Przykra sprawa...

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie paź 23, 2011 8:26 Re: Przykra sprawa...

MaryLux pisze:Czy ktoś wie, co się dzieje z caty? W rozmowie telefonicznej umawiałam się z nią, że wyślę jej tomik moich wierszy. Podyktowała mi adres. Ulica ...dzka. Możliwe, że źle usłyszałam, wróciło z adnotacją, że takiej ulicy nie ma. Sprawdziłam, ulica ...ska, nie ...dzka. Możliwe, że albo caty źle wymówiła, albo ja źle usłyszałam. Wysłałam priorytet polecony. Następnego dnia wieczorem zadzwoniłam, czy jest. Nie, ale listonoszka chodzi co 2 dni. Po 2 tygodniach wróciło z adnotacją, że nie odebrano w terminie. Caty nie odpowiada na smsy ani maila, telefonu nie odbiera (choć w trakcie którejś mojej próby z kimś rozmawiała, więc telefon ma w zasięgu ręki). Nie wiem, co robić...

Wiesz, Mary, chciałabym mieć tylko taki problem jak Ty z tą osobą. Ja (czyli moja drukarnia) zostałam na lodzie bez znacznej części zapłaty za druk jej ostatnich książek. Próby kontaktu z mojej strony są lekceważone przez nią od kilku miesięcy. Wiem, że w życiu i finansach różnie bywa, ale myślę, że szczera rozmowa na ten temat zupełnie zmieniłaby postać rzeczy. A tak - mam niesmak, żal i poczucie nabicia w butelkę :?
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Nie paź 23, 2011 13:49 Re: Przykra sprawa...

JoasiaS pisze:
MaryLux pisze:Czy ktoś wie, co się dzieje z caty? W rozmowie telefonicznej umawiałam się z nią, że wyślę jej tomik moich wierszy. Podyktowała mi adres. Ulica ...dzka. Możliwe, że źle usłyszałam, wróciło z adnotacją, że takiej ulicy nie ma. Sprawdziłam, ulica ...ska, nie ...dzka. Możliwe, że albo caty źle wymówiła, albo ja źle usłyszałam. Wysłałam priorytet polecony. Następnego dnia wieczorem zadzwoniłam, czy jest. Nie, ale listonoszka chodzi co 2 dni. Po 2 tygodniach wróciło z adnotacją, że nie odebrano w terminie. Caty nie odpowiada na smsy ani maila, telefonu nie odbiera (choć w trakcie którejś mojej próby z kimś rozmawiała, więc telefon ma w zasięgu ręki). Nie wiem, co robić...

Wiesz, Mary, chciałabym mieć tylko taki problem jak Ty z tą osobą. Ja (czyli moja drukarnia) zostałam na lodzie bez znacznej części zapłaty za druk jej ostatnich książek. Próby kontaktu z mojej strony są lekceważone przez nią od kilku miesięcy. Wiem, że w życiu i finansach różnie bywa, ale myślę, że szczera rozmowa na ten temat zupełnie zmieniłaby postać rzeczy. A tak - mam niesmak, żal i poczucie nabicia w butelkę :?

No fakt, przy Twoim problemie mój jest zupełnie drobny. Ale wspólny mianownik tego to unikanie przez nią rozmów. Można byłoby przecież jakoś się dogadać, ale... W dodatku pamiętam, że pierwszych zamawiających caty prosiła o wpłacenie pieniędzy w możliwie krótkim terminie, z tłumaczeniem, że musi zapłacić drukarni. Mi wtedy te 2 tygodnie sprawiały różnicę, ale wpłaciłam...
Szkoda...

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto lis 01, 2011 21:17 Re: Przykra sprawa...

Mam problem z osobą vena&vivi :(
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Śro lis 02, 2011 12:59 Re: Przykra sprawa...

Boo pisze:Mam problem z osobą vena&vivi :(

Mnie dzisiaj wróciła opłacona przez nią przesyłka bo nie odebrała 2x awiza ..Może więc coś się wydarzyło i nie ma głowy do bazarków????
11.03.2011 Śpij słodko Bajeczko.
Obrazek

krakusik8

Od: Nie mar 29, 2009 23:01

Post » Śro lis 02, 2011 13:00 Re: Przykra sprawa...

Ja do vena&vivi wysyłałam niedawno przesyłkę - bez najmniejszych problemów. Może cos sie stało :roll:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro lis 02, 2011 13:02 Re: Przykra sprawa...

vena&vivi jakiś czas temu kupowała ode mnie z bazarku. Wtedy pisała do mnie, że ma poważny problem ze swoją sunią. Było to pod koniec września.
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Śro lis 02, 2011 13:31 Re: Przykra sprawa...

fiona.22 pisze:vena&vivi jakiś czas temu kupowała ode mnie z bazarku. Wtedy pisała do mnie, że ma poważny problem ze swoją sunią. Było to pod koniec września.

