Przykra sprawa...

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt lut 13, 2009 12:17

przepraszam - z powodów pracowo - osobistych nie mogłam przez ostatnie 2 tyg zaglądac na forum i mój pierwszy bazarek licho wzięli ;-( ale obiecuję poprawę i już wysyłam tam gdzie potrzeba.

magoska_

Od: Nie lis 07, 2004 13:38

Post » Nie lut 15, 2009 1:44

Przepraszam, ze tak z d... strony... ;)

Femka pisze:wpłacać bezpośrednio na konto beneficjenta?

No ja mam taki dylemat:

wystawiam bazarki, najpierw podawalam konto benificjenta, ale roznie bywalo z informacja, czy pieniadze dotarly, wiec nie mialam nad tym kontroli. Paczki slalam na slowo honoru ;) Raz od licytujacego dostalam pw po prawie 2 miesiacach, ze wplacil... 8O

teraz podaje swoje i przelewam dalej, ale mam np stalych klientow i mi troche glupio, ze wychodzi na to, ze ich sparwdzam...

Ehhh :roll:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Nie lut 15, 2009 8:54

moim zdaniem tak:

1. wpłacamy bezpośrednio na konto beneficjenta
2. beneficjent potwierdza wpływ pieniędzy od konkretnych osób
3. po potwierdzeniu wysyłka towaru.

Jeśli zrobi się z tego żelazną regułę, nie będzie problemów, że brak zaufania, że sprawdzam itd.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Nie lut 15, 2009 12:56

alareipan pisze:

teraz podaje swoje i przelewam dalej, ale mam np stalych klientow i mi troche glupio, ze wychodzi na to, ze ich sparwdzam...

Nie dziwie się Twojej metodzie i bynajmniej nie mam nic przeciw sprawdzaniu mnie jako kupującego na KB.
Poza tym zawsze można wpłacać na konto beneficjenta, ale licytujący winien wysłac potwierdzenie przelewu na PW.
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Nie lut 15, 2009 14:46

Femka pisze:moim zdaniem tak:

Jeśli zrobi się z tego żelazną regułę, nie będzie problemów, że brak zaufania, że sprawdzam itd.

Gdyby to byla zelazna regula, nie wystawilabym wiekszosci bazarkow, ktore zrobilam. Czasem z beneficjentem kontakt jest fatalny i wystawiajac ilestam rzeczy jedynym wygodnym rozwiazaniem jest dla mnie wplata na moje konto, po czym przelanie przeze mnie calej sumy, zebranej ze sprzedazy wszystkich przedmiotow, na rzecz beneficjenta.
Jezeli dla kogos jest to problem i nie wierzy w moje dobre intencje moze z mojej pomocy nie korzystac.

Zdarzylo sie mi sie wystawiac bazarki na rzecz osoby, ktora potraktowala mnie jak oszusta, a caly proces sprzedazy byl koszmarnie utrudniony, to mnie skutecznie wyleczylo z "tradycyjnej" procedury.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Nie lut 15, 2009 20:25

alareipan pisze:

Nie mam nic przeciwko sprawdzaniu mnie.
Procedura dla mnie jest prosta: kupuję - wysyłam pieniądze - po zaksięgowaniu na koncie beneficjenta otrzymuję przedmiot kupiony.

Zawsze też staram się poinformować osobę wystawiającą bazarek o tym, że po pierwsze zrobiłam przelew a po drugie, że "towar" dotarł do mnie :)

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Pon lut 16, 2009 11:37

Ja też chciałam przeprosić za opóźnienia w wysyłkach. Nawet zapomniałam o jednej przesyłce i dziś dopiero śle. :oops:
Żyje w biegu i ciągle coś odkladam zapominam.
Jedna przesyłka nie dotarła, zwróciłam pieniądze. Przysiegam, że ją wysłałam tylko, że zwykłym listem bo do tej pory tak robiłam i nie doszła. :(
Mam trochę drobiazgów i chętnie bym komuś dała na bazarek bo ja chętnie pomoge ale wciąż brak mi czasu.
Sama zrobie kolejny bazarek jak będę po sesji na uczelni i skończą się roczne rozliczenia bo póki co siedzę w pracy po 10 godz. :?
Nataniel lat 12:)

