓŻNIENIE = 1 dodatkowy punkt, a więc 2 wyróżnienia = 2 punkty, 3 wyróżnienia = 3 punkty itp. Proszę więc Koleżanki Liczarki o uwzględnianie tych wyróżnień w rozliczeniach punktów :)
[/quote]
Ostatnio edytowano Wto mar 04, 2025 22:07 przez Chikita, łącznie edytowano 3 razy

Chikita

Post » Pt lut 28, 2025 23:35 Re: WYBORY MISS i MISTERA MIAU 2025 - REAKTYWACJA

O temat już jest. Zatem do dzieła.
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Pt lut 28, 2025 23:36 Re: WYBORY MISS i MISTERA MIAU 2025 - REAKTYWACJA

Ooo jak fajnie, zaznajamiam się. :ok:

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Pt lut 28, 2025 23:37 Re: WYBORY MISS i MISTERA MIAU 2025 - REAKTYWACJA

Kurde, zapomniałam o trzecim poście deklaracji, rozliczeń i wszystkiego kolejnego :oops:
Masakra :strach: nie będzie po kolei :strach:

ROZLICZENIE

Chikita - 10,00
Mirka - 30,00
Nas Troje - 20,00
Jolabuk - 21,00
Czarno czarni - 15,00 zł
Spooxterium - 12,00 zł
Aania - 30,00 zł
Madrugada - 15,00 zł
Atta - 9,00 zł

Razem: 162,00 zł :1luvu:
Ostatnio edytowano Pt mar 21, 2025 14:27 przez Chikita, łącznie edytowano 18 razy

Chikita

Post » Pt lut 28, 2025 23:38 Re: WYBORY MISS i MISTERA MIAU 2025 - REAKTYWACJA

Z przyjemnością ogłaszam, że w tegorocznej edycji miss i mistera 2025 w kategorii Kocie Futro zostają:

MISS forum MIAU 2025 została

Daisy od Mirka :201440 :201467

MISTER’em forum MIAU 2025 został

Felek od MaryLux [*] :201440 :201467

Obie gwiazdy :20148 proszę o wskazanie beneficjenta do którego ma zostać przekazana uzbierana kwota. Jeśli beneficjentów będzie dwóch kwota zostanie podzielona 50/50.

Zaszczytny tytuł ViceMiss otrzymuje :

Micia [*] od Silverblue :201440

Zaszczytny tytuł ViceMister trafia do:

MOTYA [*] od Czarno-czarni :201440
Ostatnio edytowano Nie mar 30, 2025 13:47 przez Chikita, łącznie edytowano 8 razy

Chikita

Post » Pt lut 28, 2025 23:45 Re: WYBORY MISS i MISTERA MIAU 2025 - REAKTYWACJA

Lista kocich kandydatów o zaszczytny tytuł miss i mistera !

MISS:
1. Bunia od Spooxterium
2. Chikita od Chikita
3. Czykita od czarno-czarni
4. Daisy od mir.ka
5. Elenka od mirka
6. Gaja od Nas Troje
7. Gaki od Aania
8. Kreska od Atta
9. Kubusia z Duszkiem od Nas Troje
10. Micia [*] od Silverblue
11. Rattie od Spooxterium
12. Rudzia od mir.ka
13. Zuzanna od czarno-czarni
14. Tsuki od Aania

MISTERZY:
1. Bianconeri od Spooxterium
2. Duszek od Nas Troje
3. Felek od MaryLux [*]
4. Klimek od Nas Troje
5. Motya [*] od czarno-czarni
6. Tofik od mir.ka
7. Spooky od Spooxterium
Ostatnio edytowano Pt mar 21, 2025 20:33 przez Chikita, łącznie edytowano 7 razy

Chikita

Post » Pt lut 28, 2025 23:46 Re: WYBORY MISS i MISTERA MIAU 2025 - REAKTYWACJA

KANDYDATKI NA MISS 2025

1. Bunia od Spooxterium
Obrazek

2. Chikita od Chikita – defekt genetyczno-kosmetyczny w słonecznej oprawie. Najdroższy suvenir jaki mogłam przywlec do domu.
(Tak, to moje najpiękniejsze i najbardziej zazdrosne królestwo :mrgreen: )
Obrazek
Obrazek
Obrazek

3. Czykita od czarno-czarni - lat 8, od urodzenia niepełnosprawna, suwak, kieruje ludzmi za pomocą wrzasków, zawsze dostaje, co tylko chce. Znaki szczególne - ego doga niemieckiego i piękne oczy. Hobby - polowanie z ukrycia.
Obrazek

4. Daisy od mir.ka - urocza łobuziara z trzy kolorowym błyszczącym futerkiem i "rękawiczkami" nie do pary.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

5. Elenka od mirka - śliczna buraska z białymi dodatkami oraz odrobiną rudości, śmieszną planką pod bródką i noskiem muśniętym "śmietanką"
Obrazek
Obrazek
Obrazek

6. Gaja od Nas Troje
Zima 2020 tuż przed pandemią. Powypadkowa, płakała kilka dni, ale od jedzenia wolała głaskanie. Księżyc ukazał ciekawy ornament na plecach. Zamieszkała w Warszawie. Odwiedziłam ją dwa lata temu, poocierała się o moje nogi i opiekunki i wróciła na swój tarasik. Jakby mówiła ...poznaję Cię i lubię, ale mój domek jest tutaj… Wzruszyłam się.
Obrazek

7. Gaki od Aania
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

8. Kreska od Atta - Kot wspólnoty rodzinnej, a gdy przybiera intensywniejsze oblicze to już Demolka :twisted:
- Zaczekaj... zaczekaj... jeszcze NIE! [i można by tak czekać aż do świąt :P ]
Obrazek

