Dość duże ciuchowisko dla niezbyt dużych dziewczyn KONIEC

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto maja 18, 2010 15:30 Dość duże ciuchowisko dla niezbyt dużych dziewczyn KONIEC

Wszystkie ciuszki prezentowane poniżej są używane (z wyjątkiem żakietu - to funkiel nówka) , ale w stanie bardzo dobrym/doskonałym, niektóre były tylko mierzone. Ewentualny dochód chciałabym przeznaczyc na pomoc kotom znajdujących się pod opieką Andżeliki1952 z Radomska.
Tu wątek Kociej Arki: viewtopic.php?f=1&t=109235

Zasady bazarku: Licytujemy każdą rzecz przez 5 dni, możliwa opcja Kup Teraz. Kupujący płaci za wysyłkę - ZAWSZE jest to jednak przesyłka rejestrowana (list polecony lub paczka).
Wpłaty zbieramy na moje konto, które podam na PW po zakończeniu licytacji, ja przekazuję kasę Andżelice a ona potwierdzi wpłatę. Ja ze swojej strony staram się wysyłać rzeczy jak najszybciej po wpłynięciu kasy na konto (sprawdzam codziennie) i zminimalizować koszty wysyłki.

No to lecimy z tym koksem - jeśli potrzebne obmierzenie czegoś to krzyczeć! Ciuchy są wyprane, ale nie prasowałam :oops:

DZIAŁ I - COŚ NA DÓŁ

1. "Cygańska" spódnica. Kupiona na KB - na 99% to Marks&Spencer - metka się nie zachowała bo była potrzeba wymiany gumy, co zrobiła profesjonalna krawcowa. Z metki to był rozmiar 36, ale jest większa - 38 na pewno, na większą dziewczynę też ok, po prostu będzie mniej zmarszczona :D Na moje oko to bawełna. Fajna, ale przy mojej sylwetce wyglądam w niej idiotycznie więc po przymierzeniu ani razu nie włożona :evil: Dł. 89-90 cm, pas bez rozciagania 66, ale to jest taka elastyczna guma że na 100% nie będzie się wpijać na większym obwodzie.
sprzedana za 10 zł :arrow: zabers :kotek:
(zapłacone-wysłane)

2. Klasyczna, dżinsowa midi (dł. 62 cm). Prosta, jedynie dyskretne metalowe ozdoby przy kieszeniach. Rozmiar 10 (to chyba 38?), pas 70 cm.
sprzedane za 10 zł :arrow: kiwi :kotek:
(wysłane)

3. Włoska spódniczka o ciekawych kieszeniach, z tyłu możliwość wysokiego rozpięcia suwaka. Na mnie niestety za szeroka w biodrach a szkoda, bo sexy podkreśla zaokrąglenia "Ówdzie" :wink: Dł. 75 cm, rozmiar 10 ale w pasie mniejsza od poprzedniej (na 66 cm) Skład: 100% bawełna, podszewka 100% poliester.
Wywoławcza: 8 zyli, kup teraz: 10 zł :arrow:

ObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Czw maja 27, 2010 12:32 przez slapcio, łącznie edytowano 8 razy
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Wto maja 18, 2010 15:30 Re: Dość duże ciuchowisko dla niezbyt dużych dziewczyn (xs-m)

3. Superowa hamerycka kiecka/tuniczka - kolor świetnie wyglada na opalonej skórze, przewiewny materiał, wg siostry od której ją dostałam świetnie się sprawdza w upały (100% rayon). Amerykańskie S, więc na nasze takie S/M: szerokość pod pachami 41 cm (za szeroka na mnieee :crying:) , dł. 80 cm.
Wywoławcza: 10 zł, kup teraz: 15 zł :arrow:

Obrazek Obrazek

4. Rewelacyjne spodnie RESERVED, rozmiar XS. Pas: 36 x 2 (obniżony, ale nie takie baaardzo biodrówki), dł. 103 cm. Ciekawe kieszenie z tyły, na nogawkach ukośne przeszycia. Szyte nićmi w różnych kolorach, co daje bardzo ładny efekt, polecam!
Wywoławcza: 15 zł, kup teraz: 20 zł :arrow:

