Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Post » Śro sty 25, 2012 22:49 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

Alienor pisze:I dodając, że można oddać dodatkowy głos na więcej niż jednego kandydata w wysokości np. 2 zł? To znaczy np. jeśli nie mogę się zdecydować na 1 Mistera i wskazuję 3 kocury, to dopłacam 2X2 zł? Wtedy byłoby łatwiej głosować a i pieniędzy do rozdysponowania byłoby więcej :ok:

przejrzyj kilka stron wstecz, bo nie pamietam na ktorej stronie to pisalam: mam w zwiazku z tym co napisalas pewna propozycje-jesli to sie wam spodoba-bedzie od nastepnej edycji.

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro sty 25, 2012 23:00 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

Nie namyślając się długo lecz kierując porywem serca oddaję swe głosy na
kandydatkę nr 7 Bajeczkę :1luvu:
i
Kandydata nr 6 Jancika :1luvu:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Śro sty 25, 2012 23:15 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

Ależ się dyskusja wywiązała... :roll:

Moim zdaniem pomysł z płatnymi dodatkowymi głosami nie jest zbyt dobry - bo znosi sprawiedliwe traktowanie wszystkich - wtedy większe szanse daje tym, którzy maja zamożniejszych przyjaciół. A to mi nie pachnie zbyt ładnie i kłóci się z moim poczuciem sprawiedliwości :roll: :wink:

mam jednak pomysł - by każdy mógł głosować na 1-sze, 2-gie i 3-cie miejsce - przyznając odpowiednio - 3, 2 i 1 punkt odpowiednim kandydatom
np 1 m-ce - 3 pkt
2 m-ce - 2 pkt
3 m-ce - 1 pkt
Każdy mógłby wtedy przyznac punkty trzem kandydatom i trzem kandydatkom, a wszystko byłoby sprawiedliwie i bez zbędnego zamieszania :wink:

To taki luźny pomysł - zdecyduje gospodarz wątku :wink:

Nigdy nie wysyłałam próśb o głosowanie na konkretnych kandydatów, choć jakoś nie widzę w tym strasznego przestępstwa. Każdy reklamuje się jak chce i umie - jego prawo. Nasze prawo - głosować wg własnego przekonania :)

Ja już swoje głosy oddałam.
Czekam na rozstrzygnięcie :mrgreen:
Ostatnio edytowano Śro sty 25, 2012 23:18 przez Duszek686, łącznie edytowano 1 raz
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Śro sty 25, 2012 23:18 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

Duszek686 pisze: znosi sprawiedliwe traktowanie wszystkich - wtedy większe szanse daje tym, którzy maja zamożniejszych przyjaciół.

nie pomyslalam o tym w ten sposob... musze to przemyslec, bo masz sporo racji...

Kociara82

Post » Śro sty 25, 2012 23:48 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

NR 1 HANIA I NR 1 FELUŚ :kotek:
Obrazek

katipe

Od: Pt sty 07, 2011 19:35

Post » Śro sty 25, 2012 23:55 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

Zyta ciągnie mnie za nogawkę i chce podziękować Ciociom które na nią zagłosowały :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Zyta Felicjańska

Od: Śro kwi 20, 2011 13:27

Post » Czw sty 26, 2012 0:06 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

wobec zaistnialej sytuacji z agitowaniem na swoja korzysc postanowilam od nastepnej edycji wprowadzic pewne zmiany w regulaminie. Jestem w trakcie opracowywania zmian.
Tymczasem bardzo prosze o uczciwe glosowanie zgodnie ze swoim sumieniem, bo w przeciwnym razie wiecej tego typu konkursow nie bedzie. Kto na tym ucierpi najbardziej? Ja? Forumowicze? Nie! Kot, kot w potrzebie, ktorego zyc albo nie zyc zalezec bedzie od wygranej w konkursie. Takie zachowanie zniecheca do brania udzialu w zabawach w integrowaniu sie.

Dziekuje wam wszystkim za sugestie, propozycje co do zmian. :)
Zapewniam, ze nad kazda propzycja sie zastanawiam, kazda przemysle. :ok:

Tymczasem :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: pije za zdrowko wszystkich kandydatow i kandydatek, bo zdrowko kotkow najwazniejsze-prawda? :1luvu:

Kociara82

Post » Czw sty 26, 2012 0:20 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

Kociara82 pisze:
Duszek686 pisze: znosi sprawiedliwe traktowanie wszystkich - wtedy większe szanse daje tym, którzy maja zamożniejszych przyjaciół.

nie pomyslalam o tym w ten sposob... musze to przemyslec, bo masz sporo racji...

