KARTKI haftowane bożonarodzeniowe na Tyskie Mruczki

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt gru 14, 2012 18:39 Re: KARTKI haftowane bożonarodzeniowe na Tyskie Mruczki

Tylko dodam od siebie, że udział w takim bazarku to sama przyjemność.
Kartka dotarła i to z gratisem - LSVC piękna robota :ok: :ok:
Bardzo dziękuję i pozdrawiam.
Obrazek------------------Obrazek------------------Obrazek
Kotek V.2004 - 26.07.2010 ------ Grzybek 1998? - 05.10.2016 ---- Tosia 2005 - 19.08.2019
Mój Pierwszy Koci Aniołek [*] -- -Śpij spokojnie [*]------- ----------Dziękuję, że byłaś [*]

Kotek&Tosia

Od: Śro lut 17, 2010 16:16

Post » Sob gru 15, 2012 13:02 Re: KARTKI haftowane bożonarodzeniowe na Tyskie Mruczki

zapytam z ciekawosci: ile srednio czasu zajmuje ci wyhaftowanie 1 kartki?

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob gru 15, 2012 20:01 Re: KARTKI haftowane bożonarodzeniowe na Tyskie Mruczki

Kociara82 pisze:zapytam z ciekawosci: ile srednio czasu zajmuje ci wyhaftowanie 1 kartki?

różnie, w zależności od kartki - od 30 minut do kilku godzin... rekordem było zrobienie tej kartki
Obrazek trwało to ponad 4 godziny... a zanim się zacznie haftować, trzeba kartkę podziurkować zgodnie ze wzorem - to też zajmuje sporo czasu... ale satysfakcja jest ogromna :) a jak się jeszcze innym kartki podobają i mogą pomóc kociastym, to tym bardziej robi się to z wielką przyjemnością :)

LSVC

Od: Pon gru 28, 2009 22:25

Post » Sob gru 15, 2012 21:54 Re: KARTKI haftowane bożonarodzeniowe na Tyskie Mruczki

a masz jakies szablony wg ktorych dziurkujesz czy wszystko "na oko"?
wszystko jest tak znakomicie zrobione, perfekcyjnie bez najmniejszego bledu, wszystko rowniutko jakby to nie czlowiek tylko maszyna jakas hurtowo robila.
Ja poprostu oniemialam z wrazenia jak zobaczylam ta "moja" kartke :1luvu:
Bardzo mi sie podoba to, ze sie skupiasz na 1 elemencie, wydobywajac z tegoz elementu 100000% jego naturalnego uroku. Cala uwaga czlowieka jest skupiona na tym jedynym elemencie, nie ma chaosu... :1luvu: :ok: W ten sposob mozna dostrzec kazdy, najdrobniejszy detal tego obrazka, ktorego nie zawsze dostrzeze sie na zdjeciu. Ja np.zauwazylam na "swojej" kartce, ze choinka jest haftowana cieniowana nicia chyba, bo w niektorych miejscach byla jasniejsza a w innych ciemniejsza. A przeciez zywe choinki nigdy nie sa jednakowo-rownomiernie zielone. Faktycznie sa rozne odcienie zieleni. Na zdjeciu tego nie dostrzeglam.
Ale to jest wlasnie najpiekniejsze! Brakowalo mi tylko jednego... niepowtarzalnego zapachu choinki :1luvu: :ryk:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

[poprzednia]