Obrazek Obrazek

Do spodni GRATIS niebieska, przewiewna bluzeczka bez rękawków, dostałam i nie nosiłam. Z przodu kilka rzędzów falbanek, naszywanych w kształt litery V, co ładnie się układa. Na zdjęciu pognieciona, ale ten materiał się fajnie rozprostowuje po zamoczeniu i szuszeniu. 100% wiskoza. Rozmiar 8 (36) (zauważyłam przetarcie w jednym miejscu pod pachą, dlatego nie sprzedaję tylko dorzucam do gatek)
Obrazek

5. Bluzeczka w rozm. 38 (choć małe), chyba nigdy nie noszona, jakoś okazała się być dla mnie zbyt "barokowa". Ale do dżinsów fajnie wygląda :ok: 100% poliester (przewiewna!)
sprzedana za 8 zł :arrow: kubeczek :kotek: (zapłacone-dostarczone)

6. Bluzeczka kupiona na KB - fajna, ale jednak do takiego dekoltu trzeba coś mieć :wink: Troszkę dłuższa, do bioder :) Rozmiar 8 (36), firma Whistles. Dobrej jakości bawełna.
sprzedana za 10 zł :arrow: anette88 (zapłacone-wysłane)
Ostatnio edytowano Pon maja 24, 2010 9:33 przez slapcio, łącznie edytowano 8 razy
Obrazek

slapcio

Post » Wto maja 18, 2010 15:31 Re: Dość duże ciuchowisko dla niezbyt dużych dziewczyn (xs-m)

Teraz dwie bluzeczki, które mi się baaardzo podobają, ale niestety - są na szczuplutka dziewczynę która jednakowóż nie jest kompletnie płaska :wink:

6. Top secret, rozmiar XS. Ładne wykończenia "koronkową" taśmą, obszywane guziczki, kwiatowy hatft w kolorze bluzki. Śliczności :)
wywoławcza 8 zł, kup teraz 10 zł :arrow:

Obrazek Obrazek

7. W podobnym stylu, tylko rękaw 3/4. Bardzo ładny dekold "łódka" (chyba się to tak nazywa?). Rozmiar wg metki S, ale to typowe XS wg mnie. Wykończenia jak powyżej. No, mój ulubiony styl i kolorystyka.
sprzedana za 10 zł :arrow: kiwi :kotek: (wysłane)

8. Tuniczka, narzutka - takie cuś na lato. Prezent od teściowej in spe :lol: Może i jestem najpulchniejsza w rodzinie (oni to szkieletory :twisted: ) ale przeceniła mnie o 2 rozmiary, choć z kolorem trafiła :ryk: Typowa M-ka. Materiał "przewiewka-(nie)gniotka"
sprzedana :arrow: musia: 5 zł :kotek: :arrow:
Ostatnio edytowano Pon maja 24, 2010 18:22 przez slapcio, łącznie edytowano 8 razy
Obrazek

slapcio

Post » Wto maja 18, 2010 16:09 Re: Dość duże ciuchowisko dla niezbyt dużych dziewczyn (xs-m)

9. Sexy imprezowa bluzka. Chyba kolor niezbyt dobrze wyszedł, to ładny, czekoladowy brąz. rękawy i ramiona z zewnątrz nie zszywane, tylko łaczone metalowymi kółkami. Boki regulowane troczkami. Superowa, lecz nieco za duża na mnie. Świetna do dżinsów na imprezkę :) Rozmiar 8 (36)
wyw. 8 zł, kup teraz 10 zł :arrow:

Obrazek Obrazek

10. Coś. Kurtka? Bluza? Śmieszne to, dostałam od siostry TŻ ale to kompletnie nie mój styl i rozmiar. Ocieplane, na podszewce. Może ktoś z Was znajdzie zastosowanie dla takiego ciucha :ryk: Rozmiar S
sprzedane za 10 zł :arrow: dagmara-olga :kotek: (zapłacone-wysłane)

