dziś nietypowy bazarek - ale może kogoś zainteresują fanty. nie chciałam robić podziałów, więc policytujmy - może? - cały zestaw dewocjonaliów.
koronnym "fantem" kolekcji jest rzeźba głowy Jana Pawła II. podobieństwo jest duże i trudno znaleźć gdzieś taką samą - szukałam żeby się dowiedzieć o pochodzeniu rzeźby. na pewno nie jest to jakiś karykaturalny, kuriozalny twór, tylko ładnie odwzorowana podobizna.
jest bardzo ciężka! i ma delikatne uszkodzenia w powierzchni... nie wiem, czy to emalia czy inny materiał... w środku jest chyba coś betonopodobnego. uszkodzenia na pewno nadają się do drobnej korekty.
Głowa została przekazana na bazarek przez pewną kociarę, reszta ze zbiorów rodzinnych - 3 krucyfiksy, metalowy obrazek z JP2, metalowa, rzeźbiona Matka Boska, zdjęcie JP2, książeczka i obrazki.
Cena wywoławcza zestawu: 10 zł. koniec licytacji: 27.05.2019, godz. 20:00:00
UWAGA - ponieważ rzeźba jest ciężka, wysyłka może trochę kosztować - nie wiem ile. jeśli komuś by zależało, mogę wysłać, ale chętniej odbiór osobisty na terenie Warszawy.
beneficjentami są, jak zwykle u mnie, koty z cmentarza wolskiego - cel szczegółowy: MIEEENSOOO.

zapraszam!