Ciepło, cieplej, gorrrąco na FIP-y u aleusha[KONIEC]

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw lip 11, 2024 23:08 Ciepło, cieplej, gorrrąco na FIP-y u aleusha[KONIEC]

Opis zapożyczony z bazarków zrobionych przez aleusha. Ten nadal trwa :arrow: viewtopic.php?f=20&t=218159

Jeżówka to 1 kotka, która zachorowała i zrobiłam tylko bazarek (viewtopic.php?f=20&t=216542&p=12794410#p12794410). Koszty leczenia GS, dodatkowe leki, suplementy i badania wyszły ok. 5 tysięcy.

Stokrotka zachorowała jako kolejny kot. U niej było gorzej, bo miała płyn w płucach, anemię. To kotka, którą znalazłam prawdopodobnie wyrzuconą pod moim wiejskim sklepem. Profilaktykę i sterylkę pomogła mi ogarnąć zaprzyjaźniona fundacja. I to ona też wzięła na siebie koszty leczenia Stokrotki. My opłaciliśmy tylko pierwsze pełne badania krwi, USG, badanie płynu, Aranesp i koncentrator tlenu wypożyczyliśmy na miesiąc. Fundacja założyła dla niej zbiórkę, która idzie strasznie kiepsko :( . Jeśli ktoś chciałby wspomóc to podaję link do niej:
https://pomagam.pl/c9d9yb?fbclid=IwZXh0 ... znWd0xPoZG
Jeszcze niecałe 2 tygodnie mamy do końca leczenia, a jej samopoczucie jest bardzo dobre, wyniki znacznie się poprawiły :D .

No i trafiło się 3 kotce. Mirabelka przestała się tylko bawić, to nas zaniepokoiło. Na USG węzły krezkowe wyszły bardzo powiększone, zero płynu, od razu zrobiliśmy pełne badania krwi, no i oczywiście FIP :( . Jesteśmy na początku leczenia, na pierwsze badania i leki wydaliśmy już 400 zł + GS na 14 dni 518 zł . Jeśli po drodze nic się nie wykłuje, to samo leczenie (bez badań) wyjdzie ok: 3100 zł.
Niby nie dużo, ale mam też inne zwierzaki, w większości starsze. Utrzymanie ich i leczenie to też nie małe pieniądze. Dlatego muszę się jakoś wspomóc tym bazarkiem.

A teraz jeszcze Antonio!! to już 4 kot, który zachorował u mnie na FIP. Dopiero zaczynamy, dochodzimy do 2 tygodnia leczenia, cały czas jest też na lekach, bo gorączkuje i ma kiepski apetyty. Jest ze mną od małego, ma 12 lat. Został ze swoim rodzeństwem uratowany przed utopieniem :( i cała trójka czarnuszków zamieszkała u nas.

Ponieważ w naszym klimacie lato krótko trwa startujemy na ten cel z wełniankami!! Cieszycie się?! Dawno ich nie było :mrgreen: I Nas tu dawno nie było, więc My tak dla przypomnienia :ryk:

1.Zieleniasta mata bambusowa.Ta bambusowa mata jest bardzo miłą i przyjemną w dotyku przędzą. Jest to połączenie miękkiej bawełny i lekkiego włókna bambusowego o właściwościach antybakteryjnych. Przędza daje poczucie chłodu w ciepłe dni. Idealna na sezon letni.
Z moich obliczeń wychodzi też, że najmniejsze z prezentowanych 45 x 45cm
:idea: Zastosowanie jako mata dla kota albo serweta!
CENA:35zł
kocka :mrgreen:

Obrazekhttps://zapodaj.net/plik-jm1GZkql8C
2.Szara nieco grubsza,akrylowa, większa 59 x 59cm mata/serweta
CENA:44zł
uga :king:

3."Przedwiośnie". Największa szaro-zielona mata/kocyś o wymiarach 76x76cm. Śliczny koc w starym stylu. Owinie nie tylko szczura, kota, ale i psa! Świetnie sprawdzi się jako pościel do kosza, na sofę lub jako koc.
:arrow: Kolorystyka wedle Szefowej: zieleń groszkowa i różowy beż [taaa, dla mnie na żywo owa "różowa beż" jest szarością :ryk: ]
CENA:55zł
MAU :1luvu:

4.W kolorach ziemi, cieniowany "Piękno Sherwood " [Szefowa ma wyobraźnię :ok: ]
Dla kota, króliczka lub małego psa. Świetnie sprawdzi się jako pościel do kosza, na sofę lub jako typowe przykrywadełko. Miękki i ciepły, idealny na zimę. Koc o ciekawej fakturze dla łap , miły w dotyku.
Akryl turecki o wymiarach: 60x60cm
CENA: 42zł
mir.ka :201465

5.Kto ma czarnego kota?! Oto melanż dla króla! albo królowej 8) Wymiary tego przewiewnego pasiaczka 51x62cm. Ze względu na błąd w dzierganiu [takie tam lekkie opuszczone oczko, zdj.3] najtańsza z ofert!
CENA:24zł
aania :flowerkitty:

6.Jedyny taki! z fryndzlami :twisted: melanżowy koc "Owoce leśne". Masywny, ale bardzo miękki, ciepły i miły dla łapek,akrylowy wykończony frędzlami polecany na zimę. Wymiary:57x64cm [bez frędzli]
CENA:52zł
MAU :1luvu:

Obrazekhttps://zapodaj.net/plik-E7ZHQX71YPObrazekhttps://zapodaj.net/plik-lOj58RJjSyObrazekhttps://zapodaj.net/plik-nhj0H5ofsh
7.Komplecik biały dla Pańci i futra. Bawełna 100%. Te serwetki moga służyć do ozdoby, do demakijażu lub do zmywania ,jak tam kto woli. A zabawka -grzechotka [bawełna,plastikowy pojemnik] głownie dla zwierza, ale Pańcia też się może pobawić :P
CENA:19zł

8.Dziennik,junkjournal, mający obecnie wielką popularność, dla dzieci i młodzieży. Tematem są zwierzęta. Wyjątkowy dodatek: mapa zwierząt Afryki, obszaru i gatunków tam występujących. Dużo miejsca na notatki, oryginalny papier w kratkę z lat 90-tych
Wymiary:15cm x 21cm; 33 strony
Pamiętnik jest zabawny i edukacyjny i może być świetnym prezentem. Dziennik z zakładką w kartonowym opakowaniu.
Szefowa się chyba nie obrazi, bom go ciut ubogaciła :mrgreen: Czasem trudno się powstrzymac :ryk:
CENA:19zł
LimLim :kotek:

Wielką zaletą naszych produktów jest to, że są praktyczny w użyciu: pranie w temperaturze 30 stopni, można prać w pralce, można wirować, szybko schnie i nie traci kształtu.
Proszę nie suszyć w suszarce mechanicznej!
Wszystko wykonane ręcznie w środowisku wolnym od dymu.Wiadomo, koty nie popalają 8)
Ostatnio edytowano Czw sie 08, 2024 14:09 przez Atta, łącznie edytowano 15 razy

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Czw lip 11, 2024 23:11 Re: Ciepło, cieplej, gorrrąco na FIP-y u aleusha

Mamy też w sprzedaży towar budowlany, gdyby ktoś wolał od tej strony zabezpieczyć swoje koty na zimę :twisted:

Obrazekhttps://zapodaj.net/plik-LKGwIw1KnJ

Jedna taka sztuka 10zł

ZAPRASZAM <3 do otulania futerek :201461

R O Z L I C Z E N I E :arrow: RAZEM 348zł

mir.ka 42zł :arrow: olx 14 lipca
MAU 107zł :arrow: InPost 14 lipca
LimLim 19zł ->33zł :arrow: InPost 22lipca
kocka 35zł :arrow: olx 18 lipca
aania 33zł + 5 x cegiełka :arrow: InPost 24lipca
uga 44zł ->48zł :arrow: InPost 28lipca
Ostatnio edytowano Czw sie 01, 2024 17:28 przez Atta, łącznie edytowano 12 razy

Atta

Post » Czw lip 11, 2024 23:13 Re: Ciepło, cieplej, gorrrąco na FIP-y u aleusha

Dokończę wciągu dnia, bo już moje cialo domaga się odpoczynku.

Nie bójcie się, piszcie, dawajta znaka życiowego,żebym w te upały sama nie została z włóczką, bo będzie gorrrąco! :ryk:

Atta

Post » Pt lip 12, 2024 6:55 Re: Ciepło, cieplej, gorrrąco na FIP-y u aleusha

Atta jesteś cudowna. Serdecznie dziękuję za Twój bazarek i za licytacje na moim :1luvu: .
Obrazek

aleusha

Od: Pon lip 09, 2012 14:19

Post » Pt lip 12, 2024 12:43 Re: Ciepło, cieplej, gorrrąco na FIP-y u aleusha

Atta pisze:Dokończę wciągu dnia, bo już moje cialo domaga się odpoczynku.

Nie bójcie się, piszcie, dawajta znaka życiowego,żebym w te upały sama nie została z włóczką, bo będzie gorrrąco! :ryk:

podoba mi sie nr 4

on jest taki w obu stron? czy widać nitki przy łączeniu kolorów?
Ostatnio edytowano Pt lip 12, 2024 16:27 przez mir.ka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt lip 12, 2024 13:19 Re: Ciepło, cieplej, gorrrąco na FIP-y u aleusha

Wszystkie kolory są stonowane, spokojne, wręcz kojące :kotek:
A teraz słowo o materiale (nie jest to chińskie badziewie :!: )

AKRYL KLASIK to dobrej jakości włóczka czeska , która jest niezwykle miękka i puszysta.
Idealnie nadaje się na wyroby dla dzieci, również poniżej 3 lat (CERTYFIKAT), czyli dla kotów jak znalazł :mrgreen: stawiam na miękkość i bezproblemowe użytkowanie :wink: Każdy , kto zapoznał się wcześniej z tulinkowymi wełniankami , przyzna,ze są łatwe do obsługi: prać można i codziennie, szybko schną , są miękkie i ciepłe, przyjemne w dotyku.

