Z Chile... przyprawy... !! nowa dostawa w drodze :) KONIEC

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto mar 20, 2012 15:08 Re: Z Chile dla KAN!! SZAFRAN jest a cziczimuri w drodze! :)

ellza1 pisze:Dziękuję za wyjaśnienie :1luvu: Jako, że my z Tż uwielbiamy przyprawy wszelakie, to ja aliño także zamawiam jeszcze przed wystawieniem na bazarku :mrgreen: , o ile tak mogę oczywiście . Kumin lubię. Specyficzny , to prawda. Ostatnio robiliśmy fajitas i z kuminem było pyyyychaaaa :1luvu:

Wlasnie ta specyfika mnie odrzuca :mrgreen: a przez to, ze bardzo popularny i dodawany np do wedlin to jestem pozbawiona przyjemnosci jedzenia kielbaski z grilla, pasztetow, ba nawet krupniokow, bo cos w tym stylu tutaj robia.
Odpadaja tez miesne empanady, lokalne zapiekanki i wiekszosc dan w knajpach. Konczy sie ryba i frytkami jak jestesmy poza domem.
Na szczescie importowane rzeczy nie maja kuminu i chorizo lokalnie robia bez, ale etykiety czytac musze :) W reszcie przypadkow nos wystarcza.

Jestem na tyle wrazliwa na ten aromat,, ze jak sasiadka zza plotu (a odleglosc od domow wcale mala nie jest) robi empanady to musze zamykac okna i nie wychodzic na dwor :mrgreen:

Na zadna inna przyprawe tak nie reaguje.

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Wto mar 20, 2012 15:22 Re: Z Chile dla KAN!! SZAFRAN jest a cziczimuri w drodze! :)

kociamysza pisze:
Hanulka pisze:kociamyszo, a ile jest szt. cziczimuri ?

chyba 7 sztuk :mrgreen:

dzięki, to wpisuję w kolejkę... :wink:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Wto mar 20, 2012 19:10 Re: Z Chile dla KAN!! SZAFRAN jest a cziczimuri w drodze! :)

Sprawdziłam listę kolejkową ;)
Czekam nie-cierpliwie ;) na desant przypraw z Chile :ok: :D
Obrazek

Marcellina

Od: Nie sie 05, 2007 12:29

Post » Wto mar 20, 2012 19:12 Re: Z Chile dla KAN!! SZAFRAN jest a cziczimuri w drodze! :)

Marcellina pisze:Sprawdziłam listę kolejkową ;)
Czekam nie-cierpliwie ;) na desant przypraw z Chile :ok: :D

ok, zaraz jak przybędą, wystawiam :mrgreen:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw mar 22, 2012 17:41 Re: Z Chile dla KAN!! SZAFRAN jest a cziczimuri w drodze! :)

Prosimy o pomoc! Obrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw mar 22, 2012 18:33 Re: Z Chile dla KAN!! SZAFRAN jest a cziczimuri w drodze! :)

Hanulka pisze:Prosimy o pomoc!

Zatem koty pytają, czy już płacić w przedpłatach i ile?
Skubane lubią ze mną gotować. Cziczimuri rozbudziło nie tylko kocią wyobraźnię... :D
Obrazek

Marcellina

Post » Nie mar 25, 2012 0:34 Re: Z Chile dla KAN!! SZAFRAN jest a cziczimuri w drodze! :)

Melduje, ze paczuszka juz jest w Zurychu i powinna dzisiaj wyleciec do Warszawy a potem do Hani.
Max w srode na miejscu :)

kociamysza

Post » Pon mar 26, 2012 15:07 Re: Z Chile dla KAN!! SZAFRAN jest a cziczimuri w drodze! :)

oj, to czekamy... jak tylko będę mieć fizycznie przesyłkę, zaraz wysyłam pw...
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon mar 26, 2012 19:04 Re: Z Chile dla KAN!! SZAFRAN jest a cziczimuri w drodze! :)

Mój TŻ, jak zobaczył szlak przerzutu ;) , to się tylko roześmiał.
Dawno temu oglądaliśmy "Amelię" i tam był taki podróżujący po świecie krasnal (przypis TŻ: pseudonim krasnala to na bank cziczimuri), który przysyłał fotki z każdego miejsca pobytu :D
To nasze cziczimuri to chyba też taki kosmopolita - fotki darujemy, ale może w wątku jakaś mapka z pinezkami? ;) :D
Obrazek

Marcellina

Post » Pon mar 26, 2012 19:25 Re: Z Chile dla KAN!! SZAFRAN jest a cziczimuri w drodze! :)

Szlak cziczimuri wyglada tak:

http://www.correos.cl/SitePages/home.aspx

http://www.swisspost.ch/

http://sledzenie.poczta-polska.pl/

a jak chcecie pobawic sie w dokladne sledzenie to numer przesylki:

RR494575072CL

po kolei na kazdej stronie wpisac w rubryczki trackingu.

Szwajcary jak zwykle leniwe, od piatku u nich lezy i pewnie dopiero dzisiaj w nocy do Polski wysla.

kociamysza

Post » Pon mar 26, 2012 19:28 Re: Z Chile dla KAN!! SZAFRAN jest a cziczimuri w drodze! :)

Marcellina pisze:Mój TŻ, jak zobaczył szlak przerzutu ;) , to się tylko roześmiał.
Dawno temu oglądaliśmy "Amelię" i tam był taki podróżujący po świecie krasnal (przypis TŻ: pseudonim krasnala to na bank cziczimuri), który przysyłał fotki z każdego miejsca pobytu :D
To nasze cziczimuri to chyba też taki kosmopolita - fotki darujemy, ale może w wątku jakaś mapka z pinezkami? ;) :D

:) Zanim nastala u nas Kicia,, to mielismy takiego miska, ktory z nami jezdzil i ma wlasnie foty z roznych miejsc. A michu fajny, miekki za poduszke w aucie robil. Teraz siedzi w szafie opakowany w poszewke bo za bardzo sie Kici podobal :P

kociamysza

Post » Pon mar 26, 2012 19:54 Re: Z Chile dla KAN!! SZAFRAN jest a cziczimuri w drodze! :)

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: no to czekamy i zapraszamy :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon mar 26, 2012 20:39 Re: Z Chile dla KAN!! SZAFRAN jest a cziczimuri w drodze! :)

kociamysza pisze::) Zanim nastala u nas Kicia,, to mielismy takiego miska, ktory z nami jezdzil i ma wlasnie foty z roznych miejsc. A michu fajny, miekki za poduszke w aucie robil. Teraz siedzi w szafie opakowany w poszewke bo za bardzo sie Kici podobal :P

Nie Wy jedni. Nasz kolega jeździł w dalekie koncernowe, zagraniczne delegacje, sam, z Miśkiem przypiętym pasem do przedniego siedzenia osobówki. Kolega opowiadał mu po drodze i o żonie, synu i o pierogach Mamy, Temu Miśku... :D
A Misiek słuchający zwierzeń na baaardzo długiej trasie skutecznie mu odstraszał senność. A że 21 godzin w samochodzie to nie przelewki, to Miś ma zasługi.
Cziczimurri będzie mile widziany w każdym miejscu w Polsce, w szczególności dla zapraszających ;) :ok:
Obrazek

Marcellina

Post » Pon mar 26, 2012 21:35 Re: Z Chile dla KAN!! SZAFRAN jest a cziczimuri w drodze! :)

Ja się nieśmiało ośmielę zmodyfikować zamówienie i poproszę cziczimurri 2 razy, albowiem koleżanka na obiedzie niedzielnym spróbowala czkiena doprawionego tym cudem i .... mniaaaam :mrgreen: , ona też kce :ok: :ryk:

ellza1

Od: Pt kwi 18, 2008 9:14

Post » Wto mar 27, 2012 18:41 Re: Z Chile dla KAN!! SZAFRAN jest a cziczimuri w drodze! :)

ellza1 pisze:Ja się nieśmiało ośmielę zmodyfikować zamówienie i poproszę cziczimurri 2 razy, albowiem koleżanka na obiedzie niedzielnym spróbowala czkiena doprawionego tym cudem i .... mniaaaam :mrgreen: , ona też kce :ok: :ryk:

:ryk: a no to z chęciom modyfikujem... :ryk: :ok: :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

[poprzednia][następna]