andorka pisze:![]()
http://kotylion.pl/klops-w-sokolnikach- ... -i-szybko/
A czemu ich być nie powinno? Bo już w zeszłym roku była dyskusja z jedna panią w Sokolnikach, czy kotkę sterylizować czy nie.
Pani dojrzewała rok i zgłosiła do złapania 2 kocury, kotkę i 5 kocich podrostków.
Miało być szybko – złapać - ciachnąć - wypuścić.
Z mamą i „tatusiem” poszło ok., „wujek” będzie łapany po niedzieli. Kotka posiedziała kilka dni w lecznicy, bo miała w sutkach jeszcze trochę mleka, trzeba było to zatrzymać
Okazało się, że podrostki są za małe – z zębów kociaki blisko 4 miesiące, na oko i wagę 2-2,5 miesiąca. Oczy jeszcze do uratowania, ale już kiepskie.
Zabraliśmy do kotylionowego hoteliku, Wiedźma niańczy.
A na koniec całej akcji Pani „zgłaszająca” przysłała mi wiadomość:Moruska mamusia będzie załamana gdy nie zastanie dzieci. Obrazi się na mnie. Jej i mnie będzie smutno bardzo. Te koteczki takie urocze i ładne. Ja już się przyzwyczaiłam ze co roku są malutkie ale w tym roku żal mi tej kociczki bo taka drobna i chuda ale jest wspaniała matka (teraz już nie będzie)
I wszystko mi opadło…![]()
Przed nami, a właściwie w trakcie: 5 razy leczenie, odrobaczenie, odpchlenie, szczepienie, chipy. Napełnianie brzuszków bez dna i kuwet.
Będziemy bazarkować.
Tym razem darczyńcy to moja mama i moja sąsiadka Klaudia, która co i raz podrzuca mi różne ciekawostko „na koty”
2 oryginalne naszyjniki z agatów, na takiej śliskiej cieniutkiej lince. Na szyi wyglądają ślicznie.
Zdjęcia fatalne, bo akurat pogoda uznała, że deszcz jest fajny i ciemno jest w chacie, a w ogóle zrobienie zdjęcia takim „dyndadłom ” przy małym kocie graniczy z cudem.
Będą bardziej sprzyjające warunki to podmienię fotki.
Długość najkrótszego sznurka to ok. 65 cm, najdłuższego ok. 75 cm. Cena za 1 sztukę 35 zł, dwa razem 60 zł
1. Agaty w brązach:

2. Agaty w zieleniach sprzedane

Bursztyn naturalny. W żaden sposób nie obrabiany jedynie wiercony.
3. Sznur 110 cm kup teraz 75 zł sprzedany

4. Sznur 85 cm kup teraz 60 zł sprzedany

5. Prześliczne kolczyki z tygrysim oczkiem kup teraz 25 zł sprzedane

6. Filcowa broszka, średnica ok. 11 cm, to malutkie coś widoczne na zdjęciu jest gliniane. Kup teraz 20 zł

7. Torba z grubej bawełny, podobno jakaś markowa. Szerokość 36 cm. Kup teraz 15 zł
sprzedana

8. Herbaty sypane Basilur, 100g.
1 i 3 puszka zagnieciona, pozytywka (2) plumka tylko gdy się ją ręcznie obraca. Otworzyłam puszkę by zajrzeć do pozytywki, bez efektu, ale herbata nie była otwierana.
Normalnie puszki kosztują 39 zł, taka sama herbata w kartoniku 29 zł, ja proponuje cenę 25 zł / szt.
1. Zielona sprzedane

2. Czarna herbata cejlońska, duży liść OP1, bergamotka, naturalny czerwony chaber, szarłat, nuta czekolady sprzedane

3. Czarna herbata cejlońska, Earl Grey sprzedane

9. Zestaw 12 herbat Richmont w długich torebkach – ilość suszu na imbryk 400 ml Kup teraz 29,00 / opakowanie (cena rynkowa 39 zł) sprzedana

Koszt wysyłki po stronie kupującego.
Paczkomat, kurier 11 zł. Paczka w Ruchu 8,50 do 1kg, 10 zł powyżej. W Łodzi możliwość odbioru osobistego
Zapraszam serdecznie

Zbieram kasę za zakupy i za przesyłki razem na swoje konto, potem całość przeleję dla Kotyliona
Przewidywane gratisy przy zakupach – uznaniowo

I jeszcze taka informacja: Jeśli wpłata i dane do wysyłki się nie pojawią w ciągu 7 dni przedmiot wraca do sprzedaży, chyba że kupujący uzgodni ze mną inaczej
Rozliczenie w pierwszym poście tego wątku: viewtopic.php?f=20&t=202526&p=12371189#p12371189