KONIEC Na Święta :) na prezent ___ Nalewka z pigwy___

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie lis 08, 2015 16:25 KONIEC Na Święta :) na prezent ___ Nalewka z pigwy___

Koteczki już w nowych domkach :dance2: Były wyjątkowe i wyjątkowo szybko znalazły wspaniałe domki :D Wszystko opisane w moim wątku (link w podpisie) Jeszcze jestem w szoku i jeszcze nie mogę uwierzyć, że ich nie ma już...
Wobec powyższego zamykam ten wątek jeszcze raz dziękuję bardzo serdecznie wszystkim - w swoim i kociastych imieniu - którzy pomogli nam kupując na tym bazarku. Dzięki :1luvu:

Gdyby ktoś jednak jeszcze chciał kupić świąteczną buteleczkę to zapraszam na Pchli Targ :)

Ewentualny dochód chcę przeznaczyć na moje tymczasy. Wątek maluchów viewtopic.php?f=13&t=171123
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kochani, Święta nie tak daleko Obrazek a Mikołaj jeszcze bliżej Obrazek
Mam do zaoferowania 13 buteleczek nalewki z pigwy o pojemności 100 ml.
Wszystko robiłam sama. Nalewka była robiona w zeszłym roku, jest na spirytusie, mocna i jak mówili ci co ją pili jest pyszna :) To moja pierwsza nalewka z pigwy i sama byłam jej bardzo ciekawa - bo tylko słyszałam, że z pigwy są dobre nalewki. Jest mocna, słodka i kwaskowa. Podobno zdrowa bo pigwa zawiera najwięcej wit c. Więc na okres jesienno zimowy bardzo przydatna :)

Pomysł takiego jej opakowania wpadł mi do głowy no i porobiłam takie prezenciki dla najbliższych :)
Może i ktoś z was chciałby zrobić taki prezent komuś? Sobie? :D
Obrazek

10 sztuk ma zakrętki kupne, więc z plombą czy ja to nazwać tym zabezpieczeniem i gwarancją, że to pierwsze otwarcie i założone jak umiałam (nie tak jak fabryka niestety :P ) a 3 są z nakrętką już używaną i mocno zakręcone.
Praca przy buteleczkach bardzo czasochłonna choć nie wydaje się patrząc na nie :) No i są niedoróbki, nie wyglądają aż tak jakbym chciała. Ozdoby są przyklejane klejem typu Super Glu, podobnie wstążka na samych zakrętkach oraz jej końcówki na butelce. Wstążka dookoła szyjki butelki jest luźna. Symilki imitujące padający śnieg mają klej własny podobnie napis "Wesołych Świąt". Buteleczki są różne, nawet te pozornie takie same różnią się - jak to przy ręcznej pracy osoby niewprawionej :) dlatego są ponumerowane gdyby był ktoś chętny to konkretny numer wybranej buteleczki proszę podać.

Cena 13 zł za 1 sztukę + wysyłka PP 9,50 - paczką - bo to najtańsza opłata za paczkę do 1 kg. prawda? jak je zapakować, żeby się nic nie stało a i wstążeczki żeby się nie pogniotły to jeszcze nie wiem :) Ale to musi być kartonik, w kopertę nie włożę dla jej bezpieczeństwa i wyglądu. Chyba, że ktoś na własne ryzyko by chciał, ale to też dochodzi koszt koperty więc pewnie na jedno wyjdzie.

-------------ta oferta jest też na Pchlim Targu gdyby przypadkiem były dwie chętne osoby na daną, tą samą butelczynkę to muszę brać pod uwagę czas wysłania postu, za co przepraszam z góry i na wszelki wypadek. Nie przewiduję absolutnie tego typu problemu no ale niby nigdy nic nie wiadomo na pewno :) ---------------

Zapraszam serdecznie do zakupu :)

1.SPRZEDANE

2.SPRZEDANE

3.
Obrazek
Obrazek

4.
Obrazek
Obrazek

5.
Obrazek
Obrazek

6.
Obrazek
Obrazek

7.
Obrazek
Obrazek

8.
Obrazek
Obrazek

9.
Obrazek
Obrazek

10.
Obrazek
Obrazek

11. SPRZEDANE

12. SPRZEDANE

13. Zakrętka używana.
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Czw gru 10, 2015 22:59 przez Nelly, łącznie edytowano 16 razy

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Nie lis 08, 2015 16:26 Re: Na Święta :) ___ Nalewka z pigwy___

Zapas

Nelly

Post » Nie lis 08, 2015 17:19 Re: Na Święta :) ___ Nalewka z pigwy___

Ja bym wzięła nawet dwie, ale płatność dopiero w grudniu :(
Gdyby te Ci się nie sprzedały, to chętnie w grudniu kupię :wink:
http://norweskie.blog.onet.pl/czekam na zamówienia;)
ObrazekObrazek

Niutek

Od: Pt sty 16, 2009 22:38

Post » Nie lis 08, 2015 17:40 Re: Na Święta :) ___ Nalewka z pigwy___

Niutek pisze:Ja bym wzięła nawet dwie, ale płatność dopiero w grudniu :(
Gdyby te Ci się nie sprzedały, to chętnie w grudniu kupię :wink:

Ok :) Może doczekają do grudnia :)

Ale na pewno być chciała? A na kiedy tak dokładniej? Jeśli te się sprzedadzą to te dwie jeszcze mogę dorobić (więcej się nie podejmuję już i zresztą surowiec na wykończeniu :) ) ale nie wiem jakie ozdoby byś chciała? Bo nie mam już Mikołai i napisu i raczej nie będę miała, bo nie planuję tego typu zakupów - do ozdoby - a sam 1 akrusik napisu to się nie opłaca zamawiać :oops: Reniferki mam tylko, albo z serduszkami albo z kokardką i symilki i 1 choinkę.

