KONIEC! Przetwory domowe dla Aksamitki i Wenus

Serdecznie zapraszam na zakupy
Dochód z bazarku przeznaczony jest (po połowie) dla dwóch kotek:
- bezuszki Aksamitki

którą opiekuje się Jola_K viewtopic.php?f=1&t=89077
"koteczka już u mnie
na razie w klatce w garażu
kompletnie nie wiem co z nią zrobić
uszka obcięte, sterczą malutkie kikutki
nie wyobrażam sobie jak teraz poradzi sobie na wolności, wątpliwość co do słuchu, całe wnętrze ucha odkryte. rachunek za pobyt i leczenie, w tym operacje i convenie, advocate itp masakryczny - 790zl
poprosiłam o rozbicie na raty dla niepracującej osoby taka kwota to koszmar, spać nie mogę, nie wiem jak sobie poradzę."
oraz dla ślicznej, neurologicznej Wenus z tego wątku viewtopic.php?f=1&t=138778
Podane ceny są cenami wywoławczymi, kupujący musi jeszcze doliczyć koszta wysyłki według cennika PP. Możliwy jest odbiór osobisty w Krakowie, w przypadku pasty z bakłażana - jedyny możliwy (bo jest zbyt wrażliwa na podróż z PP).
Bazarek potrwa do niedzieli 22 września, do godziny 16.00 czasu rzeczywistego.
Przedmiotem bazarku są moje domowe przetwory:
Tapenada z czarnych oliwek - pasta z czarnych oliwek z dodatkami rodem z Prowansji, używana głównie jako smarowidło do bagietek i grzanek, ale mogąca też być podstawą sosu do makaronu.
Wielkość słoiczka - 200 lub 300 gramów. Cena wywoławcza - odpowiednio 7 lub 10 zł.
300 g edit_f
300 gTiama
300 g bluette
300 g bluette
200 g wilhelm 170
200 g annkreft
300 g edit_f
Baba Ghanoush - pasta z bakłażanów i pasty sezamowej, pochodząca z Bliskiego Wschodu, podawana podobnie jak tapenada.
Wielkość słoiczka - 200 lub 300 gramów. Cena wywoławcza - odpowiednio 7 lub 10 zł.
300 g edit_f
3oo g pasibrzucha
300 g edit_f
3oo g pasibrzucha
Obie pasty są robione na zimno, więc niepasteryzowane, trzeba je przechowywać w lodówce. Można co najmniej przez tydzień.
Relish paprykowo pomidorowy - podobno przez Anglię przywędrował z Indii; pyszny, mniej lub bardziej pikantny, gęsty sos z papryki, pomidorów, cebuli i przypraw jest świetnym dodatkiem do mięs, ziemniaków, serów, itp. Występuje w trzech wersjach, po 5 słoiczków w każdej + 1, bo mam 16 słoików:
- łagodnej;
izydorka
yogusia+2 zł
izydorka +1
Tiama
yogusia+2 zł
Tiama+1
Tiama
edit_f
pasibrzucha
wilhelm170
- lekko pikantnej;
lutra
anna09
anna09
izydorka
Tiama
Tiama
z papryczką jalapeno, dla amatorów mocnych wrażeń
izydorka
Tiama
Tiama
kfiatek 1983
kfiatek 1983
Wielkość słoiczka - 180 gramów, cena wywoławcza 5 zł.
Konfitury z cytryn, niesamowicie esencjonalne, średnio z kilograma owoców wychodzi dwa i pół słoiczka. Żadnych konserwantów poza cukrem nie ma:
A - konfitury z całych cytryn, krojonych w kosteczkę. Kwaśno-gorzkawo-słodki, dla smakoszy idealny do herbaty.
4 słoiczki po 200 gramów każdy. Cena wywoławcza 7 zł.
bluette
kfiatek 1983
pasibrzucha
wilhelm 170
wilhelm 170
B - "Wykwintna konfitura z cytryn" (tytuł przepisu z lat sześćdziesiątych) - całe cytryny krojone w plasterki, dodatkowo konserwowane limetkową Finlandią. Wytrawne, gorzkawe, dla wybrednych.
3 słoiczki po 200 gramów każdy. Cena wywoławcza 7 zł.
Tiama
bluette
annakreft
wilhelm 170
C - dżem z cytryn, robiony metodą dżemu pomarańczowego z wyciśniętego soku, okrojonej skórki i miąższu. Zaniem tych, którzy go próbowali - bardzo dobry.
2 słoiczki po 200 gramów każdy. Cena wywoławcza 7 zł.
Tiama
bluette
wilhelm 170
wilhelm 170
Na zamówienie:
słodko - gorzki dżem pomarańczowy z pomarańczy i grapefruitów z dodatkiem skórki pomarańczowej -o specyficznym smaku z nutką goryczki, moja rodzina go kocha, ale może nie wszystkim smakować.
Wielkość słoiczka - 200 lub 300 gramów. Cena - odpowiednio 7 lub 10 zł.
300 g kfiatek 1983
300 g kfiatek 1983
300 g kfiatek 1983
300 g Szymkowa
300 g Szymkowa
200 g wilhelm 170
300 g pasibrzucha
Dochód z bazarku przeznaczony jest (po połowie) dla dwóch kotek:
- bezuszki Aksamitki