Alina1971

Od: Sob maja 21, 2005 17:33

Post » Pon lut 16, 2009 11:55

Oooo! Wlasnie o te moje stale klientki mi chodzilo :) :) :) Dzieki dziewczyny za pocieszenie :)

Liwia_ pisze:
Femka pisze:moim zdaniem tak:

Gdyby to byla zelazna regula, nie wystawilabym wiekszosci bazarkow, ktore zrobilam. Czasem z beneficjentem kontakt jest fatalny i wystawiajac ilestam rzeczy jedynym wygodnym rozwiazaniem jest dla mnie wplata na moje konto, po czym przelanie przeze mnie calej sumy, zebranej ze sprzedazy wszystkich przedmiotow, na rzecz beneficjenta.

Doswiadczenia mam podobne, przeplyw informacji nawet w przypadkach najbardziej zorganizowanych beneficjentow jest przecietny, ale ja to rozumiem, bo czasem przy kotach jest kupa roboty, a przeciez jest jeszcze zycie poza kotami... A doba ma 24 h ;) Poza tym w ten sposob to cala procedura wysylania paczek ciagnela by sie tygodniami.

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Wto lut 17, 2009 10:28

Tutaj tez powiem, jak bardzo nie podoba mi się, gdy ktoś wystawia powyżej 10 bazarków na raz lub w bliskiej odległości czasowej. Inni tez potrzebują . Przedmioty grupować, a nie mnozyc kolejne bazarki, podbijając. Wydaje mi się że 5 to max.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Śro lut 18, 2009 11:28

Racja, masa bazarków po jednym bibelocie, a reszta ginie w tłumie :?
Kresia...[*]

shenra

Od: Pon paź 20, 2008 21:44

Post » Śro lut 18, 2009 21:04

Thorkatt pisze:Tutaj tez powiem, jak bardzo nie podoba mi się, gdy ktoś wystawia powyżej 10 bazarków na raz lub w bliskiej odległości czasowej. Inni tez potrzebują . Przedmioty grupować, a nie mnozyc kolejne bazarki, podbijając. Wydaje mi się że 5 to max.

Mnie też się to nie podoba. Jedna osoba wystawia 18 bazarków, wszystkie na ten sam cel, a w dodatku mają trwać 3 tygodnie. I jeszcze nie są to bazarki na koty. Zajmują całą stronę, reszta bazarków spada. Nie mam nic przeciwko pomaganiu innym zwierzakom, sama też to robię, ale trzeba mieć umiar i liczyć się z innymi.
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Śro lut 18, 2009 22:42

zuzia96 pisze:
Thorkatt pisze:Tutaj tez powiem, jak bardzo nie podoba mi się, gdy ktoś wystawia powyżej 10 bazarków na raz lub w bliskiej odległości czasowej. Inni tez potrzebują . Przedmioty grupować, a nie mnozyc kolejne bazarki, podbijając. Wydaje mi się że 5 to max.

Mnie też się to nie podoba. Jedna osoba wystawia 18 bazarków, wszystkie na ten sam cel, a w dodatku mają trwać 3 tygodnie. I jeszcze nie są to bazarki na koty. Zajmują całą stronę, reszta bazarków spada. Nie mam nic przeciwko pomaganiu innym zwierzakom, sama też to robię, ale trzeba mieć umiar i liczyć się z innymi.

Popieram.
Mnie takie akcje zniechęcają do udziału w tych bazarkach :evil:
Lucynka+ Lisek, Prozac, Rysiek, Kitka, Misia oraz za TM: Kota, Ptyś, Czika, Fredzio, Piracik, Imbir,Pysia, i Borysek/jedyny mój piesek/

Lucynka

Od: Czw sie 05, 2004 21:21

Post » Czw lut 19, 2009 10:19

właśnie dlatego są głównie podbijane przez założycieli.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Śro lut 25, 2009 16:27

Seria 14 bazarków pod rząd to już chyba przesada 8O
Kresia...[*]

shenra

Od: Pon paź 20, 2008 21:44

Post » Śro lut 25, 2009 21:55

Jak mam jakieś zaległości bazarkowe to proszę pisać!!!!

Antypatyczna

Od: Czw wrz 07, 2006 9:45

[poprzednia][następna]