Nelly

Post » Nie lis 08, 2015 17:47 Re: Na Święta :) ___ Nalewka z pigwy___

a jakbym mogła do 20 zarezerwować 1 sztukę, korek może być używany ?

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Nie lis 08, 2015 17:53 Re: Na Święta :) ___ Nalewka z pigwy___

PearlRain pisze:a jakbym mogła do 20 zarezerwować 1 sztukę, korek może być używany ?

Dobrze, tylko powiedz mi który numerek butelki zarezerwować? :)

Nelly

Post » Nie lis 08, 2015 18:38 Re: Na Święta :) ___ Nalewka z pigwy___

Nelly pisze:
PearlRain pisze:a jakbym mogła do 20 zarezerwować 1 sztukę, korek może być używany ?

a pierwszy wolny poproszę z używanym korkiem :mrgreen:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Nie lis 08, 2015 18:45 Re: Na Święta :) ___ Nalewka z pigwy___

PearlRain pisze:
Nelly pisze:

a pierwszy wolny poproszę z używanym korkiem :mrgreen:

Czyli to będzie nr 11 - duży srebrny renifer z serduszkami :)

Nelly

Post » Pon lis 16, 2015 12:59 Re: Na Święta :) na prezent ___ Nalewka z pigwy___

poproszę 2 buteleczki z zakrętkami kupnymi (plombami?) :D

miłka

Od: Pon gru 08, 2008 13:48

Post » Pon lis 16, 2015 13:45 Re: Na Święta :) na prezent ___ Nalewka z pigwy___

miłka pisze:poproszę 2 buteleczki z zakrętkami kupnymi (plombami?) :D

Dziękuję bardzoObrazek
A które numerki buteleczek?

Plomba, no właśnie nie wiem jak to nazwać, chyba plomba właśnie? :) kupowałam na allegro zakrętki złote i one były takie w całości razem z tym co się przerywa przy otwieraniu butelki kupnej (nie wiedziałam nawet, że one tak wyglądają) więc po zakręceniu zakrętki pozaginałam tą obrączkę tak (na ile mi się to udało), żeby właśnie przy otwieraniu było wrażenie "nowej, kupnej wódki" :)

Nelly

Post » Pon lis 16, 2015 22:34 Re: Na Święta :) na prezent ___ Nalewka z pigwy___

mogą być buteleczki 1 i 2 :D

miłka

Od: Pon gru 08, 2008 13:48

Post » Pon lis 16, 2015 22:40 Re: Na Święta :) na prezent ___ Nalewka z pigwy___

miłka pisze:mogą być buteleczki 1 i 2 :D

Ok :)

Nelly

Post » Pt lis 20, 2015 20:49 Re: Na Święta :) na prezent ___ Nalewka z pigwy___

Ja też bym chciała sobie jedną buteleczkę sprezentować , ale tak dopiero .ok 7 grudnia. Mogę zaklepać ? :D
Szyszka ............................................. Moris .............................................. Glutek i Muszka
Obrazek Obrazek Obrazek [url=https://naforum.zapodaj.net/e1a033c7ccbe.jpg.html][url=https://naforum.zapodaj.net/35b4fd9e2ec9.jpg.html]

iwaka

Od: Pt sie 12, 2011 18:33

Post » Pt lis 20, 2015 23:21 Re: Na Święta :) na prezent ___ Nalewka z pigwy___

iwaka pisze:Ja też bym chciała sobie jedną buteleczkę sprezentować , ale tak dopiero .ok 7 grudnia. Mogę zaklepać ? :D

Tak, oczywiście :) Tylko który numerek zaznaczyć?

Nelly

Post » Sob lis 21, 2015 10:03 Re: Na Święta :) na prezent ___ Nalewka z pigwy___

Nelly pisze:
iwaka pisze:Ja też bym chciała sobie jedną buteleczkę sprezentować , ale tak dopiero .ok 7 grudnia. Mogę zaklepać ? :D

Tak, oczywiście :) Tylko który numerek zaznaczyć?

Nie ma znaczenia, najważniejszy jest środek :mrgreen:
Szyszka ............................................. Moris .............................................. Glutek i Muszka
Obrazek Obrazek Obrazek [url=https://naforum.zapodaj.net/e1a033c7ccbe.jpg.html][url=https://naforum.zapodaj.net/35b4fd9e2ec9.jpg.html]

iwaka

Od: Pt sie 12, 2011 18:33

[następna]