KONIEC Ciuszki damskie około XL- XXL

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro lis 04, 2015 22:42 KONIEC Ciuszki damskie około XL- XXL

Rzeczy na bazarek dostałam od Dobrej Duszy :) , której to duszy udało się zmniejszyć rozmiar.
Z uwagi na to, że nie są to moje ubrania nie umiem dodać opisów typu "świetnie się nosi" czy "bardzo praktyczne" itp :)
Wyprałam, wyprasowałam i opisuję tylko to co widzę, co zmierzyłam i co wyczytałam z metek :)
Rzeczy są dobrej jakości, często fimry C &A CANDA lub jest to wybór polski, zresztą wszystko staram się opisać jak najrzetelniej :) (jeśli czegoś nie zauważyłam a było by to przepraszam choć starałam się bardzo uważnie przyglądać rzeczom).
Bazarek robię z przeznaczeniem ewentualnego dochodu na moje tymczasy z wątku
viewtopic.php?f=13&t=171123
Zdjęcia otwierają się oczywiście po kliknięciu w miniaturkę. Wysyłka listem poleconym lub paczką PP na koszt kupującego.

Zapraszam serdecznie
Obrazek

SPRZEDANE 25. Czarne mięsiste, grubsze - Wyrób polski zakład dziewiarski. Prać ręcznie przez wygniatanie. Skład 30% wełna, 60% acryl, 10% mieszanka. Rękawek kimonowo uszyty, frędzelki na dole i przy rękawach. Bardzo ładne to jest :) Kołnierzyk okrągły.
Długość 80 + 9 frędzle, szerokość na dole 80 (ale to musi zwisać zmarszczone) długość rękawa z frędzlami od szyi 74.
Cena 20 zł
Obrazek
Obrazek

SPRZEDANE 24. Bluzka szara, ciekawy krój. Made in Italia. Materiał się rozciąga i jeden i drugi. Szara z szaro srebrzystymi wstawkmi, doszyciami rękawów. Nie tak nachalnie błyszcząca jak na fotce. Bardzo ładna w ogóle. Z tył tunel z ściąganym paskiem. Z boku rozcięcia. Wiskoza i elastan. Długość 68, pachy 60, szerokość na dole ok 66, rękaw 60.
Cena 15 zł.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

23. Bluzka niebieska z wstawkami z przodu z elastycznej koronki. Made in Italia. Materiał cieniuteńki przyjemny z bawełenki, koronka elastyczna. Kolor spokojny niebieski. Z tył przymarszczona lekko pod karczkiem + cienkie wiązadełka z tył. Rękawek 3/4 z możliwością podpięcia.
Długość 72, pachy 67, dół 75.
Cena 9 zł
Obrazek
Obrazek
Obrazek

SPRZEDANE[b ]22. Czarna bluzka typu 3 w 1. czarno -szaro- bardzo blado różowa [/b] C& A CANDA. Z metki XL. Wiskoza, poliester, elastan. Rękawy ma przymarszczone na gumce.Przód wydłużony na skos. Ten skos w najdłuższym miejscu 81, to szare 67, pachy 62. Bardzo to ładne jest na żywo. Zdjęcia tej rzeczy jakoś mi nie wychodzą ale dla chętnej postaram się zrobić lepsze :)
Cena 9 zł.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

SPRZEDANE 21. Kurtka pikowana cienka lekko ocieplana - ciemny granat z wiśniowym kołnierzykiem i lamówkami. Ma zepsuty zamek ale zapina się na napy i tak szerokie jest to krycie, że nie przeszkadza ten zepsuty zamek w użytkowaniu jeśli by się ją chciało. Na dole z boków rozcięcia zapinane na napy. Długość 83, pachy 67, dół 70.
Cena 9 zł
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

20. Bluzka błękitna z delikatną srebrną nitką. C&A CANDA. Na materiale kwiaty z nici. Ładnie odszyta, krój nie jest prosty boki są z materiału w innym kierunku i tak wyzgrabniające szwy są. Bawełna 98 % 2 % metal (ta nitka srebrna). Długość 70, pachy 62, dół 64, rękaw 58.
Cena 9
Obrazek
Obrazek
Obrazek

19. Bluzka wizytowa szmaragdowa. Której nie umiem opisać. Ciekawy materiał i kolor. Mieni się blaskiem szmaragdów :) szczególnie na zagięciach - bo ona musi być pozaginana miejscowo- bez prasowania. Guziki też nie wiem czy takie mają być? Czy do wymiany? Srebrno bezbarwno miejscami omszałe za zielono? Ale chyba kolor srebrny poschodził, no nie wiem. Gdyby ktoś był chętny poszukam jakichś guzików innych. Wyrób polski.
Cena 6 zł.
Obrazek
Obrazek

