Świąteczne opowieści [KONIEC!]

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto gru 03, 2024 19:02 Świąteczne opowieści [KONIEC!]

ŚWIĘTA ŚWIĘTA to czemu buzia nie uśmiechnięta?! :rudolf:
Jakoś tu u Nas na miau nie czuć świątecznej atmosferki, więc pomyślałam,że kilka historii może Was rozgrzać :s1:
Każda książka pójdzie w dobre ręce za 15zł [a kto chce dorzuci ciut więcej :s5:]

CELEM: niezawodne ręce i czułe serce Lidki !! Trzeba pomóc w ostatni miesiąc roku, bo teraz porzuconych jakby przybywało podwójnie, taki to radosny czas oczekiwania :(

Obrazekhttps://zapodaj.net/plik-Eov7pLc0Z9
Dużo miłości. 350s., okładka ze skrzydełkami, stan idealny :arrow: LimLim :s2:
Od pewnego pamiętnego poranka nic w życiu Bożydara nie jest takie jak dawniej. Rozstanie z żoną, przeprowadzka, kłopoty z dorastającą córką, a na dokładkę problemy ze zdrowiem…
Co jeszcze może pójść nie tak? W dodatku zbliżają się święta Bożego Narodzenia – pierwsze od czasu, gdy życie rodzinne roztrzaskało się w drobny mak. Bożydar postanawia jednak, że stawi czoła temu wyzwaniu. Wszystko będzie jak trzeba: tradycyjne potrawy, kolędy, zapachy i dekoracje. W rogu pokoju stanie choinka, a pod nią pojawią się prezenty…
Czy to się może udać? Czy kawaler z odzysku da sobie radę z przygotowaniem wigilii? A może ten magiczny czas przyniesie mu znacznie więcej darów, niż mógłby sobie wymarzyć?

Obrazekhttps://zapodaj.net/plik-Zm2nSnnZwr
Sztuka dawania prezentów - 320s., okładka ze skrzydełkami, stan bdb :arrow: LimLim :s2:
Boże Narodzenie spędzone w ogromnym domu z bali, tuż nad brzegiem jeziora… Kto by przypuszczał! A wszystko za sprawą tajemniczego listu od babci, który Amelia otrzymuje pewnego grudniowego popołudnia.
Na prośbę owdowiałej babki cała rodzina przyjeżdża do otoczonego malowniczym lasem drewnianego domu, by wspólnie spędzić święta i sylwestrową noc. Odcięci od świata i skazani na swoje towarzystwo, początkowo sceptycznie odnoszą się do pomysłu nestorki rodu, traktując go jako fanaberię starszej, samotnej kobiety. Skłócone od lat siostry nie mogą nawiązać nici porozumienia, a atmosfera gęstnieje niemal z godziny na godzinę.
Tymczasem Lucyna dopina na ostatni guzik świąteczne przygotowania, zastanawiając się, jak wyjawić zebranym w domu nad jeziorem najbliższym wstydliwy sekret jej zmarłego męża. Chce, aby skonfliktowane córki wreszcie się pogodziły i zrozumiały, że największą wartością jest rodzina. Najwyższy czas pogodzić się ze stratą, oczyścić atmosferę i rozprawić się ze wszystkimi mrocznymi tajemnicami.

Obrazekhttps://zapodaj.net/plik-O63ALd0QoR
Wzgórze Świątecznych Życzeń - 399s., okładka ze skrzydełkami, stan idealny :arrow: LimLim :s2:
Odkryj magiczną moc Wzgórza Świątecznych Życzeń, miejsca, gdzie spełniają się marzenia!
Kilka tygodni przed Wigilią świat pokrywa się białym puchem, wyjątkowo smakuje szarlotka z cynamonem, a uśmiech na twarzy wywołuje widok ukochanej osoby i girlandy świateł. W Świeradowie-Zdroju nie wszyscy jednak cieszą się na nadchodzące święta, a codzienne troski zaprzątają myśli mieszkańców. Czy ten szczególny czas otuli osamotnionych, pomoże pogodzić zwaśnionych i otworzy serca zamkniętych na miłość? A przede wszystkim, czy tajemnice z przeszłości pozwolą na spotkanie się przy wigilijnym stole?

Obrazekhttps://zapodaj.net/plik-1IwC7oje8H
Najmilszy prezent - 455s., okładka ze skrzydełkami, stan idealny [nieczytana!] :arrow: LimLim :s2:
Przy ulicy Wierzbowej stoi dziewięć domów. Każdy z mieszkańców ma swoje troski, gnębią go nierozwiązane problemy z przeszłości, czegoś się boi i o czymś skrycie marzy. Jest rodzina z niepełnosprawnym dzieckiem, lekarz po rozwodzie, artysta szukający sensu życia, wścibskie sąsiadki, młoda kobieta, która przeżyła wielki zawód, starszy pan tęskniący za synem. I jest Flora Majewska, dobry duch tej okolicy. Tylko że tegoroczne Boże Narodzenie ma być ostatnim, jakie spędzi na Wierzbowej, bo uznała, iż stan zdrowia zmusza ją do wyprowadzki. Chce się przenieść do domu spokojnej jesieni.
Na pożegnanie postanawia coś podarować sąsiadom: osobisty list z konkretną wskazówką lub przestrogą. Bo Flora wierzy w ludzi i wie, że czasami małe zdarzenia, ciche słowa, drobny gest mogą zmienić wszystko. Jest przekonana, że dobro rodzi dobro, a szczęście uśmiecha się w najmniej spodziewanej chwili.
Czy listy Flory zdołają poruszyć serca mieszkańców ulicy? Skłonić do zadumy i zachęcić do odwagi? Czy skromna sąsiadka okaże się aniołem wigilijnej nocy? Tego roku Święta na Wierzbowej będą niezapomniane.
Pełna uczuć i wzruszeń opowieść o tym, że świat nas kocha, wystarczy tylko przystanąć i wsłuchać się w jego głos. Otworzyć się na emocje i odważyć się czerpać z życia pełnymi garściami, nie oglądając się za siebie.

