Dla Dropsa + reszty :) KONIEC

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Sob wrz 05, 2020 11:49 Re: Dla Dropsa + reszty :) mała dokładka od nr-u 36

ewkkrem pisze:Obejrzałem dokładnie i NIC nie ma. Opakowania też nie mam więc jest to ... kot w worku :wink:

Szkoda :(
Zależy mi na takim ze stali nierdzewnej i żeby nie był produkowany w Chinach.
Da się może odtworzyć, ile lat ma zaparzacz na zdjęciach, gdzie kupowany itp.? Może po nitce do kłębka bym doszła.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Sob wrz 05, 2020 11:52 Re: Dla Dropsa + reszty :) mała dokładka od nr-u 36

Stomachari pisze:
ewkkrem pisze:Obejrzałem dokładnie i NIC nie ma. Opakowania też nie mam więc jest to ... kot w worku :wink:

Szkoda :(
Zależy mi na takim ze stali nierdzewnej i żeby nie był produkowany w Chinach.
Da się może odtworzyć, ile lat ma zaparzacz na zdjęciach, gdzie kupowany itp.? Może po nitce do kłębka bym doszła.

Nie da się. To fant podarowany na bazarek. Właścicielka chyba sama nie wie skąd go ma.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Sob wrz 05, 2020 12:30 Re: Dla Dropsa + reszty :) mała dokładka od nr-u 36

Aaa, myślałam, że to Twój :)
Ok, dzięki :)
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Post » Sob wrz 05, 2020 18:22 Re: Dla Dropsa + reszty :) mała dokładka od nr-u 36

Stomachari pisze:Aaa, myślałam, że to Twój :)

No to Ciocia Noel1 nakrzyczała na mnie :( Że ponoć taki leń jestem i nie chciało mi się do niej zadzwonić :placz: . Otóż zaparzacz kupowany był w home&you więc raczej nie chińszczyzna ale łepka nie dam :wink:
Drops.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Sob wrz 05, 2020 19:00 Re: Dla Dropsa + reszty :) mała dokładka od nr-u 36

ewkkrem pisze:
Stomachari pisze:Aaa, myślałam, że to Twój :)

No to Ciocia Noel1 nakrzyczała na mnie :( Że ponoć taki leń jestem i nie chciało mi się do niej zadzwonić :placz: . Otóż zaparzacz kupowany był w home&you więc raczej nie chińszczyzna ale łepka nie dam :wink:
Drops.

A nie jesteś leniem?
Teściowa

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon wrz 07, 2020 13:17 Re: Dla Dropsa + reszty :) mała dokładka od nr-u 36

MaryLux pisze:A nie jesteś leniem?
Teściowa

Oczywiście, że jestem leniem. A który kot nie jest :wink:
Leń czy nie - wszystkie paczki wysłałem i, mam nadzieję że doszły 8) . Tak mi "kabluje" InPost.
Tak, do końca, to pewien nie jestem bo narozrabiałem jak przysłowiowy "zając w kapuście" :oops: . Pomyliłem Dorcię44 z Dorcią7 :placz: :placz: :placz: . Nooo ... nie do końca bo część danych była Dorci44 a część Dorci7 :mrgreen: .
Kiedyś, dawno, dawno temu, ktoś mądry powiedział, że nie myli się ten co nic nie robi :twisted: Jeśli "właściwa" Dorcia dostała to co sobie zażyczyła to tylko dzięki kochanej LimLim :201494 :201494 :201494 . Podziękowania należą się też Dorci7 za anielską cierpliwość :1luvu: i wyrozumiałość :1luvu: .
Drops.
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Pon wrz 07, 2020 13:31 Re: Dla Dropsa + reszty :) mała dokładka od nr-u 36

ewkkrem pisze: Otóż zaparzacz kupowany był w home&you więc raczej nie chińszczyzna ale łepka nie dam :wink:

W home&you są rzeczy różnej produkcji, chińskie też się zdarzają :)
Chyba znalazłam na ich stronie: https://home-you.com/pl/kubek-goldat-46943-cza-kplku
Zapytam, czy mogą mi podać kraj produkcji.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Post » Pon wrz 07, 2020 16:33 Re: Dla Dropsa + reszty :) mała dokładka od nr-u 36

Stomachari pisze:
ewkkrem pisze: Otóż zaparzacz kupowany był w home&you więc raczej nie chińszczyzna ale łepka nie dam :wink:

W home&you są rzeczy różnej produkcji, chińskie też się zdarzają :)
Chyba znalazłam na ich stronie: https://home-you.com/pl/kubek-goldat-46943-cza-kplku
Zapytam, czy mogą mi podać kraj produkcji.

Wow, to chyba zaszalałem z ceną :D Nawet jak nie chińskie :ryk:
Drops.
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Pon wrz 07, 2020 19:29 Re: Dla Dropsa + reszty :) mała dokładka od nr-u 36

Ale w home&you produkt jest niedostępny, a taki tani był tylko podczas totalnej wyprzedaży, gdy chcieli zmienić kolekcję. Pierwotnie zaparzacz kosztował prawie 50 zł, więc 10 zł za produkt niedostępny nie jest szczególnie wygórowaną ceną ;)
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Post » Pon wrz 07, 2020 20:08 Re: Dla Dropsa + reszty :) mała dokładka od nr-u 36

Home&You nie jest polską firmą więc zaparzacz na pewno nie jest polski. Oni ściągają towary z całej UE i sprzedają pod swoją etykietą. O ile dobrze pamiętam home&you to jest BBK coś tam. Taki firmowy fajans za horrendalne pieniądze :wink:
Wątpliwe abyś uzyskała taką informację.
Nie wymyślaj :wink: zawsze możesz postawić w honorowym miejscu i chwalić się, że złota lub jakaś antyczna 8)

Chikita

Od: Śro cze 28, 2017 18:05

Post » Pon wrz 07, 2020 20:44 Re: Dla Dropsa + reszty :) mała dokładka od nr-u 36

Nie musi być "Made in Poland". Może być India, Turkey, Slovakia. Ważne, aby nie było China, bo tam największe szanse na metale ciężkie.
Mam zaparzacz wyprodukowany w Niemczech. Tylko że on ma plastikowe elementy. Mam też zaparzacz ze stali wyprodukowany w Czechach, ale ten z kolei jest do zup, nie mieści się w kubku. Chcę ze stali albo z porcelany, wyprodukowany w kraju przestrzegającym pewnych norm, żeby bezpiecznie zaparzać sobie w nim herbatę.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Post » Pon wrz 07, 2020 20:56 Re: Dla Dropsa + reszty :) mała dokładka od nr-u 36

Ja kupuję herbatę liściastą i parzę w imbryku porcelanowym 8) Zawsze kupuję: ca najmniej cztery gatunki: dla smaku, dla zapachu, dla koloru, dla mocy. Dodaję zawsze zieloną (dobrze wpływa na moje trawienie) :) Czasem eksperymentuję dodając jakąś inną herbatę. Dodaję też własnoręcznie zerwane majowe suszone pokrzywy.
Będę miała na sprzedaż zaparzacz SILIKONOWY :twisted:
Duża Dropsa :mrgreen:
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Pon wrz 07, 2020 21:33 Re: Dla Dropsa + reszty :) mała dokładka od nr-u 36

A pokrzywa jest smaczna?

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon wrz 07, 2020 21:34 Re: Dla Dropsa + reszty :) mała dokładka od nr-u 36

MaryLux pisze:A pokrzywa jest smaczna?

Nie!!! Ale zdrowa :ryk: PONOĆ :)
W mieszance się jej nie czuje.
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

[poprzednia][następna]