-Czy to kwiecie aby nie przyćmewa mej urody?...
Obrazek

9. Kubusia z Duszkiem od Nas Troje
W połowie grudnia 2019 r leżące na środku wiejskiej drogi kocię okazało się żywe I chore. Zaledwie 400 g około 3 miesięcznego zwierzaczka. Podleczona, odespana okazała się bardzo samodzielną, bezstresową, pewną siebie kocią. I tak naprawdę była czarno-biała. Dlaczego wyszła kolorowa? Nie wiem
Obrazek

10. Micia [*] od Silverblue... Śliczna kocia dama, która zagościła na forum krótko, ale wielu pokochało tę delikatną, słodką istotkę. Chcę przypomnieć jej bure futerko, wielkie oczy i wdzięczną postać."
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

11. Rattie od Spooxterium
Obrazek

12. Rudzia od mir.ka - dostojna kocia seniorka w rudo-białym puszystym futerku.
Obrazek
Obrazek

13. Zuzanna od czarno-czarni - czarna kocica, fizycznie lat 11, mentalnie jakoś tak ze dwa. Hobby - oblizywanie telefonów i jedzenie. Znaki szczególne - zez i brak zębów.
Obrazek
Obrazek

14. Tsuki od Aania
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Pt mar 21, 2025 20:49 przez Chikita, łącznie edytowano 5 razy

Chikita

Post » Pt lut 28, 2025 23:46 Re: WYBORY MISS i MISTERA MIAU 2025 - REAKTYWACJA

KANDYDACI NA MISTERA 2025

1. Bianconeri od Spooxterium
Obrazek

2. Duszek od Nas Troje
Pażdziernik 2015 rok.
Karmę rzucaną jeżom zjadał wielki choć młody kot z bardzo gęstym sierścią. ok. 8,5 kg Odławiłam go w popłochu, myśląc, że to kotka w ciąży. Odławiony z zaropiałą łapką, wolał moją piwnicę. Potem był mocno pogryziony. Ogłoszony, pochorował się po pierwszej wizycie zapoznawczej. Wyleczony, wylizał sobie brzuch po drugiej wizycie. Po trzeciej wet wymacał mu guza, po biopsji była operacja, bo chłoniak. Więc został. I właśie zaczynamy 6 rok z cukrzycą
Obrazek

3. Felek od MaryLux [*] zgłoszony przez Madrugada.
Felisław Wspaniały, mieszkaniec Wrocławia,
karnawałowe bale dla kotów wyprawia.
Dostojny Książę, w naturalny frak odziany,
wszystkie kotki porywa w szalone tany.
I na randki w szafie z nimi się umawia.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

4. Klimek od Nas Troje
Koniec czerwca 2013.
0,6 kg pięciotygodniowy czarnuszek z chorymi oczkami z wiejskiego rowu pod Inowrocławiem..
Kocio wyrasta na wesołego, bezstresowego chłopaczka. Panu się podobał, ale żona chciała buraska. Zażartowałam, że rozumiem dlaczego mąż wybiera czarnego…..śliczna kobieta z czarnymi lokami, ubrana na czarno tylko się uśmiechnęła. A Pan nam potem z dumą o nim opowiadał.
Obrazek

5. Motya [*] od czarno-czarni - Motya (*) z Kramatorska - mój ukochany kocur, lat 17, był z nami tylko kilka miesięcy, zostanie na zawsze. Mój Dziad Motya. W jego imieniu proszę, nie bójcie się starych zwierząt, może nawet ktoś adoptuje kota z Ukrainy?
Obrazek
Obrazek

6. Tofik od mir.ka - koci przystojniak w rudym futerku z cętkami i paskami/
Obrazek
Obrazek

7. Spooky od Spooxterium - - futro czarne z białymi 'nitkami'
Obrazek
Ostatnio edytowano Pt mar 21, 2025 20:50 przez Chikita, łącznie edytowano 2 razy

Chikita

Post » Sob mar 01, 2025 0:51 Re: WYBORY MISS i MISTERA MIAU 2025 - REAKTYWACJA

Zgłaszam współudział :mrgreen:

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Sob mar 01, 2025 0:53 Re: WYBORY MISS i MISTERA MIAU 2025 - REAKTYWACJA

Eeee tylko HELOŁ! w tych zasadach zmień datowanie, bo my się cofnęli :lol:

Atta

Post » Sob mar 01, 2025 0:57 Re: WYBORY MISS i MISTERA MIAU 2025 - REAKTYWACJA

Ooo widać kto po łebkach czyta ! W pierwszym poście są daty !

Mamy nagrody specjalne ! Dzięki uprzejmości Joli - zwycięzcy będą ukoronowani jak przystało na prawdziwych miss i misterów !

Chikita

Post » Sob mar 01, 2025 1:35 Re: WYBORY MISS i MISTERA MIAU 2025 - REAKTYWACJA

Owszem, w 1 poście jest ale drobnym druczkiem! :P a potem będą zapytania i pytania o zapytania :ryk:

Atta

Post » Sob mar 01, 2025 2:21 Re: WYBORY MISS i MISTERA MIAU 2025 - REAKTYWACJA

Zgłaszam zatem mojego Maćka jako kandydata na mistera marzec 2025.
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Sob mar 01, 2025 2:50 Re: WYBORY MISS i MISTERA MIAU 2025 - REAKTYWACJA

Chikita pisze:Ooo widać kto po łebkach czyta ! W pierwszym poście są daty !

Mamy nagrody specjalne ! Dzięki uprzejmości Joli - zwycięzcy będą ukoronowani jak przystało na prawdziwych miss i misterów !

Potwierdzam - jesli chcecie, chętnie ukoronuję zwycięzców photoshopową koroną :D
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

[następna]