Proszę o pomoc w zebraniu pieniędzy na sterylizacje

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw lip 13, 2006 6:57

Jesteś pewna, że nikt nie chciał Twoich przedmiotów? No cóż, ja tam widzę kilku chętnych :?

A dwie - trzy godziny co to jest? Jeżeli Ci zależy na tych sterylkach, to spróbuj wygospodarować trochę czasu. Myślę, że to przekonałoby wielu, że warto Ci pomóc, że nie tylko prezentujesz postawę roszczeniową, ale też jesteś gotowa dać z siebie maksimum.

Jeżeli jedziesz do pracy, to może Rodzice Ci pożyczą te 100 złotych? To też jest jakieś wyjście chyba...
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

Post » Czw lip 13, 2006 7:03

No tak są chetni ale na innych aukcjach jest o wiele więcej...

Chyba tak będę musiała zrobić...pożyczę od rodziców a jak wróce to im oddam bo wyjścia nie mam...jak wróce w październiku to kotki już mogą być w ciąży a mało czasu zostało więc trzeba będzie gonić...Nie wiesz ile trwa taka sterylizacja?Tzn. nie sam zabieg ale w te 2 tygodnie zdążę?

pausia

Od: Śro maja 24, 2006 14:50

Post » Czw lip 13, 2006 7:05

Zdążysz, ale zrób to jak najszybciej.
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

Post » Czw lip 13, 2006 11:18

Pausia - zdążysz, zdążysz - tylko musisz działać!
Uzbierałaś już naprawdę dużo pieniędzy, pożycz tę resztę która ci brakuje i wysterylizuj kotki koniecznie przed wyjazdem!
Pojedziesz spokojna, z czystym sumieniem.
A pieniądze jak zarobisz - to oddasz potem. Rodzice to zrozumieją!
Trzymam kciuki za całą akcje! :ok:

Lotta

Od: Śro sie 10, 2005 16:31

Post » Czw lip 13, 2006 11:20

Pausia, naucz się widzieć to, co jest, a nie to, czego nie ma. Tu bardzo rzadko ktoś prosi o pomoc dla swoich prywatnych kotów, raczej pomaga się ratowć bezdomne, po ciężkich wypadkach, chore, czy koty, które po sterylce będą miały szansę na domek. Są osoby, które nie proszą a pomoc dostają, nie zawsze w oczekiwanej wysokości. Twoja sprawa się ciągnie. XagaX ci zaufała, za nia poszli inni. Pomaganie polego też na podnoszeniu wątku, dawaniu rad, wspieraniu. Może wet zgodzi sie na wpłaty w ratach? Czas na twój ruch. Wykonaj go! Udowodnij, że warto ci pomagać! Możesz np zaoferować robienie portretów kotów na potrzeby innych, by sie zrewanżować w późniejszym, dogadnym dla ciebie czasie. Kciuki za zdaną sesję!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Czw lip 13, 2006 11:37

Dziewczyny jesteście kochane :) Postaram się pogadać z rodzicami na temat kociaków...mam nadzieję, że będą wyrozumiali...bo ostatnio mi wypomnieli, że zawsze mam jakiś wydatek i oni się dowiadują o tym ostatni :/ Jeśli się nie zgodzą to wysterylizuję tylko jedna i zawsze to już coś a resztę pieniążków oddam dla innych potrzebujących. tak jak pisałam, jednej dziewczynie umiem zrysowywać obrazki a potrety to raczej nie moja specjalność...Potem by mogło wyjść, że kot w ogóle nie jest podobny a tego nie chce...

pausia

Post » Czw lip 13, 2006 11:43

Pisząc portrety miałam na myśli te obrazki. Można je uznać za świetne kocie karykatury, mają tyle radosnego humoru!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Czw lip 13, 2006 11:45

Ale dlaczego tylko jedną?!
Przecież jeśli pożyczysz trochę pieniędzy od rodziców, plus dochód z aukcji plus to co ma dla ciebie XAgaX, to wystarczy na sterylki wszystkich kotek, a wysterylizowanie tylko jednej nie rozwiązuje problemu!
Nie rozumiem tego... :?

Lotta

Od: Śro sie 10, 2005 16:31

Post » Czw lip 13, 2006 12:07

Koniecznie trzeba 2 ciachnąć, bo lepiej "zapobiegać niż leczyć".
Poszukam czegoś w domu, wystawię na aukcję dla twoich kotek, w sobotę kupuję aparat to zrobię zdjęcia i dam na koci-łapci.
Obrazek

monika p

Od: Czw lut 23, 2006 16:45

Post » Czw lip 13, 2006 12:41

Mówiłam o jednej gdyby rodzice mi nie chcieli pożyczyć...
jesteście naprawdę kochane!Moje kotki będą wam wdzięczne...no może ja bardziej bo dla nich trochę ból i strach ;)

To ten kociak którego zrysowałam:
Obrazek

pausia

Post » Czw lip 13, 2006 14:30

Dodałam jeszcze do aukcji czapeczkę i świecznik, narysuję coś i wystawię i może się trochę dozbiera a resztę jakoś skombinuję od mamci :)

pausia

Post » Pt lip 14, 2006 22:12

Chciałam jeszcze tylko nadmienić, że kotkę w ciąży też można ciachać, i jest to wyjście lepsze niż powoływać na świat kolejne kocięta.

potrzebujemy 93 zł - ktoś chętny do pomocy? 8)

a sterylka to przez 2 dni ból i strach, ale za to potem zero ryzyka raka, ropomacicza, śmierci przy porodzie (w jakich okolicznościach- czytają to także osoby wrażliwe więc oszczędzę szczegółów), co wiązałoby się z nieporównywalnie większym bólem i strachem. Warto :D

musimy wyciąć 2 kotki- inaczej będzie taka sytuacja, jak z panią Marzeną ze Starachowic, która część suk ciachała, część rozmnażała i zwierząt przybywało 70% rocznie :? Nie zgadzam się na takie połowiczne rozwiązywanie sprawy.

Kto więcej czasu spędza na forum albo zna mnie osobiście, ten wie, ale chyba jesteśmy w mocno zbliżonym wieku, jeśli nie w tym samym ;) więc to czy studia tez nie jest problemem 8)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt lip 14, 2006 22:58

Pausiu ja bym prosiła jeszcze o obrazki :D
Może być krówka (kotek biało czarny) i burasek...
Obiecuję,że będę licytować.

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30

Post » Pt lip 14, 2006 23:00

Dziękujemy w imieniu kotek ;)

a ja zaraz wystawię rękodzieło mojej koleżanki w postaci pomalowanej butelki wielofunkcyjnej :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob lip 15, 2006 16:41

Postaram się coś namalować :D Wczoraj miałam ostatni egzamin i zdałam...byłam happy, że już mam luss a tu pani w dziekanacie mi nie chciała przyjąć karty bo zabrakło mi rubryk i pani na egzaminie mi napisała na dole nie w rubryce...teraz mam ją szukać gdzieś w chorzowie...znowu jakieś 20 zł na transport co już by mogło być na sterylkę :/ Pecha mam..

pausia

[poprzednia][następna]