Ale rozumując w ten sposób, to można też kwestionować możliwość wysyłania większej ilości zdjęć niż jedno, bo niektórych "stać" na wysłanie tylko jednego, a zamożniejszych - na wysłanie kilku zdjęć swojego kotka ...I wtedy też większe szanse ma ten "bogatszy"... Wydaje mi się, że i tak te wszystkie koty wygrały - a zwłaszcza w tej edycji konkursu (szczęśliwe życie pomimo kalectwa)... No i przecież głównym celem konkursu jest pomoc jakiejś kociej biedzie, a więc im więcej kasy, tym lepiej ...

hhhhhhhhhh .... A ja dalej mam trzech Misterów ... :roll: :roll: :roll:
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Czw sty 26, 2012 0:21 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

Może przy następnym konkursie wprowadzić głosowanie tajne?
Coś takiego jak przy ankiecie dotyczącej imienia. Chyba imię Coco tak było wyłonione. :roll:
Klikasz przy imionach kandydata i kandydatki i po kłopocie. :wink:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Czw sty 26, 2012 0:30 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

Dziękuję za głosy na Kacperka :)

Ależ się rozpętała dyskusja ( żeby nie powiedzieć ostrzej ;) ), prawie jak na wyborach Miss kraju ( ta została za łapówkę, a tamta pewnie się z kimś z jury przespała itd). Też nie pochwalam szukania wsparcia, a to z racji bliższych znajomości, a to z racji sąsiedztwa itd.
A taki był spokojny wątek...............
Zagłosuję jutro, bo jak poczytałam kilka ostatnich stron, to mam mieszane uczucia.................
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Czw sty 26, 2012 0:31 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

Kasia, oczywiscie masz racje, dlatego napisalam, ze musze przemyslec ta sprawe. Bo rozumiem, ze ci co proponowali dodatkowe glosowanie za dodatkowa $$ mieli dobre intencje, ale sa osoby dla ktorych 5 zl w tej chwili to majatek. Dla mnie w tej chwili 5 czy 10 zl to duzo, poniewaz jestem bezrobotna. W przeciwnym razie wystawilabym conajmniej 2 kandydatki jeszcze. Tak wiec rozumiem tez osoby, ktore protestuja przeciwko dodatkowej oplacie. Chcialabym jednak by obie strony byly w miare zadowolone, dlatego potrzebuje czasu na przemyslenie tego i owego. Nawet takimi propozycjami mozna udowodnic, ze da sie dzialac wspolnie, polaczyc sily. To mi sie bardzo podoba. :) :ok: Mamy przeciez wszyscy wspolny cel-pomoc kotom-dzialajmy wiec tak, by razem cos dla nich osiagnac zamiast walczyc przeciwko sobie. :ok:

Kociara82

Post » Czw sty 26, 2012 0:32 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

EVA2406 pisze:Zagłosuję jutro, bo jak poczytałam kilka ostatnich stron, to mam mieszane uczucia.................

oczywiscie :) jesli masz watpliwosci na kogo oddac glos-przemysl to na spokojnie, masz czas jeszcze na oddanie glosu, zdazysz :) Byle zgodnie ze swoim i kocim sumieniem zaglosujesz :D

Kociara82

Post » Czw sty 26, 2012 0:50 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

EVA2406 pisze: Też nie pochwalam szukania wsparcia, a to z racji bliższych znajomości, a to z racji sąsiedztwa itd.

Ale szukanie "wsparcia" w sensie ... "proszę o głosy na mojego kotka bo jest cudny i naj naj :wink: " ...bez tzw. ciągu dalszego (w domyśle ... bo jak wygra to podzielę się kasą z grupą wspierającą) wg mnie nie jest naganne ... Przecież każda z nas starała się przedstawić swoje futerko w taki sposób, żeby złapało za serce jak największą liczbę osób ... No ... :mrgreen:
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Czw sty 26, 2012 1:15 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

katarzyna1207 pisze:
EVA2406 pisze: Też nie pochwalam szukania wsparcia, a to z racji bliższych znajomości, a to z racji sąsiedztwa itd.

Ale szukanie "wsparcia" w sensie ... "proszę o głosy na mojego kotka bo jest cudny i naj naj :wink: " ...bez tzw. ciągu dalszego (w domyśle ... bo jak wygra to podzielę się kasą z grupą wspierającą) wg mnie nie jest naganne ... Przecież każda z nas starała się przedstawić swoje futerko w taki sposób, żeby złapało za serce jak największą liczbę osób ... No ... :mrgreen:

Tak, w taki sposób to tak, ale pisanie pw to już chyba gruba przesada.
Tak jak w wypadku głosowania krakvetu mogę się z tą formą zgodzić, bo to konkretna pomoc spoza forum, ale tutaj...............jakoś mi nie pasuje.
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Czw sty 26, 2012 5:16 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

Kociara82 pisze:Obrazek
Obrazek

13 Niusia
20 Felek
Wszystkim tymczsowiczom znalezienia dobrych domków,rezydentom kochających
opiekunów,bezdomniaczkom zawsze pełnych misek i ciepłych budek w Dniu Kota
serdecznie życzę

pdbz

Od: Pt paź 21, 2011 8:45

[poprzednia][następna]