Licytacja Na Opak str.85 Wątek Sentymentalny z Zasadami

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Post » Sob mar 29, 2008 16:25

Bajki wysłałam w środę priorytetem, jeśli nie doszły wczoraj, powinny być w poniedziałek.

Mircea, przepraszam, przejrzałam wątek i zauważyłam, ze licytacja już nie jest regułą. Faktycznie mogłam napisać do Ciebie pw, to mój błąd, jeszcze raz przepraszam.

Anna, daj mi znać proszę, kiedy dostaniesz przesyłkę.
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Nie mar 30, 2008 14:58

Anna_33 pisze:Te rzeczy powinny byc uregulowane.Prosto i krotko i bylby spokoj.

Zasady są proste i jasne, wyłożone w pierwszym poście.
Ktoś poszukuje, ktoś inny ma - pieniądze idą na cel prozwierzęcy. Po co szukać dziury w całym?
Licytacje, jeśli w ogóle się sporadycznie trafiały, miały charakter żartobliwy, a "fant" i tak za każdym razem trafiał do rąk osoby poszukującej.
Świetnie do tej pory to funkcjonowało.

To był wątek - jak sama Gauka napisała - "sentymentalny" i założony z potrzeby chwili, w którym obowiązywała po prostu zasada życzliwości, i dobrze by było, aby tak pozostało.
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Od: Śro lip 13, 2005 0:59

Post » Nie mar 30, 2008 17:07

Posluchaj Mirceo, mam tego powoli coraz bardziej dosc.
Napisalam jasno i wyraznie w tym watku, ze rowniez jestem zainteresowana filmami. Katia grzecznie wyslala mi pw w ktorym napisala, ze ma takie filmy i sprawa jest aktualna.
W zaden sposob nie czuje sie winna.
Dosc mam juz sugerowania, ze zrobilam cos zlego.
A co do pierwszego postu w tym watku, slowo "licytacja" uzyte jest wielkrotnie.
Sugerowanie, ze moja postawa daleka jest od "zyczliwosci" juz mnie wkurzylo.A dodanie, ze zburzylam cos, co wczesniej rewelacyjnie funkcjonowalo, to kpina.
Przeprosilam, ze osmielilam sie kupic filmy, ktore tez Ciebie interesowaly.
Zaproponowalam, ze Ci je oddam zeby byl swiety spokoj.
Katia przeprosila Cie, ze nie wyslala do Ciebie pw, ze jest inny chetny tez.
Ty odezwalas sie po tygodniu.
Powinnas pilnowac tego na czym Ci zalezy. Skoro obie strony Cie przeprosily, a jedna nawet zaproponowala oddanie tego co uczciwie kupila, to moze przestaniesz bic juz piane, tylko zamkniemy temat.
Chyba, ze wolisz lincz, biczowanie, ubliczne umartwianie i spamowanie tego watku przez nastepny tydzien.
Ani tu, ani na dogo sie z nikim jeszcze nie posprzeczalam. Nie daje sie wciagac w bezsensowne dysputy.Ale jak powiedzialam w pierwszym zdaniu, mam juz dosc.
I pokaz mi te jasno sformulowane zasady dotyczace checi nabycia przedmiotu przez dwie osoby.
Jasne, to jest dla mnie to, ze wtedy powinna byc licytacja, w koncu jak sama zauwazylas chodzi tu rowniez o cel.

