Więc zasadniczo wygrzebujemy się z rzeczy pracowych i jesteśmy. Zgaga pewnikiem uzupełni listę tego, co jeszcze mamy do spieniężenia. A tymczasem uprzejmie donoszę, że:
1. dwa rudzielce, czyli Ciekawek i Bąbel znalazły domy. Oby było im jak najlepiej.
2. Hałas i Mała Mi znów na leczeniu. Maluchy rozkichały się nie na żarty i znów leci antybiotyk, odżywki, lydium... Termin operacji Hałasowego oka wciąż się odwleka. Mała Mi waży już ponad 0,5 kg, co można uznać za sukces. Oko z wrzodem wygląda nieźle. Hałas dobija do pełnego kilograma i zaczyna się wyciągać. Będzie dużym kotem.
3. Do stada dołączyły 4 mniej więcej 3-miesięczne półdzikie kociaki. Zostały zabrane z ubojni drobiu, gdzie do kotów się strzela, gdzie się je truje albo zatłukuje kijem na śmierć. Wszystko dla zabawy. Aż nie mam siły tego komentować... Franie je oswaja i przysposabia do adopcji. Na szczęście poza zarobaczeniem i świerzbem większych kłopotów z nimi nie ma. Kociaki są też ulokowane w domu tymczasowym, ale ze względu na wyjazd opiekunów, na jakiś czas znów trafią do Franie. Tutaj potrzebujemy Waszego wsparcia jedzeniowego - jeśli ktoś ma na zbyciu choćby jedną puszkę, trochę suchego, będziemy niezmiernie wdzięczne, bo już powoli nie wyrabiamy z karmieniem towarzystwa...
4. Dzięki Iskrze nasze długi nieco się zmniejszyły. O 180 złotych ( o ile dobrze pamiętam, bo gdzieś zapisałam, ale zgubiłam kartkę - Franie, proszę, podlicz dokładnie). Kobito, ozłocimy Cię
5. Z rzeczy wygrzebanych z domu do spieniężenia mamy jeszcze trochę książek. Cena podana za tytułem. Odbiór osobisty we Wrocławiu, a jeśli ktoś chce pocztą, to musi doliczyć 7 zł za polecony i "pancerną" kopertę. Książki są w bardzo dobrym stanie, były może raz czytane. Na prezent się raczej nie nadają, ale na coraz dłuższe jesienne wieczory z kotem na kolanach są idealne
A oto i lista:
1. Irena Matuszkiewicz, Gry nie tylko miłosne, seria „Literatura na obcasach” 5 zł
2. Izabela Sowa, Zielone Jabłuszko, seria „Literatura na obcasach” 5 zł
3. Frances Mayes, Pod Słońcem Toskanii, seria „Literatura w szpilkach” 5 zł
4. Grzegorz Kopaczewski, Globar Nation. Obrazki z czasów popkultury, Wołowiec 2004. 10 zł
5. Philip Kerr, Przewrotny plan, Warszawa 2008. 10 zł
6. Katarzyna Krenz, Lekcja tańca, Kraków 2009. 10 zł
7. Pierre Dukan, Nie potrafię schudnąć. 350 nowych przepisów, Kraków 2009. 10 zł
8. Amanda Quick, Za późno na ślub, Warszawa 2006. 10 zł
9. Maria Rodziewiczówna, Dewajtis, Warszawa 2009. 10 zł
10. Rachel Pine, Bliźniacy z TriBeKi, Poznań 2006. 10 zł
11. Heather i Rose McDowell, Kelnerka na Manhattanie, Warszawa 2009. 10 zł
12. Adele Lang, Dziennik socjopatycznej karierowiczki, Warszawa 2007. 5 zł
13. Plum Sykes, Księżniczki z Park Avenue, Warszawa 2007. 5 zł
14. Allison Pearson, Nie wiem, jak ona to robi, Warszawa 2003. 10 pln
Zgaga, jeśli możesz, podklej je na pierwszą stronę, bo ja się w Twoje posty nie wkrochmalam