11. NOWY żakiet Ysatis. Jeszcze z witkami z papierowych metek, które zaginęły gdzieć przy przekładaniu. Malutki - (chyba dziewczęca) S- 32. Super jakość, na podszewce, taki grubszy - może służyć jako kurteczka na nieco chłodniejsze dni. Super wykończony, na podszewce, piękny czekoladowy kolor. Muszę go jeszcze obmierzyć. Kosztował 85 euro 8O a u nas:
wyw. 30 zł, kup teraz 50 zł :arrow:

Obrazek Obrazek

12. Golfik z krótkim rękawkiem Phard. Rozmiar z metki i skład - sie sprały. Ale bluzeczka nie zmieniła w praniu kształtu ani koloru. Włóczka czarna (lub b. ciemnoszara) przetykana srebrną nitką. Efektowny ciuszek :) Szer. pod pachami 36 (rozciągliwa!), dł. 45 cm
wyw. 8 zł, kup teraz 10 zł :arrow:

Obrazek

13 a (szaroróżowa) i 13 b (brązowobeżowa). Bluzeczki firmy Butik. Niby używane, ale że nie widziałam siostry TŻ w nich ani razu - a widzimy się codziennie - pewnie jak to ona raz włożyła i jej się znudziło. Śladów użytkowania brak. Skład - bawełna z czymś elastycznym (lycrą?) - metki ze składem wycięte. 13a - rozmiar metkowy S, jak da mnie XS/S. 13b - rozmiar metkowy M, ale i na S a nawet XS ok - materiał baaardzo elastyczny :D Niemniej jednak 13a nieco mniejsza od 13 b :) Rękawki 3/4, To nie są "prawdziwe" dwuwarstwowe bluzeczki - część z długim rękawkiem to krótki topik, a na dole tylko doszyty pasek w tym samym kolorze :) ramiona w spodniej warstwie częściowo odkryte - płytki, ale szeroki dekolt, ta wierzchna z tyłu jest typu "bokserka" :D 13b jest w cieplejszym odcieniu (bardziej beżowa) niż na zdjęciu, tu coś szarawa wyszła :roll:
13 a. wyw. 8 zł, kup teraz 10 zł :arrow:
13 b. wyw. 8 zł, kup teraz 10 zł :arrow:

Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Pon maja 24, 2010 18:19 przez slapcio, łącznie edytowano 8 razy
Obrazek

slapcio

Post » Wto maja 18, 2010 18:22 Re: Dość duże ciuchowisko dla niezbyt dużych dziewczyn (xs-m)

Cyganska spodnica jest :1luvu: szkoda, ze moj tylek bedzie w niej jak szafa buuuuuu.
Nr 7 ile ma w biuscie? Jak xs to powinno byc oki ale pytam na wszelki wypadek :)
Misia, Misieczka zawsze będziesz w naszych sercach [*] Mróweczek 15.08.2003-06.02.2020 [*] Biedronka maj 2004-18.10.2021 [*] Kitka10.05.2023 [*]
Z nami : Filemon, Maciek, Lilek, Dzidka, MałeMałe, Tobiś, Mufi, Rudek - został w domu, który kupiliśmy..., dziadeczek Domi zgarnięty ze środka wsi

kiwi

Od: Pt lis 14, 2003 22:32

Post » Wto maja 18, 2010 18:35 Re: Dość duże ciuchowisko dla niezbyt dużych dziewczyn (xs-m)

proszę o wymiary
długość
pod pachami
nr 6

oraz

nr 10 - z czego to? jaka długość i szerokość? A kolor? Zgniła zieleń / khaki?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto maja 18, 2010 18:40 Re: Dość duże ciuchowisko dla niezbyt dużych dziewczyn (xs-m)

