AFN-SPOWIEDŹ KOTA CZYLI ... KUP KALENDARZ I TO ZMIEŃ

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro lis 18, 2009 23:03 AFN-SPOWIEDŹ KOTA CZYLI ... KUP KALENDARZ I TO ZMIEŃ

Przedmiotem aukcji są CHARYTATYWNE KALENDARZE AKCJI "WYBIERZ MIŚKA" propagującej adopcję bezdomnych zwierząt oraz wolontariat w schroniskach. W tym roku na okładce kalendarza znalazło się zdjęcie Macieja Stuhra.

Podobnie jak w poprzednich latach, kalendarz na rok 2010 przybliża działalność kilkunastu organizacji prozwierzęcych i zachęca do ich wspomagania. Każda z nich od lat niesie pomoc odrzucanym i krzywdzonym zwierzętom. Zaprezentowane w kalendarzu organizacje działają nie tylko na rzecz miejskich psów i kotów, ale także zwierząt wykorzystywanych w laboratoriach czy uratowanych z transportu.

Na kalendarz składa się 14 miesięcy – grudzień 2009, cały rok 2010 oraz styczeń 2011 roku. Każda strona poświęcona jest jednej organizacji - GRUDZIEŃ 2009 R. POŚWIĘCONY JEST NASZEJ FUNDACJI AFN

Obrazek

Obrazek

Kiedyś były piękne, kiedyś miały dom, chociaż nie wszystkie. Niektórym było ciepło, miały pełną miseczkę i ktoś je kochał. Później już wszystkie były głodne, zmarznięte i kopane albo obrzucone kamieniami. Większość z nich spotkała na swojej drodze człowieka w samochodzie i z tego spotkania nie pamiętają nic poza ogromnym bólem… Potem różne były koleje ich losu, czasem kilka dni leżały na drodze, żyjąc już chyba tylko siłą woli, czasem ktoś je zawiózł do schroniska, gdzie, niestety, nie było możliwości zapewnić im należytej opieki i leczenia…..

Z pogruchotaną miednicą, połamanymi łapkami, potłuczone,
z olbrzymimi ranami, sparaliżowane, bardzo ciężko chore …
Ostatnio to zrobił się standard w naszej fundacji. Średni koszt leczenia tak chorych kotów tj. operacja, pobyt w szpitaliku, leczenie i często rehabilitacja to 1000 – 1500 zł. Średni,
bo mamy i takie przypadki, że leczenie zamknęło się kwotą 3200 zł.

Pomagają nam finansowo wspaniali ludzi, o wielkich sercach, jest ich również tutaj, na allegro, bardzo wielu. Nasza wdzięczność za tę pomoc jest ogromna. Niektórzy wpłacają 5 zł inni 200, każda wpłata jest bardzo oczekiwana. O wiele łatwiej jest 200 osobom wpłacić 5 zł, niż znaleźć kogoś kto wpłaci 1000 zł.

A oto kocia historia, nie dopuśćmy do jej powtórki:

Podobno koty mają siedem żyć, ale czasem po jednym nie mają sił na kolejne – czyli spowiedź kota.

Urodziłem się 17 lat temu w piwnicy krakowskiej kamienicy, urodziłem przez przypadek, bo zapomnieli wykastrować matkę. Przeżyłem przez przypadek, bo jako jedyny z miotu nie zostałem utopiony.

Obrazek
Potem było fajnie, jedzenie tylko dla mnie, mama na wyłączność. Raz prawie się przekręciłem, bo zjadały mnie robaki.
Obrazek
W końcu trafiłem na podwórko. Osłabiony zachorowałem na koci katar i straciłem jedno oko, ale to tylko dodawało mi uroku i szacunku.
Obrazek

Obrazek

Nosiłem się dumnie i nikomu nie odpuszczałem. Nie liczę, ile kociąt udało mi się spłodzić, dziś trochę żałuję, bo raczej wiele dobrego ich nie spotkało.

Najgorsze były zimy, zimno, mokro i głodno. Zacząłem stołować się w kamienicy obok, bo tam regularnie pojawiało się jedzenie. Raz pojawiło się w jakiejś klatce, ale byłem głodny, więc wszedłem. Okazało się, że nie była to zła decyzja, choć jej skutki doceniłem potem. Obudziłem się w ciepłym i suchym miejscu, przede mną stały miski z karmą. Było fajnie, ale tęskniłem za wolnością, chciałem wrócić na swoje podwórko. Dopiąłem swego.

