Moderator: Moderatorzy
mir.ka pisze:Halinko przelew za poszewki poszedł i proszę o rezerwację firanki nr 59
Lidka pisze:Bardzo jestem ciekawa tych róż.
Jaki to jest materiał?
nelka83 pisze:Mam pytanko: czy byłaby możliwość uszycia takich a`la zasłonek, które w zasadzie zasłonkami by nie były, a jedynie miałyby zakryć boki firanki (nie wiem czy ktoś mnie zrozumie)?
halinka1403 pisze:nelka83 pisze:Mam pytanko: czy byłaby możliwość uszycia takich a`la zasłonek, które w zasadzie zasłonkami by nie były, a jedynie miałyby zakryć boki firanki (nie wiem czy ktoś mnie zrozumie)?
Rozumiem Cię
Teraz raczej wszyscy upinają zasłonki ,umarszczone na taśmie,po bokach firanek,do dekoracji,bo mają rolety,albo żaluzje w oknach.
Jeśli się zdecydujesz,to napisz ,z jakiego byś chciała materiału,i jaka wysokość.
nelka83 pisze:halinka1403 pisze:nelka83 pisze:Mam pytanko: czy byłaby możliwość uszycia takich a`la zasłonek, które w zasadzie zasłonkami by nie były, a jedynie miałyby zakryć boki firanki (nie wiem czy ktoś mnie zrozumie)?
Rozumiem Cię
Teraz raczej wszyscy upinają zasłonki ,umarszczone na taśmie,po bokach firanek,do dekoracji,bo mają rolety,albo żaluzje w oknach.
Jeśli się zdecydujesz,to napisz ,z jakiego byś chciała materiału,i jaka wysokość.
Ufff, fajnie, że się zrozumiałyśmy![]()
Jeśli chodzi o wysokość to muszę dokładnie wymierzyć - albo 150 albo 160 cm, nie pamiętamSzerokość - myślę, że tak 40 cm po zmarszczeniu wystarczy, mam ciemny pokój i czym szersza zasłonka będzie tym więcej światła "zabierze", a nie mam ich jak upiąć.
Kompletnie nie znam się na materiałach, ale wolałabym aby był mało prześwitujący, w kolorach krem/beż/brąz (mogą być połączone), więcej jasnego niż ciemnego. Podoba mi się wzór taki jak na poszewce p22.
Mam nadzieję, że zbytnio nie wydziwiam
halinka1403 pisze:nelka83 pisze:halinka1403 pisze:nelka83 pisze:Mam pytanko: czy byłaby możliwość uszycia takich a`la zasłonek, które w zasadzie zasłonkami by nie były, a jedynie miałyby zakryć boki firanki (nie wiem czy ktoś mnie zrozumie)?
Rozumiem Cię
Jeśli chodzi o wysokość to muszę dokładnie wymierzyć - albo 150 albo 160 cm, nie pamiętamSzerokość - myślę, że tak 40 cm po zmarszczeniu wystarczy, mam ciemny pokój i czym szersza zasłonka będzie tym więcej światła "zabierze", a nie mam ich jak upiąć.
Kompletnie nie znam się na materiałach, ale wolałabym aby był mało prześwitujący, w kolorach krem/beż/brąz (mogą być połączone), więcej jasnego niż ciemnego. Podoba mi się wzór taki jak na poszewce p22.
Ten materiał ,z którego jest uszyta poszewka p22 jest bardzo przezroczysty,dlatego na poszewce pod spodem jest drugi materiał kremowy.W dodatku to bardzo drogi mateiał z "eurofiran"(to droga firma)
Z nieprzezroczystych tkanin w takich kolorach,to mam tylko taki ,jak w kpl.nr.1.Pasy w rzeczywistości są trochę jaśniejsze,i można szyć tak,że pasy mągą być poziomo i pionowo.
Chyba,że może być tkanina jednokolorowa,np.kremowa,beżowa,jasnozłota,to mam kilka
nelka83 pisze:halinka1403 pisze:nelka83 pisze:halinka1403 pisze:nelka83 pisze:Mam pytanko: czy byłaby możliwość uszycia takich a`la zasłonek, które w zasadzie zasłonkami by nie były, a jedynie miałyby zakryć boki firanki (nie wiem czy ktoś mnie zrozumie)?
Rozumiem Cię
Ten materiał ,z którego jest uszyta poszewka p22 jest bardzo przezroczysty,dlatego na poszewce pod spodem jest drugi materiał kremowy.W dodatku to bardzo drogi mateiał z "eurofiran"(to droga firma)
Z nieprzezroczystych tkanin w takich kolorach,to mam tylko taki ,jak w kpl.nr.1.Pasy w rzeczywistości są trochę jaśniejsze,i można szyć tak,że pasy mągą być poziomo i pionowo.
Chyba,że może być tkanina jednokolorowa,np.kremowa,beżowa,jasnozłota,to mam kilka
Aaaa, nie wiedziałam, że ta tkanina jest przejrzysta, ale wzór na niej jest bardzo ładny![]()
Mogłabym prosić o pokazanie tych jednokolorowych tkanin jakie posiadasz (tak w wolnej chwili), one mają może jakieś tłoczenia albo coś?
mir.ka pisze:Halinko czy masz jeszcze materiały z firanki nr 59?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości