czyli :
-nigdy nie robimy z włoczki chińskiej
- robimy najczęściej z czeskiej lub tureckiej , niemieckiej , polskiej , skandynawskiej
-robimy starannie i z sercem

włóczke zasponsorowali czarno-czarni

dla Filemonka u ametyst55
19-02-2020r.
ametyst55 pisze:Dziękujemy![]()
Niestety dzisiaj przyszły wyniki tomografii i jest bardzo źle, Filemon ma złośliwy nowotwór![]()
Dzisiaj porozmawiam z wetem co dalej
"Filemon na początku stycznia dostał kataru, zaczęliśmy go leczyć tak jak przy infekcji , a ponieważ było coraz gorzej (kot miał kłopoty z oddychaniem) kazałam zrobić badania krwi, RTG i test na białaczkę . Okazało się , że Filemon ma mocną anemię i jest pozytywny

Wdrożyliśmy leczenie (w międzyczasie były ponowne badania krwi, USG), ale stan Filemonka się pogarszał , kot w czasie snu tracił przytomność ponieważ nie mógł oddychać.

W środę (12.02.2020) zrobiliśmy tomografię w Gliwicach, czekamy na opis żeby zdecydować co dalej.
Filemon jest cały czas pod opieką weta, dostaje teraz lek na grzybicę bo okazało się, że ma zaatakowane gardło i nic nie może przełykać , dostaje też przeciwbólowy bunondol i steryd.
Koszty bardzo duże, na ten moment na leczenie Filemona wydałam już około 2000 zł.
Jeśli potwierdzi się przypuszczenie weta o chłoniaku

Do oddania mam jeszcze 500 zł z zaciągniętego na tomografię długu i cały czas są wizyty u weta + taksówki ( bo nie chcę targać tak chorego kota na piechotę) lub domowe wizyty."

śpi na misiu bo wtedy łatwiej mu oddychać

(zdjęcie z końca stycznia , teraz Filemonek już tak nie wygląda

Wysyłka wedlug życzenia : pp, paczkomat, paczka w ruchu
Bazarek trwa do niedzieli 23 lutego do północy , czyli tradycyjnie tulinkowo

1. Duży kocyk wymiary 60cm x 56cm mięciutki i gruby
kolory : wino, krem i biel

cw: 45zł -za podwójną wywoławczą

2. Mniejszy nieco kocyk o wymiarach 50cm x 50cm z kitkami na rogach

kolory: wino, biel i czerń

cw: 35zł - licytuje mir.ka

3. I na koniec dwie zabawki, grzechocząca spora piłeczka i tradycyjny grzechotnik z ogonkiem

cw: 20zł -licytuje Nul

dokładka 20-02-2020r. tak na okolicznosc daty

Tym razem dywanik- dywaniki jeszcze na bazarku nie występowały o ile pamiec mnie nie zawodzi

widze po ostatnim zdjęiu, że bardzo "na śpiku" jeszcze byłam je robiąćc bo nieco mi sie rozmazało i urody nie pokazuje jak trzeba

Gruby , fręzlowy, taki dla kota, ale i dla ludzia, aby nogą mógł nadepnać z rana prawą na miękkość i w pogodzie ducha dzień spędzić

wymiary : 41cm x 62cm bez frędzli
wyw: 60zł
Wczoraj minęły 3 miesiące - to zdjęcia dla Was, tak lubiliście i towarzyszyliście Mu do końca , dziekuję.
Mały prezes zawsze bedzie z nami

Serdecznie zapraszam
podsumowanie :
BONObono : 90zł +60zł =150zł

mir.ka 35zł

Nul 20zł

razem 205zł deklarowane - pięknie Wam dziękuję w imieniu Filemonka