A ponizej wklejam cytat z pierwsze strony dotyczacy zasad:

Bardzo Proste Zasady:

Zasady Ogólne Kociego Bazarku

oraz:

Po pierwsze:
"Wylicytowana" kwota przekazana jest na dowolny KOCI (PROZWIERZĘCY) CEL
Po drugie:
Cenę wywoławczą (lub ostateczną) i beneficjenta ustala fantodawca
Po trzecie:
Płatności dokonujemy w "tradycyjny" bazarkowy sposób

Nigdzie nie ma slowa o kilku chetnych do jednej rzeczy, ani o tym ile czasu trzeba czekac az sie chetny zdecyduje.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Pon mar 31, 2008 9:30

Anna_33 pisze:Posluchaj Mirceo, mam tego powoli coraz bardziej dosc.
Napisalam jasno i wyraznie w tym watku, ze rowniez jestem zainteresowana filmami. Katia grzecznie wyslala mi pw w ktorym napisala, ze ma takie filmy i sprawa jest aktualna.
W zaden sposob nie czuje sie winna.
Dosc mam juz sugerowania, ze zrobilam cos zlego.
A co do pierwszego postu w tym watku, slowo "licytacja" uzyte jest wielkrotnie.
Sugerowanie, ze moja postawa daleka jest od "zyczliwosci" juz mnie wkurzylo.A dodanie, ze zburzylam cos, co wczesniej rewelacyjnie funkcjonowalo, to kpina.
Przeprosilam, ze osmielilam sie kupic filmy, ktore tez Ciebie interesowaly.
Zaproponowalam, ze Ci je oddam zeby byl swiety spokoj.
Katia przeprosila Cie, ze nie wyslala do Ciebie pw, ze jest inny chetny tez.
Ty odezwalas sie po tygodniu.
Powinnas pilnowac tego na czym Ci zalezy. Skoro .obie strony Cie przeprosily, a jedna nawet zaproponowala oddanie tego co uczciwie kupila, to moze przestaniesz bic juz piane, tylko zamkniemy temat.
Chyba, ze wolisz lincz, biczowanie, ubliczne umartwianie i spamowanie tego watku przez nastepny tydzien.
Ani tu, ani na dogo sie z nikim jeszcze nie posprzeczalam. Nie daje sie wciagac w bezsensowne dysputy.Ale jak powiedzialam w pierwszym zdaniu, mam juz dosc.
I pokaz mi te jasno sformulowane zasady dotyczace checi nabycia przedmiotu przez dwie osoby.
Jasne, to jest dla mnie to, ze wtedy powinna byc licytacja, w koncu jak sama zauwazylas chodzi tu rowniez o cel.

A ponizej wklejam cytat z pierwsze strony dotyczacy zasad:

Bardzo Proste Zasady:

Zasady Ogólne Kociego Bazarku

oraz:

Po pierwsze:
"Wylicytowana" kwota przekazana jest na dowolny KOCI (PROZWIERZĘCY) CEL
Po drugie:
Cenę wywoławczą (lub ostateczną) i beneficjenta ustala fantodawca
Po trzecie:
Płatności dokonujemy w "tradycyjny" bazarkowy sposób

Nigdzie nie ma slowa o kilku chetnych do jednej rzeczy, ani o tym ile czasu trzeba czekac az sie chetny zdecyduje.

Dziwnym zbiegiem okoliczności pierwszy raz dałam wciągnąć w "bezsensowną" dysputę również z Mirceą i również w tym wątku (chodziło o złośliwe skomentowanie usługi,której tu szukałam,choć identyczną usługę mogłabym mieć gdzie indziej,bez tłumaczenia się i czyichkolwiek złośliwości,ale chciałam pomóc zwierzętom).
Usługę znalazłam -jestem zadowolona,ale pozostał mi niesmak.
Nie komentuję co kto tutaj szuka -jego sprawa,najważniejsze,że idzie to na cel taki a nie inny.
A wracając do głównego wątku-zgodnie z obietnicą wklejam większą fotkę szukanego przez Georginę wazonu pod bambus (cel :arrow: Fundacja Felis):

Obrazek

Georgina wstępnie zdecydowała się na czerwony wazon,więc w razie czego niebieski jest jeszcze wolny.