kiwi pisze:Cyganska spodnica jest :1luvu: szkoda, ze moj tylek bedzie w niej jak szafa buuuuuu.
Nr 7 ile ma w biuscie? Jak xs to powinno byc oki ale pytam na wszelki wypadek :)

pod biustem ma 35, pod pachami w najszerszym miejscu 44, a w biuście w połowie odległości 40 cm mierzone na płasko. Podbiustnie zrobione są takie zaszewki/pliski, które powyżej są niezaszywane, więc tam się ów biust mieści :lol: Nie wiem, czy dobrze opisałam, ale na zdjęciu widać o bo biega.
Obrazek

slapcio

Post » Wto maja 18, 2010 18:41 Re: Dość duże ciuchowisko dla niezbyt dużych dziewczyn (xs-m)

nr 1 ("cygańska spódnica" ) w opcji KUP TERAZ, poproszę.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Wto maja 18, 2010 18:50 Re: Dość duże ciuchowisko dla niezbyt dużych dziewczyn (xs-m)

dagmara-olga pisze:proszę o wymiary
długość
pod pachami
nr 6

oraz

nr 10 - z czego to? jaka długość i szerokość? A kolor? Zgniła zieleń / khaki?

siem robi 8)

nr 6 dł 60 cm, szer ok. 39 - jak to bawełniany trykot elastyczna jest :)

nr 10 - to taki połyskliwy "miś" właśnie zgniłkozielony (kolor śliczny!), bardzo przyjemnie mięciutko-śliski w dotyku, dł. "włosków" ok. 1,5 cm. dł od ramienia 57 cm, szerokość pod pachami 50 (to chyba ma być fason takiej luźniejszej bluzy), dł. rękawa od pachy 51 cm. 100% poliester.
Obrazek

slapcio

Post » Wto maja 18, 2010 18:54 Re: Dość duże ciuchowisko dla niezbyt dużych dziewczyn (xs-m)

zabers pisze:nr 1 ("cygańska spódnica" ) w opcji KUP TERAZ, poproszę.

Dziękuję pięknie, już notuję. Czy pierwsza klientka zdradzi mi na PW swój rozmiar?
Obrazek

slapcio

Post » Wto maja 18, 2010 18:56 Re: Dość duże ciuchowisko dla niezbyt dużych dziewczyn (xs-m)

Nr 7 w opcji Kup teraz :)
Misia, Misieczka zawsze będziesz w naszych sercach [*] Mróweczek 15.08.2003-06.02.2020 [*] Biedronka maj 2004-18.10.2021 [*] Kitka10.05.2023 [*]
Z nami : Filemon, Maciek, Lilek, Dzidka, MałeMałe, Tobiś, Mufi, Rudek - został w domu, który kupiliśmy..., dziadeczek Domi zgarnięty ze środka wsi

kiwi

Post » Wto maja 18, 2010 18:57 Re: Dość duże ciuchowisko dla niezbyt dużych dziewczyn (xs-m)

Dzięki, robi siem 8)
Obrazek

slapcio

Post » Wto maja 18, 2010 18:58 Re: Dość duże ciuchowisko dla niezbyt dużych dziewczyn (xs-m)

To ja jeszcze poprosze o wymiar pupy w tej wloskiej :)

kiwi

Post » Wto maja 18, 2010 19:06 Re: Dość duże ciuchowisko dla niezbyt dużych dziewczyn (xs-m)

kiwi pisze:To ja jeszcze poprosze o wymiar pupy w tej wloskiej :)

Mierzona na wysokości gdzie z tyłu sie kończy/zaczyna? zamek na zdjęciu - 44 cm, jeszcze niżej rozszerza się do max 46 cm

jeszcze dołożę do bazarku srebrnoczarny dzianinowy golfik Phard z krótkim rękawem - tylko obfocic muszę :)
Obrazek

slapcio

Post » Wto maja 18, 2010 19:14 Re: Dość duże ciuchowisko dla niezbyt dużych dziewczyn (xs-m)

slapcio - napisałam jak umiałam. Na PW jak chciałaś. :wink:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

[następna]