Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Post » Śro sty 25, 2012 21:39 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

Anna Kubica pisze:Wczoraj otrzymałam pw. z prośbą o oddanie głosu na konkretne kotki ,ponieważ bardzo potrzebna jest im pomoc finansowa.... Uważam że wszystkim tym kociakom w większym lub mniejszym stopniu jest potrzebna pomoc finansowa na karmę ,leczenie ....
Przykre że ktoś bierze tylko swoje kotki pod uwagę....

Nie rozumiem... Moje koty nie potrzebują pomocy finansowej. Wysłałam na konkurs fotki Gabisi, bo wydawało mi się, że w ten sposób w jakimś stopniu pomogę potrzebującym kotkom (wpłacając pieniądze za zamieszczenie fotek do konkursu, a potem, gdyby Gabi została Miss Forum, przekazując połowę zebranej kasy innym potrzebującym, podczas gdy właścicielka Mistera zadysponowałaby drugą połowę). To nie jest tak, że opiekunki kotów, które wygrają konkurs, wyznaczają na jaki cel mają pójść zebrane pieniądze? Miałam wrażenie, że nikt tu nie wystawia kocich fotek, żeby zdobyć wygraną dla siebie.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Śro sty 25, 2012 21:44 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

Może ktoś niedokładnie przeczytał regulamin.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Śro sty 25, 2012 21:47 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

vega013 pisze: Nie rozumiem... Moje koty nie potrzebują pomocy finansowej. Wysłałam na konkurs fotki Gabisi, bo wydawało mi się, że w ten sposób w jakimś stopniu pomogę potrzebującym kotkom (wpłacając pieniądze za zamieszczenie fotek do konkursu, a potem, gdyby Gabi została Miss Forum, przekazując połowę zebranej kasy innym potrzebującym, podczas gdy właścicielka Mistera zadysponowałaby drugą połowę). To nie jest tak, że opiekunki kotów, które wygrają konkurs, wyznaczają na jaki cel mają pójść zebrane pieniądze? Miałam wrażenie, że nikt tu nie wystawia kocich fotek, żeby zdobyć wygraną dla siebie.

Bo i chyba nikt w przypadku wygranej nie miał zamiaru żądać kasy dla siebie ... Idea tego konkursu była wg mnie jasno określona - wygrany wskazuje beneficjenta, i tak było w poprzednich edycjach - wskazano osoby (koty), które nie brały udziału w konkursie ...
Ale w świetle tego - chyba trzeba doprecyzować w regulaminie, że nie można siebie ani swoich kotów wskazywać jako beneficjentów - tak samo, jak jest wyraźnie zapisane, że nie można głosować na swoje "kotomstwo"...
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Śro sty 25, 2012 22:00 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

jaaana pisze:
Anna Kubica pisze:Wczoraj otrzymałam pw. z prośbą o oddanie głosu na konkretne kotki ,ponieważ bardzo potrzebna jest im pomoc finansowa.... Uważam że wszystkim tym kociakom w większym lub mniejszym stopniu jest potrzebna pomoc finansowa na karmę ,leczenie ....

Myślę, że niepotrzebnie to napisałaś.
Jeśli uznałaś to za spam, trzeba było modom zgłosić. albo nadawcy wytknąć niestosowność.
A teraz w takim fajnym wątku już się pojawiają teorie o zmowie, niektórzy zaczną się zastanawiać, kto mógł to napisać...

Nie podoba mi się takie spamowanie i dla tego to napisałam ,absolutnie nie miałam zamiaru zrobić zamieszania na tym wątku.
Jeżeli tak wyszło to bardzo przepraszam.
Anna Kubica

Post » Śro sty 25, 2012 22:08 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

Anna Kubica pisze:
jaaana pisze:

Jeśli uznałaś to za spam, trzeba było modom zgłosić. albo nadawcy wytknąć niestosowność.
A teraz w takim fajnym wątku już się pojawiają teorie o zmowie, niektórzy zaczną się zastanawiać, kto mógł to napisać...

Nie podoba mi się takie spamowanie i dla tego to napisałam ,absolutnie nie miałam zamiaru zrobić zamieszania na tym wątku.

a może uznajmy że "nie było tematu" i bawmy się dalej pomagając przy okazji innym ????
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Śro sty 25, 2012 22:13 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

Anna Kubica pisze:Nie podoba mi się takie spamowanie i dla tego to napisałam ,absolutnie nie miałam zamiaru zrobić zamieszania na tym wątku.