Ten pobyt mnie odmienił, przestałem odczuwać potrzebę włóczęgi. Kotki mnie nie interesowały. Swój teren ograniczyłem do najbliższych podwórek.Ale trafiłem kiedyś na psy, ledwo uszedłem z życiem. Niestety, straciłem ogon, po prostu odgryzły mi go

Obrazek

Obrazek

Innym razem, gdy było zimno, wszedłem pod maskę samochodu, silnik był jeszcze ciepły, za ciepły ... Bardzo bolało, nie mogłem chodzić, było mi jeszcze zimniej, bo straciłem futerko na brzuchu

Obrazek

W czasie któregoś z obchodów, kiedy przebiegałem przez ulicę uderzył we mnie samochód. Poczułem okrutny ból. Zwinąłem się w kłębek w najbliższych krzakach i czekałem na śmierć. Dużo o niej wiedziałem. Wielokrotnie patrzyłem jak zabiera moich podwórkowych kompanów. Siedziałem spokojnie i z pokorą. Godziny mijały, a ja czułem, że jest coraz bliżej i chciałem, żeby już przyszła. W pewnym momencie poczułem, że bierze mnie na ręce. Odetchnąłem z ulgą. Wydawało mi się, że to koniec moich mąk. Pomyliłem się. Po raz kolejny obudziłem się w klatce, nie czułem bólu, ale nie mogłem się ruszać. Miałem usztywnione łapy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na szczęście byłem bezpieczny. Codziennie dostawałem jedzenie i czyste posłanie.

Kiedy wypuścili mnie z klatki, chciałem jak najszybciej uciec, ale okazało się, że na trzech łapach nie jest to proste. Trafiłem do miejsca, w którym było wiele kotów. Zamieszkałem w najciemniejszym kącie. Powoli otwierałem się na człowieka, który podstawiał mi miskę. Zacząłem chodzić po jego terenie i eksplorować dom, o którym nigdy nie marzyłem.

Dziś mam 17 lat i powoli ustępuję miejsca innemu potrzebującemu, ale zanim odejdę chciałbym powiedzieć, że zrobię wszystko, żeby nie musieć przeżywać tego kolejnych 6 razy.....

CHCEMY ODMIENIĆ KOCI LOS! POMÓŻ NAM W TYM, KUPUJĄC KALENDARZ, WPŁACAJĄC DOWOLNĄ KWOTĘ NA NASZE KONTO, ADOPTUJĄC WIRTUALNIE KOTA, DAJĄC DOM KTÓREMUŚ Z NASZYCH PODOPIECZNYCH.

Bardzo prosimy o pomoc w imieniu tych, którzy sami tego nie mogą zrobić, zwłaszcza, że ze względu na ilość podopiecznych, zwłaszcza ciężko chorych (m.in. Miko ze złamanym kręgosłupem, Natalia czekająca na operację zatok) brakuje nam ok 7 tys zł aby opłacić zaległości. Ponad 70 kotów to niezliczona ilość karmy i żwirku, na które to zakupy nadal się zadłużamy. Wpłacając na konto podane poniżej proszę w tytule umieścić tekst: "od:(nick z miau) dla: koty Kraków" czyli np. "od: tweety dla: koty Kraków". Z góry dziękujemy za każdą wpłaconą złotówkę.

Niedługo Mikołajki, potem Święta i choinka. Kalendarz może być świetnym prezentem dla Waszych bliskich a jeszcze lepszym dla naszych podopiecznych!

Koszt kalendarza 20 zł, przesyłki 6 zł. Mamy ich 50 sztuk.

Wpłaty prosimy przesyłać na:
Alarmowy Fundusz
Nadziei na Życie
ul. Jagiełły 5 m 19
14-100 Ostróda

Nr konta: VWBank
78 2130 0004 2001 0388 0143 0001

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro lis 18, 2009 23:09 Re: AFN-SPOWIEDŹ KOTA CZYLI ... KUP KALENDARZ I TO ZMIEŃ

tutaj będę wpisywać kto ile zamówił (nie sztuki tylko numery)