Antypatyczna

Od: Czw wrz 07, 2006 9:45

Post » Pon mar 31, 2008 10:40

I jeszcze szukam( choć chyba marna szansa :oops: ) tych oto kolczyków(na zdjęciu jeden,bo drugi mi się zgubił):

Obrazek

Kolczyki te kupiłam około rok temu na Kocim Bazarku (niestety nie pamiętam od kogo)-może jednak ta osoba zajrzy tu i będzie miała drugą parę.

Antypatyczna

Post » Pon mar 31, 2008 11:29

Renatto, znam dziewczynę która robi takie kolczyki. Więc jak nikt inny się nie znajdzie, mogę pomyśleć, popytać, nabyć i wystawić, jak się uda zrobić podobne ;)

a to jej prace:
http://www.pakamera.pl/shop.php?userid=100096
www.mintandlavender.pl

lawenda99

Od: Nie lip 22, 2007 16:24

Post » Pon mar 31, 2008 12:00

lawenda99 pisze:Renatto, znam dziewczynę która robi takie kolczyki. Więc jak nikt inny się nie znajdzie, mogę pomyśleć, popytać, nabyć i wystawić, jak się uda zrobić podobne ;)

a to jej prace:

Ok.
Było by super. :)

Antypatyczna

Post » Pon mar 31, 2008 14:18

Aaa, poszłam na urlop i przestałam prawie zaglądać na forum, a o aukcji kompletnie zapomniałam :oops:
Teraz wróciłam do pracy i będę tu bardziej regularnie.

Anno, jeśli nadal interesują cię serwetki, to dziś po pracy je sfotografuję.
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon mar 31, 2008 16:51

Jasne, ze interesuja)
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Pon mar 31, 2008 19:55

lawenda99 pisze:Renatto, znam dziewczynę która robi takie kolczyki. Więc jak nikt inny się nie znajdzie, mogę pomyśleć, popytać, nabyć i wystawić, jak się uda zrobić podobne ;)

a to jej prace:

Są takie piękne (ceny też piękne :lol: ),aż dodałam do ulubionych.

Antypatyczna

Post » Pon mar 31, 2008 21:43

Anna_33 pisze:Jasne, ze interesuja)

Takie mam: :)

Obrazek

Obrazek

Kicorek

Post » Pon mar 31, 2008 22:11

Renatto i nawet z Krakowa jest, więc można osobiście odebrać :D

no nic napiszę do Moonasa i zapytam czy mogłaby pomóc w stworzeniu czegoś podobnego :)
www.mintandlavender.pl

lawenda99

Od: Nie lip 22, 2007 16:24

Post » Pon mar 31, 2008 22:34

Sliczne:-)
Biore, tylko prosze podaj cene i czy masz okreslony cel, jak nie masz, to mam cel na oku, jak masz to wplace na podane konto :-)
Acha, ile ich masz? to cale paczki, czy na sztuki? Zreszta ile bys nie miala, to wezme..ucze sie dopiero, wiec straty beda na pewno:-)
Jak sie naumiem wreszcie, to ten drugi wzor bedzie idealny na szkatulke na bazarek :-)
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Wto kwi 01, 2008 9:48

Na sztuki, bo napoczęte.

Tych pierwszych mam 8, jeżeli dobrze policzyłam, a drugich 6, czyli razem 14. Cena 55 groszy za sztukę, to sobie przelicz, bo nie wiem, czy chcesz wszystkie.
Wpłata na konto Fundacji Felis, zaraz prześlę numer.

Chcesz wysyłkę czy się jakoś umówimy?

Kicorek

Post » Wto kwi 01, 2008 9:58

lawenda99 pisze:Renatto i nawet z Krakowa jest, więc można osobiście odebrać :D

no nic napiszę do Moonasa i zapytam czy mogłaby pomóc w stworzeniu czegoś podobnego :)

Naprawdę?? To super. Jeżeli ta dziewczyna ma jakiś "realny" sklep to możesz podać adres na priv. :D

Antypatyczna

[poprzednia][następna]