Aniu, nie zrobiłaś zamieszania. Dzięki Tobie wiadomo, że trzeba doprecyzować regulamin konkursu tak, żeby nie pozostawiał żadnych wątpliwości. Przynajmniej tak mi się wydaje, ale na tym terytorium rządzi Cudowna Ciocia Kociara82, więc do Niej należą decyzje.

vega013

Post » Śro sty 25, 2012 22:15 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

isabell36 pisze:
Anna Kubica pisze:
jaaana pisze:

a może uznajmy że "nie było tematu" i bawmy się dalej pomagając przy okazji innym ????

Może dodając tylko do regulaminu punkt, że nie można przeznaczyć wygranej na własne koty, tak jak nie można na własne koty głosować?

vega013

Post » Śro sty 25, 2012 22:26 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

I dodając, że można oddać dodatkowy głos na więcej niż jednego kandydata w wysokości np. 2 zł? To znaczy np. jeśli nie mogę się zdecydować na 1 Mistera i wskazuję 3 kocury, to dopłacam 2X2 zł? Wtedy byłoby łatwiej głosować a i pieniędzy do rozdysponowania byłoby więcej :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro sty 25, 2012 22:35 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

jaaana pisze:

tez uwazam, ze kazdy glosuje a w zasadzie powinien glosowac wg swego zdania. To, czy ktos ulegl czyims sugestiom czy nie-to juz nie moja sprawa. Dla mnie to poprostu spam i zgadzam sie z jaaana, ze jak kogos to tak bardzo oburzylo-to nalezalo to zglosic do moderacji, bo ewidentnie jest to spamowanie. Albo poprostu zignorowac te wiadomosc i wyrzucic do kosza, a glosowac wedle swojego uznania. Mysle, ze to, co wy z tym zrobicie to wasza indywidualna sprawa. Ja np.nie biore udzialu w zadnych glosowaniach typu na krakwet itp, a dostaje mnostwo pw nieraz z prosbami o glosowanie na taka czy inna organizacje. Mam zasade ze nie glosuje i koniec! Takie wiadomosci poprostu ignoruje.

Czy ktos zauwazyl podczas ktorejkolwiek z poprzednich edycji podobne zdarzenia?

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro sty 25, 2012 22:37 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

isabell36 pisze:

jesli kogos az tak bardzo to razi-to ok, w nastepnej edycji cos z tym zrobimy. W tej nie bede juz wprowadzac zamieszania. W nastepnej nieco zmodyfikujemy regulamin.

Kociara82

Post » Śro sty 25, 2012 22:41 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

Kociara82 pisze:
sis, specjalnie przeznaczam na to osobny watek, by nie wprowadzac zamieszania na liscie. Ktos moze blednie ilosc glosow odebrac jako numer kandydata i blednie zaglosowac.

nie no numer kandydata jest z lewej,a to by było pisane z prawej

np. 15.Kacper od EVA2406 - 5 głosów

Ale spoko,nie było propozyszyn :piwa: :wink:
Ostatnio edytowano Śro sty 25, 2012 22:44 przez Myszolandia, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro sty 25, 2012 22:42 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

Kociara82 pisze:Czy ktos zauwazyl podczas ktorejkolwiek z poprzednich edycji podobne zdarzenia?

tak jakby ale ja głosuje na to co mi serce podpowie, a nie PW
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Śro sty 25, 2012 22:43 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

Moje typy:
Kostek - nr 2
Epica - nr 8
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Śro sty 25, 2012 22:44 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

KaleidoStar pisze:Kurczę, chyba bym nawet nie umiala na siebie wskazać, gdybym wygrała. To jakoś tak... nie po naszemu, nie po miauowemu - tu każdy pomaga kazdemu,a sobie na końcu :ryk:

w zasadzie to nie ma punktu ktory zabranialby zebrania wygranej dla siebie, chociaz...
8. Beneficjentów bazarku będzie dwóch- 1 wskazany przez Mistera i 1 wskazany przez Miss :) (wpływy bazarkowe podzielimy na pół, chyba, że strony dogadają się między sobą i wspólnie ustalą jednego beneficjenta)

dla mnie to jest jasne, ze nie wskazujemy siebie samego, swojego kota. Ale chyba wiem, jak rozwiazac ten problem: od nastepnej edycji zmodyfikuje nieco regulamin, w tej nie chce zamieszania wiecej wprowadzac i psuc atmosfery.

Kociara82

Post » Śro sty 25, 2012 22:46 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

Karolek(ona) pisze:
Kociara82 pisze:Czy ktos zauwazyl podczas ktorejkolwiek z poprzednich edycji podobne zdarzenia?

tak jakby ale ja głosuje na to co mi serce podpowie, a nie PW

hmmm... ja nie przypominam sobie by do mnie tego typu wiadomosci docieraly. :roll: Karolek-kazdy powinien do tego podejsc tak jak ty, ale nie wiemy czy tak bylo/jest.

Kociara82

[poprzednia][następna]