18. Bluza bordowa. C&A Yessica. Kolor na fotce nieprawdziwy za bardzo różowy. Fajny materiał, skład 60% bawełna 40 % poliester. Po bokach kieszonki Ma niestety 4 plamki odbarwienia (na fotce widać) i malusieńkie jakby dwie kropeczki czarne przy dole rękawa (mało widoczne)
Długość 67, pachy 64, rękaw 50.
Cena 6 zł
Obrazek
Obrazek

SPRZEDANE 17. Bluza czarna z krótkim rękawem. C&A CANDA. Materiał porządny hm.. grubo dzianinowy z wyglądu trochę dresowy bym go określiła. Krój ciekawy "wyzgrabniony" szwami przechodzącymi w rękawek o kroju kimonowym (lekko). Kieszonki na zamki w tych szwach. Kolor czarny taki jak to czarny po kilku praniach tak na bluzce niby nie mocno bardziej na tych patkach na napy ale sznureczek wyblakł, jest szary.
Rozmiar z metki XL. Długość 67, pachy ok. 66, dół 67.
Cena 6 zł
Obrazek

16. Kamizelka polarowa. Kolor wiśniowy środek kremowy. Kieszonki na zamki.
Długość 76, pachy 62, dół 65.
Cena 15 zł.
Obrazek
Obrazek

15. Bluzka grafitowa dzianinowa typu 2 w 1 z białą wstawką i mankietami materiałowymi z rękawem 3/4. C&A CANDA. Bawełna, nylon, elastan.
Długość "wierzchu" 75, biała wstawka 3 cm mniej, pachy ok. 67, dół ok. 72, rękaw 3/4 - 42 cm.
Cena 13 zł.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

SPRZEDANE 14. Kurtka cienka. Cienki polarek ze sztucznym zamszem. Długość 79, pachy 66, dół 69, rękaw bez podwijania 62, z podwinięciem od 57 zależy ile się podwinie. Ale podwinąć chyba trzeba bo chyba byłby ślad od noszenia podwiniętych rękawów.
Cena 5 zł.
Obrazek
Obrazek

SPRZEDANE 13. Bluzka w kratkę. Zhenzi rozmiar z metki XL 54/56. Nie ma składu ale myślę, że to bawełna taka przypominająca korę ze struktury(co jakiś czas zmarszczenia materiału w paskach poziomo) Na dole rozcięcia, przód lekko zaokrąglony, tył prosty. Ja mam takie wrażenie, że no nie wiem widać, że używana, materiał taki "przygnieciony". Może nie miałam jej prasować? :)
Długość 72, pachy 68.
Cena 3 zł.
Obrazek
Obrazek

12. Bluzka bordowa z materiałowym kołnierzykiem - kolor na fotce nieprawdziwy. C&A Yessica. 100% bawełna. Prana na pewno kilka razy, nie że wyblakła bo nie ale jak to czysta bawełna :)
Długość 64, pachy pacy 60, dół 62.
Cena 3 zł
Obrazek
Obrazek

11. Bluzka w paseczki miętowo białe. Cieniutki przyjemny materiał, brak składu. Kryte zapięcie.
Długość 64, pachy ok. 56, dół 57
Cena 5 zł.
Obrazek
Obrazek

10. Bluzka niebieska we wzory. Polski producent Łódź. Brak składu, przyjemny cienki materiał, wiskoza z czymś sztucznym może.
Długość 64, pachy 56, dół 57, z boków na dole rozcięcia, przód lekko zaokrąglony tył prosty.
Cena 9 zł.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

SPRZEDANE 9. Bluzka brązowa. kolor jaśniejszy niż na fotce wyszedł. Z metki JINDANLAI rozmiar XL. Bawełna 35% poliester 65%. Z przodu haftowana ozdoba z dodatkiem opalizujących cekinków.
Długość 70, pachy 59. Są ślady używania bo miejscami zmechacenia (gdy będzie ktoś chętny to ją podgolę :) )
Cena 3 zł.
Obrazek
Obrazek

8. Bluzka z materiału imitującego len i o takim też kolorze z haftowanymi perłowo jasno beżowymi kwiatami. Na fotce ten materiał nie wyszedł tak jak wygląda. Bardzo porządna i elegancka, fajny materiał jakiś, nie gniotliwy. Na dole po bokach rozcięcia. Po prawej stronie z boku przy szwie tak na wysokości pod pasem kilka zahaczonych nitek przewleczonych na lewą stronę ale jest taka skaza w ciągłości materiału czy jak by to określić :) Moim zdaniem to nie jest widoczne jak się nie przygląda z bliska, a raczej w tym miejscu się nie przygląda :) Nie widzę składu ani producenta. Rozmiar z metki XXXL.
Długość 73, pachy 67, dół 73.
Cena 9 zł