Bazuję głównie na czeskim akrylu,choć zdarza się i angielski (np ta mata zielona z różowym beżem ).
Włóczka BAMBOO JAZZ (fibra natura ), z której jest zielona mata jest bardzo miła i przyjemna w dotyku. Przędza jest połączeniem miękkiej bawełny oraz dającego lekki połysk włókna bambusowego, mającego właściwości antybakteryjne. Włóczka daje uczucie chłodu w ciepłe dni. Polecana na wszelkiego rodzaju letnie wyroby.

Kocyk cieniowany jest z akrylu tureckiego, inaczej jest skręcana nitka, jest nieco mniej puszysty niż akryl czeski , ale sam kocyk jest mięsisty , włóczka jest w całości cieniowana , zatem bez wiązań, nieco cieńsza niż akryl czeski w innych kocykach.
Ostatnio edytowano Sob lip 13, 2024 20:12 przez alessandra, łącznie edytowano 1 raz

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt lip 12, 2024 14:16 Re: Ciepło, cieplej, gorrrąco na FIP-y u aleusha

Co ja mogę powiedzieć. Bez wełnianek Czykita odmówiłaby balkoningu.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt lip 12, 2024 16:10 Re: Ciepło, cieplej, gorrrąco na FIP-y u aleusha

czarno-czarni pisze:Co ja mogę powiedzieć. Bez wełnianek Czykita odmówiłaby balkoningu.

Mogłybyśmy prosić o rozpowszechnianie na fb,gdy już będzie skompletowany bazarek?
Jeszcze dojdzie coś innego niż kocyki :wink:
Na FB jest sporo byłych miauowicze,może ktoś się skusi :kotek:

alessandra

Post » Pt lip 12, 2024 18:16 Re: Ciepło, cieplej, gorrrąco na FIP-y u aleusha

aleusha pisze:Atta jesteś cudowna. Serdecznie dziękuję za Twój bazarek i za licytacje na moim :1luvu: .

HA! Cudowna! no przecież! A jak chętnie i cudownie pakuję :!: Nawet te cegłówki własnoręcznie zafoliuję :ryk:

Atta

Post » Pt lip 12, 2024 18:20 Re: Ciepło, cieplej, gorrrąco na FIP-y u aleusha

mir.ka pisze:
Atta pisze:Dokończę wciągu dnia, bo już moje cialo domaga się odpoczynku.

podoba mi sie nr 4

on jest taki w obu stron? czy widać nitki przy łączeniu kolorów?

Nr 4 to kolory ziemi - jest identyczny ścieg z obu stron. Nie widzę żadnych nitek, typu wiązanie poszczególnych kolorów. To przechodzi płynnie, jakby była melanżowa włóczka :D

Wiem, co Ci chodzi pogłowie. Trikolorka zapoluje na nim idealnie :mrgreen:

Atta

Post » Pt lip 12, 2024 18:37 Re: Ciepło, cieplej, gorrrąco na FIP-y u aleusha

czarno-czarni pisze:Co ja mogę powiedzieć. Bez wełnianek Czykita odmówiłaby balkoningu.

Możesz donieś innym o bazarkowaniu :ok:

Atta

Post » Pt lip 12, 2024 18:40 Re: Ciepło, cieplej, gorrrąco na FIP-y u aleusha

alessandra pisze:Wszystkie kolory są stonowane, spokojne, wręcz kojące :kotek:

Szefowa w tym punkcie przekłamuje, bo jednak ten czarno-fuksjowy to oczojeb**y. Krzyczy: nie ukryjesz się przede mną :ryk:

Atta

Post » Pt lip 12, 2024 19:14 Re: Ciepło, cieplej, gorrrąco na FIP-y u aleusha

Atta pisze:
alessandra pisze:Wszystkie kolory są stonowane, spokojne, wręcz kojące :kotek:

Szefowa w tym punkcie przekłamuje, bo jednak ten czarno-fuksjowy to oczojeb**y. Krzyczy: nie ukryjesz się przede mną :ryk:

Oj tam ,ale czarny go stonowuje :ryk:

alessandra

Post » Pt lip 12, 2024 19:17 Re: Ciepło, cieplej, gorrrąco na FIP-y u aleusha

Atta,może do pierwszego postu jeszcze info o włóczkach dorzuciłabyś,choć nie wiem czy już nie za długi wstęp będzie..?

alessandra

Post » Pt lip 12, 2024 19:41 Re: Ciepło, cieplej, gorrrąco na FIP-y u aleusha

alessandra pisze:Atta,może do pierwszego postu jeszcze info o włóczkach dorzuciłabyś,choć nie wiem czy już nie za długi wstęp będzie..?

Ale gdzie? Cały pierwszy post jest o wełniankach [w tle koty aleushy] :mrgreen:

Atta

[następna]