W przerwie międzyświątecznej? - przetwory dla Mamy Kota

Serdecznie zapraszam na zakupy!
Dochód przeznaczony jest dla kotów pod opieką grupy Mamy Kota http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=142460
Bazarek potrwa do piątku 24 października, do godziny 22.00 czasu rzeczywistego.
Wielkość słoiczka tapenady lub dżemu to 200 lub 300 gramów. Cena odpowiednio 7 lub 10 zł.
Hummus w słoiczkach 200 g kosztuje 10 zł za sztukę.
Podane ceny są cenami za produkt, kupujący musi jeszcze doliczyć koszta wysyłki według cennika PP. Możliwy jest odbiór osobisty w Krakowie.
Przedmiotem bazarku są moje domowe przetwory:
tapenada z czarnych oliwek - pasta z czarnych oliwek z dodatkami rodem z Prowansji, używana głównie jako smarowidło do bagietek i grzanek, ale mogąca też być podstawą sosu do makaronu.


tapenada z zielonych oliwek - z ziołami, nieco delikatniejsza niż z czarnych.
Na życzenie obie pasty w wersji wege, bez anchois.
hummus – pochodząca z Libanu potrawa popularna na Bliskim Wschodzie w kuchni arabskiej, znana również w kuchniach kaukaskich. Występuje w wielu wariantach, jako zimna przekąska, ale zasadniczymi składnikami są zawsze ciecierzyca, czosnek, tahini (pasta sezamowa), oliwa i sok z cytryny.

Oferuję w trzech wariantach, a nawet czterech:
czystą, tylko z kuminem;
ziołową, z bazylią i pietruszką
paprykową, z mieloną papryką i harissą w wersji łagodnej i ostrej.
Pasty robione na zimno, więc niepasteryzowane, trzeba je przechowywać w lodówce. Można co najmniej przez dwa tygodnie.
słodko - gorzki dżem pomarańczowy z pomarańczy i grapefruitów z dodatkiem skórki pomarańczowej - bardziej właściwie konfitura, niż dżem, tylko owoce i cukier. Ma specyficzny smak z nutką goryczki, moja rodzina go kocha, ale może nie wszystkim smakować.

Zrobię dowolną ilość, dla tylu chętnych, ilu się znajdzie.
Źródłem zdjęć jest oczywiście nieoceniona Wikipedia.
Dochód przeznaczony jest dla kotów pod opieką grupy Mamy Kota http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=142460
Bazarek potrwa do piątku 24 października, do godziny 22.00 czasu rzeczywistego.
Wielkość słoiczka tapenady lub dżemu to 200 lub 300 gramów. Cena odpowiednio 7 lub 10 zł.
Hummus w słoiczkach 200 g kosztuje 10 zł za sztukę.
Podane ceny są cenami za produkt, kupujący musi jeszcze doliczyć koszta wysyłki według cennika PP. Możliwy jest odbiór osobisty w Krakowie.
Przedmiotem bazarku są moje domowe przetwory:
tapenada z czarnych oliwek - pasta z czarnych oliwek z dodatkami rodem z Prowansji, używana głównie jako smarowidło do bagietek i grzanek, ale mogąca też być podstawą sosu do makaronu.


tapenada z zielonych oliwek - z ziołami, nieco delikatniejsza niż z czarnych.
Na życzenie obie pasty w wersji wege, bez anchois.
hummus – pochodząca z Libanu potrawa popularna na Bliskim Wschodzie w kuchni arabskiej, znana również w kuchniach kaukaskich. Występuje w wielu wariantach, jako zimna przekąska, ale zasadniczymi składnikami są zawsze ciecierzyca, czosnek, tahini (pasta sezamowa), oliwa i sok z cytryny.
Oferuję w trzech wariantach, a nawet czterech:
czystą, tylko z kuminem;
ziołową, z bazylią i pietruszką
paprykową, z mieloną papryką i harissą w wersji łagodnej i ostrej.
Pasty robione na zimno, więc niepasteryzowane, trzeba je przechowywać w lodówce. Można co najmniej przez dwa tygodnie.
słodko - gorzki dżem pomarańczowy z pomarańczy i grapefruitów z dodatkiem skórki pomarańczowej - bardziej właściwie konfitura, niż dżem, tylko owoce i cukier. Ma specyficzny smak z nutką goryczki, moja rodzina go kocha, ale może nie wszystkim smakować.

Zrobię dowolną ilość, dla tylu chętnych, ilu się znajdzie.
Źródłem zdjęć jest oczywiście nieoceniona Wikipedia.