Obrazek
Obrazek

7. Bardzo lekka, cienka brązowa kamizelka, pikowana. C&A CANDA. Między wierzchem a podszewką cieniuteńka ocieplina. Obszycie przy rękawach i zapięciu z jakby imitacji ekoskórki ( lekko przytarte jest to obszycie w miejscu zginania się kołnierza) 2 kieszenie zapinane na zamek, wewnątrz na piersi kieszonka.
Długość 68, pachy 61, dół 64.
Cena 8 zł.
Obrazek

6. Cienki sweterek/bluzka czarny z beżowym. C&A CANDA. Tył gładki czarny. Skład to: wiskoza, akryl, nylon, elastan. Wygląda bardzo porządnie i dobra jakość.
Z przody z boku na beżowym ma małe zaciągnięcie czy nie zaciągnięcie w każdym razie ma skazę niewielką, jakaś cuśka jest :)
Na dole po bokach rozcięcia, rękaw 3/4.
Długość 74, pachy 62/63 jest prosty, rękaw 3/4 - 46 cm
Cena 13 zł.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

SPRZEDANE 5. Polar CANDA C&A koloru hmmm... limonkowa oliwka :) Tak mi się to kojarzy :) może bardzo blady wiosenny groszek jeszcze :) W każdym razie delikatny, rodzaju zielonkawego choć inny niż na fotce - może przy dziennym świetle wyjdzie prawdziwszy. Jasny z ciemno szarym wykończeniem rękawów, dołu i wnętrzem przy szyi. Rozpinany. Na zdjęciu nie wyszedł stan ciuszka. Był używany i to widać, że prany nie raz :)
Rozmiar z metki XL. Długość 68, pachy 68, rękaw 56.
Cena 5 zł.

Sprawcy całego zamieszania pięknie polecają polarek :D No pchały się do niego jak nie wiem :)
Obrazek

SPRZEDANE 4. Bluzeczka ciemno granatowa. kolor na fotce nie jest prawdziwy. C&A CANDA. Cudny cieniutki, przewiewny materiał (na fotce nie wyszedł, wyszedł jakiś "gruby" takie mam wrażenie :) ) w subtelny prążek 100% bawełny. Bardzo ładnie i porządnie uszyta. Rękawy można podpiąć lub długie z mankietem są. Przymarszenia pod karczkiem i z tył i pod ozdobnym przodzikiem.
Długość 68, pachy 67, rękaw 60.
Cena 9 zł.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

3. Bluzeczka koloru khaki zielone. Spokojny, stonowany kolor ale rodzaju zielonego. New Line z metki. Viskoza 70% i 30 poliester. Dekolt ozdobnie obszyty z kilkoma maleńkimi symilkami. Na takim "paseczku" ciąg 3 symilek po obu stronach i na środku "paseczek" z pięcioma symilkami.
Rozmiar z metki to nieporozumienie :) Długość 70, pachy 58, dół też 58, po bokach rozcięcia.
Cena 5 zł
Obrazek
Obrazek

2. Bluzeczka koloru liliowego. Golden's z metki. 95% bawełna i 5 % elastan.
Rozmiar z metki 50. Długość 58, pachy 60, pas 57, dół 63.
Cena 5 zł.
Obrazek
Obrazek

1. Sweterek ciemno szary z doszytą jasno szarą "kamizelką" z przodu, tył gładki. Miss Bra z metki. Brak składu ale to taki rodzaj przędzy nie "wełnianej, przyjemna w dotyku nie cienki i nie gruby" nie deformujący się i nie tworzą się zmechacenia. Miał plamkę, którą kilkukrotnie traktowałam różnymi odplamiaczami. Można powiedzieć, że zniknęła został "delikatny cień plamki" naprawdę trzeba się przyjrzeć. Myślę, że w trakcie dalszych zabiegów nie będzie śladu cienia. Na fotce nie wychodzi, żeby pokazać. "Kamizelka" jest doszyta poza obramowaniem i między guziczkami też są przerwy niedoszyte przez co ładnie to wygląda. Na dole po bokach rozcięcia.
Długość 70, pachy 55, długość rękawa 54,5.
Cena 9 zł
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Pon lis 23, 2015 2:44 przez Nelly, łącznie edytowano 5 razy

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Czw lis 05, 2015 15:13 Re: w przygotowaniu - Ciuszki damskie około XL- XXL