:rudolf: :rudolf: :rudolf: :rudolf: :rudolf: :rudolf: :rudolf: :rudolf: :rudolf: :rudolf: :rudolf: :rudolf: :rudolf: :rudolf: :rudolf: :rudolf: :rudolf: :rudolf: :rudolf: :rudolf:

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 POCZYŃMY MAGIĘ ŚWIĄT <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Rozliczenie:

LimLim WYMIATA :!: całość 75zł ->92zł :arrow: wysyłka: InPost 6 grudnia

Przelane 7 grudnia <3 :rudolf: <3 :s2:
Ostatnio edytowano Nie gru 08, 2024 0:04 przez Atta, łącznie edytowano 3 razy

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Śro gru 04, 2024 8:14 Re: Świąteczne opowieści <3

Jesteśmy,podrzucamy i zapraszamy serdecznie :201461

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro gru 04, 2024 17:26 Re: Świąteczne opowieści <3

Biorę wszystkie :smokin: :D
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Śro gru 04, 2024 20:46 Re: Świąteczne opowieści <3

LimLim pisze:Biorę wszystkie :smokin: :D

Serioooo :?: :!: :!: :!: To odnotowujemy pierwszy bożonarodzeniowy C U D :spin2: <3 :rudolf: Może nawet śnieg spadnie :s1:

Atta

Post » Czw gru 05, 2024 9:50 Re: Świąteczne opowieści <3

:ryk:
Obrazek

LimLim

Post » Czw gru 05, 2024 17:01 Re: Świąteczne opowieści <3

No dobrze, znalazłam jeszcze opowieści "Pocałuj mnie pod jemiołą" i jeśli nie zapragnie LimLim powiększyć zakupu to będzie wystawiona jeszcze ta jedna :s2:

Atta

Post » Czw gru 05, 2024 17:32 Re: Świąteczne opowieści <3

Sis nie kombinuj, powiedziałam wszystkie :mrgreen:
Obrazek

LimLim

Post » Czw gru 05, 2024 17:40 Re: Świąteczne opowieści <3

LimLim pisze:Sis nie kombinuj, powiedziałam wszystkie :mrgreen:

Szukaj Ciocia ,co tam masz jeszcze po takiej deklaracji :ryk:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw gru 05, 2024 17:46 Re: Świąteczne opowieści <3

:ryk: :ryk: :ryk:
Lubimy z siostrą poczytac w zimowe wieczory a że ostatnio dołączyłyśmy do grupy emerytów to mamy na to w końcu czas :mrgreen:
Obrazek

LimLim

Post » Czw gru 05, 2024 18:03 Re: Świąteczne opowieści <3

LimLim pisze::ryk: :ryk: :ryk:
Lubimy z siostrą poczytac w zimowe wieczory a że ostatnio dołączyłyśmy do grupy emerytów to mamy na to w końcu czas :mrgreen:

Ok, to nie robię nawet foto książki :ryk: Też jest w idealnym stanie, po przeczytaniu będziecie mogły przehandlować :s5:

Atta

Post » Czw gru 05, 2024 18:07 Re: Świąteczne opowieści <3

Atta pisze:No dobrze, znalazłam jeszcze opowieści "Pocałuj mnie pod jemiołą" i jeśli nie zapragnie LimLim powiększyć zakupu to będzie wystawiona jeszcze ta jedna :s2:

mam ją, jest bardzo fajna
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw gru 05, 2024 21:21 Re: Świąteczne opowieści <3

mir.ka pisze:
Atta pisze:No dobrze, znalazłam jeszcze opowieści "Pocałuj mnie pod jemiołą" i jeśli nie zapragnie LimLim powiększyć zakupu to będzie wystawiona jeszcze ta jedna :s2:

mam ją, jest bardzo fajna

Tak, bardzo dobrze wspominam te spotkania w Pensjonacie pod jemiołą, które u mnie na tapecie pojawiły się w kwietniu :mrgreen: Ostatnio przeczytałam "Sztukę dawania prezentów" i to nie tylko o świętach, ale też dość życiowa historia.
Na pewno nastroją klimatycznie i zamiast śniegu poprawią samopoczucie :s5:

Atta

Post » Sob gru 07, 2024 21:33 Re: Świąteczne opowieści <3

Jesteście Wspaniali.Bardzo Bardzo z kotełkami dziękujemy. :201461 ...Za pamięć za wszystko:1luvu:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Nie gru 08, 2024 0:02 Re: Świąteczne opowieści <3

Tak! I oficjalnie skończyliśmy <3 <3 <3 Trzeba już tylko pozamiatać :s1:

Atta

Post » Pon gru 09, 2024 20:18 Re: Świąteczne opowieści [KONIEC!]

Książki odebrane, dziękuje za przepyszne słodycze :1luvu:
Obrazek

LimLim

[następna]