1-6 - Lutra - zapłacone
7 - Patka i jej TŻ (odbiór osobisty)
8-9 Anna09 - zapłacone, odebrane
10-11 Miszelina - zapłacone, odebrane
12 Kosma_shiva (odbiór osobisty)
13-17 Noemi - zapłacone, odebrane
18-19 Edit_f - zapłacone, odebrane
20-21 Pako - zapłacone, wysłane
22 Jafusia (odbiór osobisty)
23 Mjs - zapłacone, odebrane
24-28 Anciaahk - zapłacone, wysłane
29 Lutra -zapłacone
30 Fonja - zapłacone, wysłane
31 Lunszpik - zapłacone, wysłane
32-33 Miodalik - zapłacone, wysłane
34 Jasdor - zapłacone, wysłane
35. Edit-f - zapłacone, odebrane
36 - 37. Zióko - zapłacone, odebrane
38 - 39 Fonja - zapłacone, wysłane
40-41 Jogi (wysyłka)
Ostatnio edytowano Pt gru 11, 2009 13:13 przez Tweety, łącznie edytowano 22 razy

Tweety

Post » Śro lis 18, 2009 23:27 Re: AFN-SPOWIEDŹ KOTA CZYLI ... KUP KALENDARZ I TO ZMIEŃ

jeden dla patki i TZ-ta :)
Obrazek

Patka_

Od: Czw lut 12, 2009 16:43

Post » Śro lis 18, 2009 23:29 Re: AFN-SPOWIEDŹ KOTA CZYLI ... KUP KALENDARZ I TO ZMIEŃ

Ja poproszę dwa :)
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Śro lis 18, 2009 23:32 Re: AFN-SPOWIEDŹ KOTA CZYLI ... KUP KALENDARZ I TO ZMIEŃ

bardzo dziękuję :)

o, Miszelina jeszcze zamawiała

Tweety

Post » Czw lis 19, 2009 6:15 Re: AFN-SPOWIEDŹ KOTA CZYLI ... KUP KALENDARZ I TO ZMIEŃ

Tweety pisze:bardzo dziękuję :)

Ano zamawiala, tylko o tej porze już śpi :wink:

Dwa poproszę!

A dlaczego na AFN zawsze wypada grudzień roku poprzedzającego? To trochę nie fair.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw lis 19, 2009 8:32 Re: AFN-SPOWIEDŹ KOTA CZYLI ... KUP KALENDARZ I TO ZMIEŃ

dla mnie prosze jeden. odbior osobisty !!

eeh, o ile ten pan z poprzedniego roku to taki sredni... to Macius po prostu... ehh :ryk:
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Czw lis 19, 2009 8:39 Re: AFN-SPOWIEDŹ KOTA CZYLI ... KUP KALENDARZ I TO ZMIEŃ

miszelina pisze:
Tweety pisze:bardzo dziękuję :)

Ano zamawiala, tylko o tej porze już śpi :wink:

Dwa poproszę!

A dlaczego na AFN zawsze wypada grudzień roku poprzedzającego? To trochę nie fair.

tak jakoś wypada :roll:

Tweety

Post » Czw lis 19, 2009 8:40 Re: AFN-SPOWIEDŹ KOTA CZYLI ... KUP KALENDARZ I TO ZMIEŃ

kosma_shiva pisze:dla mnie prosze jeden. odbior osobisty !!

eeh, o ile ten pan z poprzedniego roku to taki sredni... to Macius po prostu... ehh :ryk:

z całym szacunkiem ale młodzież się nie zna, pan z tamtego roku to był po prostu ...ehhh :D

Tweety

Post » Czw lis 19, 2009 8:46 Re: AFN-SPOWIEDŹ KOTA CZYLI ... KUP KALENDARZ I TO ZMIEŃ

jaki jest format kalendarza? bo sie nie moge doszukac:)
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Czw lis 19, 2009 9:39 Re: AFN-SPOWIEDŹ KOTA CZYLI ... KUP KALENDARZ I TO ZMIEŃ

ja poproszę na razie 5 szt.
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Czw lis 19, 2009 9:52 Re: AFN-SPOWIEDŹ KOTA CZYLI ... KUP KALENDARZ I TO ZMIEŃ

poproszę dwa..
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Czw lis 19, 2009 10:21 Re: AFN-SPOWIEDŹ KOTA CZYLI ... KUP KALENDARZ I TO ZMIEŃ

j3nny pisze:jaki jest format kalendarza? bo sie nie moge doszukac:)

mniej więcej 30 x 40 cm

Tweety

Post » Czw lis 19, 2009 10:24 Re: AFN-SPOWIEDŹ KOTA CZYLI ... KUP KALENDARZ I TO ZMIEŃ

bardzo dziękuję wszystkim :1luvu: kupujący = ratujący koty krakowskie!!

Tweety

Post » Czw lis 19, 2009 12:05 Re: AFN-SPOWIEDŹ KOTA CZYLI ... KUP KALENDARZ I TO ZMIEŃ

to ja podniosę

Tweety

[następna]