Nareszcie coś dla smukłych inaczej :wink: :D
Poproszę 4,13, 17, 21, 22, 24, 25 :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw lis 05, 2015 16:22 Re: w przygotowaniu - Ciuszki damskie około XL- XXL

jerzykowka pisze:Nareszcie coś dla smukłych inaczej :wink: :D
Poproszę 4,13, 17, 21, 22, 24, 25 :ok:

Dziękuję
Obrazek
Zważę i wieczorkiem podam na pw wszystko :)

Nelly

Post » Pt lis 06, 2015 22:11 Re: Ciuszki damskie około XL- XXL

14. Kurtka cienka. Cienki polarek ze sztucznym zamszem. Długość 79, pachy 66, dół 69, rękaw bez podwijania 62, z podwinięciem od 57 zależy ile się podwinie. Ale podwinąć chyba trzeba bo chyba byłby ślad od noszenia podwiniętych rękawów.
Cena 5 zł.

A to bliżej XXL? Bo ja mam tendencję wzrostową...
I pralkę przetrzyma?
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Sob lis 07, 2015 18:13 Re: Ciuszki damskie około XL- XXL

Miuti pisze:14. Kurtka cienka. Cienki polarek ze sztucznym zamszem. Długość 79, pachy 66, dół 69, rękaw bez podwijania 62, z podwinięciem od 57 zależy ile się podwinie. Ale podwinąć chyba trzeba bo chyba byłby ślad od noszenia podwiniętych rękawów.
Cena 5 zł.

A to bliżej XXL? Bo ja mam tendencję wzrostową...
I pralkę przetrzyma?

Oj z rozmiarem to nie umiem powiedzieć :( Ale poczytałam jakie są rozmiary pach innych rzeczy i wychodzi, że 66 to z tych największych wystawionych (bo 50, 55 też jest) - a u Dobrej Duszy też była tendencja wzrostowa i z różnych okresów te rzeczy najpewniej. Ale to takie moje śledztwo tylko :) Szkoda, ale naprawdę nie umiem rzetelnie powiedzieć :(
W pralce można prać bo ja to wszystko właśnie prałam w pralce wychodząc z założenia, że co przeżyje to przeżyje :wink: Przeżyła i wygląda jak przedtem.

Nelly

Post » Sob lis 07, 2015 21:33 Re: Ciuszki damskie około XL- XXL

5 zeta to śmieszna cena.
Proponuję 10...
Jak by bluza była za duża, to dam koleżance - jest jeszcze większa ode mnie.

Miuti

Post » Nie lis 08, 2015 1:53 Re: Ciuszki damskie około XL- XXL

Skoro proponujesz... :1luvu: to kotecki bardzo dziękują. Ja też :D
Zważę i pw wyślę.

Nelly

Post » Nie lis 08, 2015 20:44 Re: Ciuszki damskie około XL- XXL

Moje koteczki pozdrawiają.

Miuti

Post » Pt lis 13, 2015 17:13 Re: Ciuszki damskie około XL- XXL

Bardzo dziękuję za wspaniałą pakę :)
Dopiero dziś otworzyłam i zachwytom nie ma konca:)
Serdeczności!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt lis 13, 2015 22:03 Re: Ciuszki damskie około XL- XXL

Pieniążki poszły wczoraj priorytetem.

Miuti

Post » Pt lis 13, 2015 22:06 Re: Ciuszki damskie około XL- XXL

Miuti pisze:Pieniążki poszły wczoraj priorytetem.

Super :)

Nelly

Post » Pt lis 13, 2015 22:07 Re: Ciuszki damskie około XL- XXL

jerzykowka pisze:Bardzo dziękuję za wspaniałą pakę :)
Dopiero dziś otworzyłam i zachwytom nie ma konca:)
Serdeczności!!!!!!!

To cieszę się bardzo, że wszystko ok :D

Nelly

Post » Sob lis 14, 2015 21:31 Re: Ciuszki damskie około XL- XXL

Czy pieniązki doszły?
Coś mi się nie podoba ten priorytet.

Miuti

Post » Sob lis 14, 2015 22:48 Re: Ciuszki damskie około XL- XXL

Miuti pisze:Czy pieniązki doszły?
Coś mi się nie podoba ten priorytet.

Na razie nie doszły jeszcze. Może w poniedziałek?
:kotek:

Nelly

Post » Nie lis 15, 2015 13:58 Re: Ciuszki damskie około XL- XXL

Puchatek chce pijąteczkę!
(5. Polar CANDA C&A koloru hmmm... limonkowa oliwka)
---
:smokin:
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

[następna]