którą opiekuje się Jola_K viewtopic.php?f=1&t=89077
"koteczka już u mnie
na razie w klatce w garażu
kompletnie nie wiem co z nią zrobić

uszka obcięte, sterczą malutkie kikutki
nie wyobrażam sobie jak teraz poradzi sobie na wolności, wątpliwość co do słuchu, całe wnętrze ucha odkryte. rachunek za pobyt i leczenie, w tym operacje i convenie, advocate itp masakryczny - 790zl
poprosiłam o rozbicie na raty dla niepracującej osoby taka kwota to koszmar, spać nie mogę, nie wiem jak sobie poradzę."
oraz dla ślicznej, neurologicznej Wenus z tego wątku viewtopic.php?f=1&t=138778
Podane ceny są cenami wywoławczymi, kupujący musi jeszcze doliczyć koszta wysyłki według cennika PP. Możliwy jest odbiór osobisty w Krakowie, w przypadku pasty z bakłażana - jedyny możliwy (bo jest zbyt wrażliwa na podróż z PP).
Bazarek potrwa do niedzieli 22 września, do godziny 16.00 czasu rzeczywistego.
Przedmiotem bazarku są moje domowe przetwory:
Tapenada z czarnych oliwek - pasta z czarnych oliwek z dodatkami rodem z Prowansji, używana głównie jako smarowidło do bagietek i grzanek, ale mogąca też być podstawą sosu do makaronu.
Wielkość słoiczka - 200 lub 300 gramów. Cena wywoławcza - odpowiednio 7 lub 10 zł.







Baba Ghanoush - pasta z bakłażanów i pasty sezamowej, pochodząca z Bliskiego Wschodu, podawana podobnie jak tapenada.
Wielkość słoiczka - 200 lub 300 gramów. Cena wywoławcza - odpowiednio 7 lub 10 zł.




Obie pasty są robione na zimno, więc niepasteryzowane, trzeba je przechowywać w lodówce. Można co najmniej przez tydzień.
Relish paprykowo pomidorowy - podobno przez Anglię przywędrował z Indii; pyszny, mniej lub bardziej pikantny, gęsty sos z papryki, pomidorów, cebuli i przypraw jest świetnym dodatkiem do mięs, ziemniaków, serów, itp. Występuje w trzech wersjach, po 5 słoiczków w każdej + 1, bo mam 16 słoików:
- łagodnej;










- lekko pikantnej;






z papryczką jalapeno, dla amatorów mocnych wrażeń





Wielkość słoiczka - 180 gramów, cena wywoławcza 5 zł.
Konfitury z cytryn, niesamowicie esencjonalne, średnio z kilograma owoców wychodzi dwa i pół słoiczka. Żadnych konserwantów poza cukrem nie ma:
A - konfitury z całych cytryn, krojonych w kosteczkę. Kwaśno-gorzkawo-słodki, dla smakoszy idealny do herbaty.
4 słoiczki po 200 gramów każdy. Cena wywoławcza 7 zł.





B - "Wykwintna konfitura z cytryn" (tytuł przepisu z lat sześćdziesiątych) - całe cytryny krojone w plasterki, dodatkowo konserwowane limetkową Finlandią. Wytrawne, gorzkawe, dla wybrednych.
3 słoiczki po 200 gramów każdy. Cena wywoławcza 7 zł.




C - dżem z cytryn, robiony metodą dżemu pomarańczowego z wyciśniętego soku, okrojonej skórki i miąższu. Zaniem tych, którzy go próbowali - bardzo dobry.
2 słoiczki po 200 gramów każdy. Cena wywoławcza 7 zł.




Na zamówienie:
słodko - gorzki dżem pomarańczowy z pomarańczy i grapefruitów z dodatkiem skórki pomarańczowej -o specyficznym smaku z nutką goryczki, moja rodzina go kocha, ale może nie wszystkim smakować.
Wielkość słoiczka - 200 lub 300 gramów. Cena - odpowiednio 7 lub 10 zł.