No dlatego napisałam Boo, że coś się musiało wydarzyć ...aby spokojnie poczekać ,,,bo z zapłatą nie miałam żadnych problemów,,,a wiem że różnie to bywa w życiu i nieraz nie ma się głowy do mniej ważnych spraw.
11.03.2011 Śpij słodko Bajeczko.
Obrazek

krakusik8

Od: Nie mar 29, 2009 23:01

Post » Śro lis 02, 2011 15:33 Re: Przykra sprawa...

Właśnie dostałam PW. Wiem, że nie jest to sprawa umyślna, ale choć słowo jakiegokolwiek wyjaśnienia bardzo by się przydało...

Wysłałam paczkę bo przelew był obiecany. Przelew nie dotarł, paczka wróciła. Wiem, moja wina i nadgorliwość. Ale teraz już wiem na czym stoję.
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Czw gru 01, 2011 12:59 Re: Przykra sprawa...

To ja coś napiszę.Skończył się mój bazarek, ale zostały fanty.Dziewczyna napisała, że by je chciała.Napisałam więc pw, że oczywiście za wywoławczą.Po dwóch tygodniach dostałam odpowiedź, że "dobrze".Wysłałam więc numer konta i poprosiłam o dane do wysyłki.Po kolejnych dwóch tygodniach przyszły dane do wysyłki bez nazwy miejscowości.Wysłałam wiec kolejne pw.I nic, zero odpowiedzi, przelewu nie ma.Nie wiem, czy to przykra sprawa, dam sobie spokój, ale chyba tak się nie robi, prawda?
Jakoś mam pecha.Dostałam info, że rzecz kupiona na Pchlim Targu jest śliczna, że dzięki, ale przelewu nie ma.Głupio mi się upominać po raz kolejny, forumowiczka ma wiele pozytywów.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw gru 01, 2011 13:00 Re: Przykra sprawa...

ewar pisze:To ja coś napiszę.Skończył się mój bazarek, ale zostały fanty.Dziewczyna napisała, że by je chciała.Napisałam więc pw, że oczywiście za wywoławczą.Po dwóch tygodniach dostałam odpowiedź, że "dobrze".Wysłałam więc numer konta i poprosiłam o dane do wysyłki.Po kolejnych dwóch tygodniach przyszły dane do wysyłki bez nazwy miejscowości.Wysłałam wiec kolejne pw.I nic, zero odpowiedzi, przelewu nie ma.Nie wiem, czy to przykra sprawa, dam sobie spokój, ale chyba tak się nie robi, prawda?
Jakoś mam pecha.Dostałam info, że rzecz kupiona na Pchlim Targu jest śliczna, że dzięki, ale przelewu nie ma.Głupio mi się upominać po raz kolejny, forumowiczka ma wiele pozytywów.

Upomnij się jednak...

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw gru 01, 2011 13:03 Re: Przykra sprawa...

upomnij się.

może po prostu zapomniała. :wink: albo jest święcie przekonana, że już przelała Ci pieniądze.
Chamstwo zawsze najgłośniej wrzeszczy, obraża, pogardza. Bo nic innego nie umie.

Belka na pokładzie - Jezebel w UK

kwiat groszku

Od: Nie wrz 13, 2009 19:15

Post » Czw gru 01, 2011 13:10 Re: Przykra sprawa...

najlepiej poprosić o sprawdzenie.
Tekst typu: "Witaj, mam goracą prośbę. Sprawdzam właśnie konto i nie mogę odszukać Twojego przelewu. Czy mogłabyś podać mi datę, kiedy przelew wyszedł od Ciebie? Sorki za kłopot i z góry dzięki za pomoc :)"

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Czw gru 01, 2011 13:10 Re: Przykra sprawa...

Nie, nie upomnę się kolejny raz.Z poprzednim bazarkiem też tak było.To miła dziewczyna, wiele jej zawdzięczam.Chodzi mi o to, że upominanie się o coś jest mimo wszystko upokarzające.

ewar

Post » Czw gru 01, 2011 13:21 Re: Przykra sprawa...

nie do końca upokarzające, wstydzić powinna sie osoba, która nie reaguje i zalega z kasą.
Takie czasy - nawet o pensję trzeba sie czasem upominać...
Napisz krótkie PW, jesli coś komus zawdzięczasz - możesz się zrewanżować ale nie w taki sposób, że ktoś nie placi za zakup
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw gru 01, 2011 14:00 Re: Przykra sprawa...

Napisałam to, żeby inni wiedzieli, jak niefajnie jest się o coś upominać.Sama przelewu dokonuję w ten sam dzień,fanty zaś wysyłam jak tylko dostanę dane do wysyłki.

ewar

[poprzednia][następna]